Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy badanie na toksoplazmoze w 15 tc to za pozno?? pomocy

Polecane posty

Gość gość

jestem w 15 tc jutro ide zrobic badania na tokso, a dzisiaj dostalam wielki ochrzan od siostry za to, ze tak pozno robie te badania... czy faktycznie w razie czego jest za pozno na podanie leków?? tak mnie siostra nastraszyla,ze juz schizuje...

Gość gość
proszę o jakieś info :(

Gość gość
Ale to chyba lekarz prowadzący ciążę zleca Ci kiedy zrobić badania. Ja miałam zleconą toksoplazmozę w 8 tygodniu ciąży. Wszystkie badania robię wtedy kiedy doktor mówi. Także jeśli Twój lekarz tak zlecił to ja bym się nie martwiła :)

Gość gość
dala mi skierowanie na poczatku wrzesnia. 1 pazdziernika mam kolejna wizyte i myslalam, ze bedzie lepiej jak wszystko zrobie na "świeżo " przed wizyta , a tu siostra mi mowi ze to nieodpowiedzialne z mojej strony :(

Gość gość
mnie lekarz zlecil w 18 tyg ciazy takze spokojnie

Gość gość
Powiedz siostrze, że to nieładnie straszyć i naskakiwac na ciężarna... Oby wyszło negatywne o tyle, teraz nie ma nad czym się zastanawiać, bo nic nie zrobisz. Toxoplazmoza nie jest częsta, musiałabyś mieć pecha. Zazwyczaj robi się faktycznie nieco wcześniej, ale wierz mi, że lekarze wiedzą jak sobie poradzić z takimi przypadkami, wierz mi, że niejedna zrobiła dużo później. Masz być spokojna i normalnie iść na badanie, a siostrze powiedz, że gorzej Ci teraz ten stres zrobi, niż znikome prawdopobienstwo, że masz toxo.

Gość gość
pierwsze pobranie na toxo powinno się robić w I trymestrze ciąży...