Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moja ciotka ma rację zatrudniła mnie a moja ciąża

Polecane posty

Gość gość

Wieloktrotnie tu pisałam że w mojej miejscowości NIE MA PRACY! Nie ma. Po rodzinie mówiłam że chciałabym pracowac itd. Zatrudniła mnie 4 miesiące temu ciotka. Od razu umowa na czas nieokreslony - bo rodzina, ona otworzyła trzeci sklepik spożywczy w naszej miejscowości. Nie zapytała się mnie czy staram się o dziecko a staraliśmy się. No i zaszłam w ciąże i poszłam do lekarki i wziełam l4 na ciąże. I miałam bardzo nieprzyjemną rozmowę z cioctką że nasadziłam ją na mine i że gdyby wiedziała to NIGDY by mnie nie zatrudniła. Poczułam się okropnie. Głównie przez to że zaatakowała mnie w taki sposób. Ale powiedziałam jej wprost: jeżeli nie teraz to kiedy dziecko? do tego zaczeła mówić że jestem niepoważna a ja jej powiedziałam że jest stuknieta - Jest umow - jest; nie ona będzie za to płaciła. A to wkurzyło ją niemiłosiernie i rozpowiedziała po rodzinie o mnie . Czy ja powinnam na to jakoś reagowac czy zlać ją i po prostu dzieckiem się zajmować - tzn. ciąża

Gość gość
a wzięłaś L4 tylko z powodu ciąży? czy naprawdę masz zagrożoną? Jeśli to pierwsze, to jesteś zwyczajną suką i pasożytem :). Ciotka ma rację. x a tak w ogóle to 1/10 :)

Gość gość
Ciotka ma rację. Też bym się wściekła. Ona potrzebowała pracownicy, a nie osoby widniejacej na umowie, która zaraz po zatrudnieniu zachodzi w ciążę i leci na zwolnienie. Normalna ty jesteś? I nie było obowiązkiem ciotki pytać Cię o plany związane z dzieckiem, a twoim poinformowanie jej,że się staracie. Ona założyła, że chcesz pracować i umożliwiła ci to,zresztą na dobrych warunkach,a ty jak ostatnią suka wykorzystałas sytuację i jeszcze się cieszysz. To albo chciałaś pracować, albo mieć dziecko. Chyba,że od początku planowałas tak właśnie zrobić. Pogratulowac wyrachowania. Na miejscu ciotki bym ci zrobiła nieziemska awanturę.

Gość gość
Nie zasługujesz na pomoc, bo pomoc można tylko temu, kto na to zasługuje.Dlatego też nie każdemu pomagam.

Gość gość
no niestety nie masz racji jej koszty jako pracodawcy 33 dni pierwsze - bo pracodawca zawsze płaci za pierwszy miesiac urlop ci leci, za ktory ona tez musi zaplacic czyli w pierwszym roku jakies 2- 2,5 pensji wybuli nie majac nikogo do pracy no to pytanie do ciebie zatrudnisz opiekunke do dziecka i nagle sie okaze ze ona przez 2 miesiace nie bedzie opiekowac sie twoim dzieckiem, ale chce za to od ciebie pieniadze i jeszcze uwaza ze to twoj psi obowiazek nie wkurzyloby cie to?

Gość gość
Nie masz obowiązku informowania pracodawcy o ciąży, dziecku czy planowaniu ciąży. A pracodawca NIE MA PRAWA o to pytać

Gość gość
ta kobieta nie jest dla niej tylko pracodawca ale i rodzina i to byciu rodzina ta dziewczyna zawdziecza umowe na stale a nie byciu pracownikiem roku...

Gość gość
No właśnie, nie musiałam informowac więc nie rozumiem dlaczgo teraz taki kwas.

Gość gość
Na jej miejscu zwolnilabym cie przy pierwszej okazji

Gość gość
Autorka serio jesteś nie poważna, ciężarnej zwolnić nie można ale później niech Cię wyj***e na zbity pysk i sama szukaj pracy później. Idiotka

Gość gość
Serio nie rozumiesz czemu jest kwas? Musisz być mega tępa

Gość gość
gość dziś No właśnie, nie musiałam informowac więc nie rozumiem dlaczgo teraz taki kwas. xxxx wez ty sie kobieto nie rozmnazaj juz bo ludzie c***isza o co ten kwas a ty dalej jestes za glupia zeby to pojac, a glupota moze byc dziedziczna

Gość gość
Po rodzinie trąbiłaś że chcesz pracować a teraz wyszło szydło z worka czemu ci tak zależy żeby znaleźć jelenia

Gość gość
z rodzina dobrze tylko na zdjęciu XD

Gość gość
trzeba bylo zamknac gebe a nie pyskowac ciotce ona zatrudnila pracownika po to by miec z niego korzysc a nie po to zeby mu placic jak bedzie na l4 a skoro juz stalo sie i musi placic to moglas nie dolewac oliwy do ognia, bo trudno od ciotki wymagac zeby byla z tego faktu zadowolona

Gość gość
To po co ona przyłazi do mnie jak wariatka i zaczyna awatnure?

Gość gość
po to ze nie ma jej kto robic a placic musi jakby obca zatrudnila to by jej dala zlecenie i nic by nie musiala placic

Gość gość
Ma prawo bo ją oszukalas skoro chciałaś tak postąpić trza było szukać pracy u obcych. A nie przecież nie ma pracy dla debili w twoim mieście.

Gość gość
Jeszcze masz pretensje?? Dostałaś umowę o prace, ciotce zrobiła się ciebie szkoda nieudaczniku, mogła zatrudnić kogoś ze stażu albo dać komuś umowę śmieciowa a jednak potraktowała cię dobrze i dostałaś dobra umowę. Wiesz ile kosztują opłaty za działalność? Pewnie nie, bo na krzywy ryj wszędzie się wepchasz...

Gość gość
Dlatego,że ja zwyczajnie oszukalas i wykorzystalas. A ona ci zaufala, wierząc, że potrzebujesz pracy i chcesz pracować. Skoro wiedziałaś, że zajdziesz w ciążę, to po cholerę tą szopka z ciotka i pracą?? Chyba zdajesz sobie sprawę, że za jakiś czas do tej pracy nie wrócisz, a skoro u Ciebie w miejscowości pracy nie ma, to powodzenia na utrzymaniu męża.

Gość gość
Ja na miejscu ciotki co zwolnienie nasyłabym kontrolę zus