Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne zachowanie 20 miesieczniaka

Polecane posty

Gość gość

Witam kobietki, mam nadzieje ze tutaj znajdę porady. Moj syn ma 20 miesięcy, nic nie mówi. Tylko piszczy, mreczy. Potrafi pół dnia non stop marudzić, nie bawi się zabawkami, nie interesuje go gdy coś mu pokazuje, z reguły to odrzuca. Oprócz tego na podwórku nie bawi się tylko non stop biega wokół podwórka bądź wokół samochodu. Często chodzi na paluszkach i trzepocze rękami kiedy się ekscytuje. Czy powinnam już się martwić?

Gość gość
tak, to autyzm

Gość gość
Dodam, ze wcześniej mówił kilka słów, od kilku miesięcy nic. Czasem coś go zainteresuje ale tylko na chwile.

Gość gość
8:04 - skąd taka pewność ?

Gość gość
Skąd? To klasyczne objawy

Gość gość
Nawet jeśli czasem wykazuje zainteresowanie jakaś zabawka? Ja jestem w pracy ale wiem ze osoba która się opiekuje dzieckiem często sadza je przed komputerem ze smoczkiem w buzi, może tez w tym leży wina jego zachowania? Ze Man dziecko spędza tylko 4 godziny dziennie odkąd wrócę z pracy

Gość gość
Ze mną- telefon sam poprawia

Gość gośćABC
Rany nie ma się co doszukiwać zaburzeń na siłę i na Internecie. Zmień opiekunkę bo Ona się dzieckiem nie opiekuje skoro puszczą mu komputer to sprawia, że dziecko się zapatrzy i nie ma z nim kłopotu. Komputer nie sprzyja rozwojowi szczególnie na tym etapie. Proszę poszukać poradni że wczesnym wspomaganiem rozwoju i tam się udać. Niech specjaliści zbadają dziecko i dobiorą zajęcia odpowiednio do jego rozwoju

Gość gość
zgadzam się z Panią wyżej, prosze poszukać specjalisty, więcej czasu spędzać z dzieckiem bawiąc sie, pokazując mu różne rzeczy

Gość gość
znajdz sobie filmik homo tabletis to się dowiesz co z twoim dzieckiem

Gość gość
Jeśli dziecko odróżnia się w widoczny sposób od innych dzieci w jego wieku to jak dla mnie mamie powinno zapalić się czerwone światło.Ja bym poszła do poradni psychologiczno pedagogicznej.Tam nie trzeba skierowania, na termin czeka się miesiącami, jeśli coś się zmieni za te 2 miesiące zawsze możesz zrezygnować.Czasami wystarczy dziecku coś pokazać a my nie wiemy jak odpowiednio do tego podejść.

Gość gość
Dziecko w tym wieku powinno mówić pierwsze słowa, pokazywać palcem od paru miesięcy, umieć brawo, papa, dzielić pole uwagi z rodzicem, reagować na imię, uśmiechem na uśmiech, patrzeć w stronę którą mu się wskazuje. Jeżeli dziecko tego nie robi, do tego np. jest nadwrażliwy na bodźce np. słuchowe, ma stereotypowe zabawy, może mieć autyzm. Mam dziecko autystyczne i nie dawajcie sobie wmówić, że dziecko w tym wieku może nie mówić. Idźcie do specjalisty, psychologa, neurologa, logopedy, nawet się nie zastanawiajcie czy to ma sens.

Gość gość
a nie można było podać, że dziecko ma 1,8miesięcy? Jak długo jeszcze będziesz liczyć dziecka wiek w miesiącach? jak będzie miało 5 lat to będziesz mówić mój sześćdziesięciomiesiesięczniak?

Gość gość
A ile to jest 1.8 miesięcy?? Zanim kogoś zaczniesz pouczać to się sama doucz kretynko

Gość gość
Nie ma to jak pytać o opinię na forum, co ci dadzą te odpowiedzi? Idź do specjalisty.

Gość gość
gość dziś wróć do podstawówki to się dowiesz ;)

Gość gość
13.36 Co to ma merytorycznie wspólnego z pytaniem?

Gość gość
Proponuj***ardziej zająć się dzieckiem bo może być trochę opóźnione ale więcej uwagi i będzie ok

Gość gość
Mój 36 miesięczniak mówi świetnie, ale zaczął jak miał dopiero 27 miesięcy. Będzie OK.

Gość gość
Autyzm na bank :-/