Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marchewka808080

Duphaston kiedy odstawić

Polecane posty

Gość Marchewka808080

Moje drogie a więc zacznę od tego że wczoraj lekarz przepisał mi duphaston, mam brać go 3msc ponieważ staramy się o dziecko. Problem w tym że doktorek tak mi to wyjaśnił że sama nic nie wiem. Dziś mam 16 dzień cyklu. I od dziś mam go brać. Za 10 dni ma wystąpić okres (wtedy mam go odstawić, tak mi się wydaje) który trwać ma 4 dni. I co później? Mam znów go brać od razu po tych 4 dniach Do następnej miesiaczki? Zagubilam się w tym całkowicie. A nie mam jak skontaktować się z lekarzem bo właśnie zaczął urlop. Może któraś z was miała tak samo i może mi z tym pomóc bo obliczenia mnie zabija Help me

Gość gość
Ja brałam duphaston tylko w drugiej fazie cyklu. Nie wolno chyba go brać cały cykl bo to jest progesteron, biorąc go cały cykl zaburzysz sobie hormony i tym cykl miesiączkowy. Ja brałam duphaston po owulacji (miałam monitoring cyklu więc wiedziałam kiedy owulacja) i jak był okres to odstawiłam. I później się go bierze dopiero po następnej owulacji chyba że zajdziesz w ciążę to kontynuujesz. Ale lekarzem nie jestem więc piszę Ci tylko jak było w moim przypadku. :)

Gość gość
Bierzesz od 16 dc cale opakowanie. 10 dni. Konczysz , robisz test ciążowy. Jak pozytywny to pewnie musisz brac dalej ( ja tak mialam robic) . Jezeli test negatywny , czekasz na okres i pozniej znowu bierzesz od 16 dnia cyklu. Jak masz teraz zalecony duphaston to i w razie ciazy bedziesz brac do ktoregos tygodnia. Przewaznie lekarze zalecaja min.12 tydzien ciazy.