Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie ws wspólnego mieszkania.

Polecane posty

Gość gość

Sytuacja wygląda tak. Ja mam 28 lat jestem nauczycielka, bezdzietna z własną kawalerka. Zarabiam 2200. On ma 36 lat po Rozwodzie, i zarabia znacznie więcej niż ja. Nie wiem ile ale myślę że ok 15000. Mam zamieszkać u niego, ma duży dom pod miastem. Zasugerował mi że albo oplacamy wszystko po pół, ale wtedy to zostanie mi z 400 PLN miesięcznie albo oddaje mu cała kase, zostawiam sobie jakieś kieszonkowe i on "wszystko ogarnie. A i Jeszce jedno, powiedział że jak kiedyś wynajmujemy moja kawalerkę to akurat będzie na panią do sprzątania. Co o tym sądzicie?

Gość gość
Co ja o tym sądzę? Nie bardzo mam wyjście, tak czy siak moja sytuacja ekonomiczna jest gorsza. W sumie to nie jego wina. Sama nie Wiem co o tym sądzić.

Gość gość
Jak by faktycznie tak było ze on zarabia 15 tyś to te twoje 2200 było by da niego jako twoje kieszonkowe .

Gość gość
Właśnie to jest jedna opcji o jakiej myślę. Że tak naprawdę może trafić do mnie więcej niż sama zarabiam ale on się chyba nie chce czuć wykorzystywany. Że mieszkam u niego za darmo i do niczego się nie dokładam.

Gość gość
mysle ze nie stac cie na mieszkanie u niego

Gość gość
a co, prad woda gaz śmieci ścieki u niego znacznie droższe niż u ciebie?! wynajmuj kawalerkę i opłacaj rachunki u niego. będziesz do przodu.