Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość wwkrysia

Dzieci z Aspergerem w szkole

Polecane posty

Gość wwkrysia

Witam Mam syna lat 8 z zespołem Aspergera chodzi do klasy integracyjnej zdiagnozowany w wieku 4 lat. Już nie wiem co mam robić w szkole z nauką nie ma problem gorzej z zachowaniem . W czasie lekcji kręci się na krześle nie może się skupić jak coś nie jest po jego myśli wpada w szał czasem dwugodzinny czasem nawet ławkę wywracał . Przerobiliśmy wszytko po miesiącu uczęszczania do szkoły usłyszałam że lepiej będzie jeśli pójdzie na nauczanie indywidualne bo syn zaburza lekcji . Przerobiliśmy wszystko od różnych terapii po psychiatrę leki medikinekt hydroksyzyn koncentr wszystkie te leki były bardzo krótko stosowane z powodu skudów ubocznych . Pod koniec drugiego półrocza zostaliśmy wezwani do pedagog w sprawie zachowania syna skończyło się u psychiatry i na lekach rispoled :(((. Syn odróżnia sie od innych rozmawia tylko o tym co go interesuje nie dopuszcza innych do słowa ma różne dziwne ruchy wstaje krzyczy bez powodu mówi coś nie istotnego i wymusza śmiech mówiąc śmieszne mamuś ( próbuje po swojemu dopasować się do innych). Przez wakacje nie podawałam mu ryspoletu jakoś go ogarnęłam myślałam że wróci do szkoły może będzie dobrze i było do dziś znowu wróciło wrzaski krzyki rzucanie krzesłem wpadanie w szał przez to że nie jest pierwszy . Najbardziej boli to że dzieci już zauważają jego odmienność i zaczynają się słowa "głupek". proszę powiedzcie mi jak wsze dzieci zachowują sie w szkole ?? Jak sobie z nimi radzicie ??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować