Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mycie twarzy tylko wodą i niezbyt często???

Polecane posty

Gość gość

Mój 20 letni chłopak jest zupełnie przeciwny myciu twarzy czymkolwiek innym niż sama woda. Mówi, że od dziecka był uczony, ze twarz nalezy myć rzadko, ale jak sie już myje, to tylko samą woda. Tak więc mój chłopak myje twarz raz na tydzień, tylko samą wodą. Bierze prysznic dwa razy dziennie, ale twarzy przy tym nie myje. Mówi, ze ponoć twarzy nie można myć za często i środkami myjącymi, bo to niszczy skórę?? Spotkaliście się z czymś takim? Co sądzicie o tym?

Gość gość
Ma rację bo pod prysznicem myje ptaka a ptak dla faceta jest ważniejszy od twarzy.

Gość gość
Głupota, przez nadmiar sebum zatykają się pory i szybciej powstają zmarszczki. Przecież wystarczy wyjśc z domu, żeby nałapać dużo kurzu i brudu, tego nie widac golym okiem ale smog i inne zanieczyyszczenia są mega szkodliwe. Polecam książkę "Sekrety urody Koreanek", autorka pisze tam jak zachować młody wygląd nie wydając fortuny. Kluczowym elementem jest właśnie dokładne mycie twarzy. W Korei Południowej nawet żołnierze dbają o skórę i to widać, bo w wieku 30 lat wyglądają młodo, a ich bracia z Północy już nie tak dobrze.

Gość gość
On ma właśnie tę skórę twarzy taką ciągle tłustą, poszarzałą ma sporo zaskórników.

Gość gość
Częste mycie skraca życie.

Gość gość
Dobrze że często myje ptaka bo widać że z niego yyyyyyyebaka.

Gość gość
22:40 Polecam tę książkę o koreańskiej pielęgnacji, o której pisałam wcześniej. Ja miałam takie problemy z bratem, przeczytałam i dałam mu poczytać i już jest lepiej, kupiłam mu żele do mycia i codziennie myj***** nawet krem zaczął stosować. ;)

Gość gość
A i zacznij może oglądać koreańskie dramy (lecą na KBS WORLD, kanał ogólniedostepny, zagraniczny), w necie sporo jest nawet po polsku, np. na http://www.dramaqueen.pl/drama/koreanska/ Pozachwycaj sie troche aktorami z idealną skórą (tam każdy taką ma ;) ) i może facet zacznie robić się zazdrosny i będzie o siebie dbał. ;) Ja przyznam szczerze, że te dramy motywują mnie do codziennego rytułału pielęgnacyjnego mojej cery. :D

Gość NÓW______________
Nie wierzę. To jest niemożliwe.