Gość wwkrysia Napisano Wrzesień 20, 2018 Witam Mam syna lat 8 z zespołem Aspergera chodzi do klasy integracyjnej zdiagnozowany w wieku 4 lat. Już nie wiem co mam robić w szkole z nauką nie ma problem gorzej z zachowaniem . W czasie lekcji kręci się na krześle nie może się skupić jak coś nie jest po jego myśli wpada w szał czasem dwugodzinny czasem nawet ławkę wywracał . Przerobiliśmy wszytko po miesiącu uczęszczania do szkoły usłyszałam że lepiej będzie jeśli pójdzie na nauczanie indywidualne bo syn zaburza lekcji . Przerobiliśmy wszystko od różnych terapii po psychiatrę leki medikinekt hydroksyzyn koncentr wszystkie te leki były bardzo krótko stosowane z powodu skudów ubocznych . Pod koniec drugiego półrocza zostaliśmy wezwani do pedagog w sprawie zachowania syna skończyło się u psychiatry i na lekach rispoled :(((. Syn odróżnia sie od innych rozmawia tylko o tym co go interesuje nie dopuszcza innych do słowa ma różne dziwne ruchy wstaje krzyczy bez powodu mówi coś nie istotnego i wymusza śmiech mówiąc śmieszne mamuś ( próbuje po swojemu dopasować się do innych). Przez wakacje nie podawałam mu ryspoletu jakoś go ogarnęłam myślałam że wróci do szkoły może będzie dobrze i było do dziś znowu wróciło wrzaski krzyki rzucanie krzesłem wpadanie w szał przez to że nie jest pierwszy . Najbardziej boli to że dzieci już zauważają jego odmienność i zaczynają się słowa "głupek". proszę powiedzcie mi jak wsze dzieci zachowują sie w szkole ?? Jak sobie z nimi radzicie ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach