Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plyn Lugola zamiast euthyroxu na hashimoto?

Polecane posty

Gość gość

Slyszalam ,ze plyn lugola jest zdrowszy od przyjmowania euthyroxu./lewotyroksyny/ na chorobe hashimoto czy to prawda?

Gość gość
Zwariowalas, plyn Lugola rozcienczony!!!!!! doustnie to maksymalna dawka jodu nasycajaca tarczyce po wybuchu bomby atomowej i to na krotki okres czasu. Moze doprowadzic do calkowitego zahamowania czynnosci tarczycy. Wszystkie preparaty w tabletkach zawieraja dokladnie skalibrowane i minimalne ilosci, ktore lekarz moze subtelnie zmieniac zgodnie z wynikami produkcji wlasnych hormonow przez tarczyce, tak, zeby nie uszkodzic tarczycy nieodwracalnie.

Gość gość
dziekuje za odpowiedz. przestraszylam sie dzialaniem niepozadanym euthyroxu.jest napisane, ze moze powodowac niedoczynnosc u dziecka w lozysku, u mnie odkad biore to mam problemy ze snem, jest to straszne, bo ogolnie jestem zmeczona, nic sie nie chce plus brak snu mozna zwariowac. tzn nie moge usnac, budze sie w nocy.

Gość gość
Ja akurat uważam że najważniejsze to mieć dobrego lekarza, ja przy hashimoto staram się też sporo czytać o diecie i ćwiczeniach - https://hashimotoplan.com/ oczywiście stosować się też do tych porad bo to naprawdę pomaga na samopoczucie