Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wyegzekwować u dziecka sprzątania po sobie itp.....

Polecane posty

Gość gość

Od małego uczę syna sprzątania po sobie ,zawsze było ok ale odkąd zaczął chodzić do szkoły wiecznie musze przypominać a to żeby buty schował do szafki ubrania poskładal czy odnieść do kosza .Pomału wysiada ja mi nerwy co robić?

Gość gość
Nie denerwować się tylko przypominać dalej :-) powodzenia

Gość gość
Dokładnie. Przypominać. On pewnie uważa, że takie rzeczy nie mają żadnego znaczenia. Ale jak wejdzie w dorosłość i pozna swoją drugą połowę, to przypomni sobie, czego uczyła mamusia ;-)

Gość gość
Tylko cierpliwość może cię uratować. Przypominanie do znudzenia i wołanie to do każdego buta rzuconego na podłogę, talerzyka zostawionego na stole, ubrań na podłodze w łazience. Jak dziesięć, dwadzieścia razy będzie musiał wrócić żeby sprzątnąć, szybko się przekona ze bardziej opłaca się robić to na bieżąco. Swoją drogą, ja też wpajalam dobre nawyki od początku, jako maluch z dumą po sobie sprzatal, a teraz raptem jakiś regres, też właśnie zaczął szkołę. A byłam pewna że to już ma na amen zakodowane.

Gość gość
Dzięki dziewczyny podnioslyscie mnie na duchu .Ja kiedyś też byłam dumna ze ubrania do prania segreguje opróżniania zmywarkę itp.....Czyli trzeba zacisnąć zęby i powtarzać ,powtarzac do skutku