Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Synowa123

Jak zainteresować dziadków wnukiem?

Polecane posty

Gość Synowa123

Jestem mamą dwulatka. Bardzo zależy mi żeby Mały dorastał również wśród Dziadków. Zastanawiam się jak ich zmobilizować do wizyt!, zabawy, pomocy w opiece nad Synem. Teściowie mieszkają w zasadzie w tej samej miejscowości co my.Napisałam w zasadzie bo mają jeszcze dom około 300km stąd,w którym często przebywa Teść (jest na emeryturze). Teściowa odwiedza nas dosyć regularnie, co około 3 tygodnie. Niestety mam wrażenie podczas tych wizyt, że przyjeżdża z nami posiedzieć ,poplotkować ,ewentualnie razem wyjść na spacer, Szczerze to nigdy nie widziałam jej na kolanach przy Małym. Teść bywa bardzo rzadko, odwiedza nas może ze 3 razy do roku. Niestety dochodzi do sytuacji takich że Mały płacze na ich widok. Podejrzewam że obraził się po tym,jak dałam mu do zrozumienia, że pora po godzinie 20:00 na odwiedziny wnuka jest dosyć późna,bo wtedy szykujemy go juz do mycia i spania. Płyną natomiast z ich strony często zaproszenia do odwiedzin ich w domu, który wybudowali, około 300 km od codziennego miejsca zamieszkania. Nie muszę chyba dodawać że nie mamy ochoty na takie wizyty w weekendy. Jeżeli już pakujemy się żeby wyjechać na taki weekend ,często kończy się tym że Teść na miejscu nie ma dla nas czasu:/Człowiek wielu pasji:) Dziwi mnie to zachowanie ,pamiętam jak po porodzie dzwonili w zasadzie codziennie, a w dniu mojego wyjścia ze szpitala byli już u nas w odwiedzinach ( dodam tylko, że po CC obsługiwałam jeszcze ich siedzących robiąc kawę i herbatę:/) Nie chodzi mi o to że nie mam czasem z kim zostawić dziecka, tylko głownie o to ,żeby chociaż spotykając się z wnukiem bawili się z nim chociaż w naszej obecności w domu. Jak delikatnie porozmawiać żeby znowu się nie obrazili?( Podejrzewam że uważają się za najlepszych Dziadków na świecie:)

Gość gośćktos123123
Weź przestań, mają was w nosie i tyle zrozum i nie wydziwiaj. Ile bym dała żeby mieć z teścia i takie stosunki....

Gość gość
Autorko, szkoda czasu. Przykro mi ze tak pisze. Wiem to z doswiadczenia.

Gość gość
Nie ciagnie ich do wnuka i tyle. Moze jak podrosnie to sie zainteresuja, czyt. mniej roboty.

Gość gość
na stare lata to ludzie chcą spokoju a nie słuchać wrzeszczącego bachora

Gość gość
U nas jest to samo niestety. Dobrze ci dziewczyny piszą, szkoda czasu

Gość gość
Dokładnie, j. w.