Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co wybrać??? , proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Witam, Dzisiaj ostatecznie się wprowadziłam do domku na wsi, który remontowałam przez kilka ostatnich lat. Do tej pory mieszkałam z rodzicami kilka km dalej. Do pracy dojeżdżałam pociągiem, nie było to skomplikowane, gdyż miałam do stacji około 2km. Czas z dojściem na peron i do pracy wynosił zazwyczaj koło 1h. Teraz mam możliwość jazdy tylko autobusem/busem z przesiadką, co w rezultacie wydłuża czas podróży do około 1,5-1,75h. Już wiem, że będzie to kłopot, jeśli będę musiała dłużej zostać w pracy, autobusy jeżdżą kilka razy na dzień. Mam co prawda prawo jazdy ale nigdy nie posiadałam samochodu. Szczerze boję się jeździć, nwm co zrobić aby się nie wykończyć na dojazdach. Dodam, że samochodem dojazd trwałby max. 30minut. Macie lub mieliście podobną sytuację? Co mogę zrobić? Jak postąpić?

Gość gość
Wszystko zależy od tego jaki masz budżet, bo jeśli stać Cię na samochód to ja bym się nie wahała... wygoda, bezpieczeństwo i oszczędzanie czasu! I też pytanie czy mieszkasz z kimś kto ma samochód - mąż etc?

Gość gość
Nie, mieszkam sama; co do samochodu, póki co raczej stać by mnie było tylko na używany samochód...