Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy dziewczyna staje się kobietą

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie. Kiedy według Was dziewczyna staje się kobietą? Czy: -jak skończy 18 lat -jak dostanie pierwszą miesiączkę -jak urodzi dziecko -jak zacznie współżyć z mężczyzną Napiszcie. Bo ponoć facet staje się stuprocentowym mężczyzną jak spłodzi syna,nieważne w jakim jest wieku. Słyszałam też że do osób 16 i 17 letnich powinno się już mówić na pan, pani a nie przez ty. Czy to prawda?

Gość gość
w wieku około 12 ,13 lat

Gość gość
Dziewczyna to dziewica. Jak zacznie współżycie staje się kobietą. U mężczyzn jest tak samo. Siedemnastolatek choć małolat jak już współżył to jest mężczyzną a nie chłopakiem. Do osób od 16 r życia powinno się faktycznie mówić na pan,pani,bo nie są już dziećmi. Od 16 r życia można pracować,robić prawo jazdy,brać ślub i iść do więzienia zamiast do poprawczaka. Tak więc do takich osób nie mówimy na ty

Gość gość
Większych bzdur nie czytałam dawno.

Gość gość
Czyli zakonnice nie są kobietami tylko dziewczynami, nawet jak mają 60 lat?

Gość gość
Do 14 r życia jest się dzieckiem,15-17 młodzież,od 18-dorosły. Kobieta i męzczyzna to prawnie osoby od 18 lat. Współżyjąca 15 latka nie jest w świetle prawa kobietą tylko dziewczyną. Natomiast 30-letnia DZIEWICA JEST KOBIETĄ ze względu na swój wiek a nie jest dziewczyną.

Gość gość
dziś Autor tematu pytał kiedy? czytaj ze zrozumieniem