Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

życie oraz praca w holandii, niemczech bądź uk

Polecane posty

Gość gość

czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami związanymi z pracą, codziennym życiem w wyróżnionych państwach? czy opłaca się? czy spotkaliście się z nieprzyjemnościami związanymi ze swoim wyjazdem? zapraszam do rozmowy. :)

Gość gość
W holi mało płacą, a u szwabów dużo więcej. Natomiast u szwabów narażona jesteś na szykany ze względu na to, że jesteś Polką i na większe zagrożenie życia ze względu na powrzechną zuchwałość uchodźców. W holandii większy luz, za to wiele patologii i recydywy z polszy.

Gość gość
W uk zarobki niższe po brexicie, utrzymanie bardzo drogie. Powrzechna nienawiść do Polaczków pijaczków.

Gość gość
a myślicie, iż gdzie najlepiej byłoby wyjechać w formie au pair?

Gość gość
Wszystkie kraje zniszczone przez patologie z Polski.Juz wszedzie nas nienawidza.Kasa nie warta upokorzeń.

Gość gość
W londynie za 6 dni zarabiałe 300 funtów. Minus pokoj 100 f, minus bilet tygodniowy 30 f. łącznie zarabiałem 170 f na tydz. Minimalna krajowa w Anglii to 7,70 f. Zarobisz tam od 240 do 320 f w zaleznosci od ilosci godzin. Inne miaasta są tańsze od Londynu. W Holandii przez polską agencje zarabia się minimalnie od 250 do 300 euro tygodniową. Oczywiscie na czysto. mieszkanie i transport jest odjęty. Wszystko w Holandii jest tansze niż w Anglii. O Niemczech <3 się nie wypowiem bo tam nie pracowałem. Jak masz pytania to wal śmiało.

Gość gość
ojej, a jak porównałbyś życie w holandii od tego w anglii? gdzie bardziej Ci się podobało?

Gość EmilKKK
W Holandii podobało mi się życie, a w Niemczech płaca i kultura narodu :) zarobki tu i tu, naprawdę fajne. Na kazdy wyjazd brałem kolekcjonerki z dokumencika, jednak nigdy niewiadomo co czlowieka na obczyznie spotka :)