Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 latek chce sie uczyć

Polecane posty

Gość gość

Mój 4 latek cały czas nas mówi, że chce się uczyć już w szkole. Dzieci tak mają, ale on chce się uczyć "liczb i fizyki". Owszem on już radzi sobie z dodawaniem, odejmowaniem a także pomnoży czy spotęguje i wyciągnie pierwiastki z niektórych liczb. Nauczył się tego zapewne od starszego rodzeństwa. Powiedzcie mi czy są jakieś zajęcia z matematyki czy fizyki dla tak małych dzieci ?

Gość gość
Pewnie nie, bo mało jest tak małych dzieci lubiących matematykę.

Gość gość
A za kilka lat wyjdzie, że ma Aspergera. :-(

Gość gość
Nie koniecznie. Mój też sporo potrafi. Gdy jako 3 - latek poszedł do przedszkola, to pani zaproponowała wizytę u psychologa, ponieważ liczył czytał... i ona widzi w nim "spektrum autyzmu". Okazało się że nie ma żadnego ze "spektrum autyzmu". Wręcz pani z poradni skwitowała, że należałoby przebadać niektóre z przedszkolanek.

Gość gość
Są takie dzieci, które wcześnie pojmują tajniki matematyki. Na yt wystarczy wpisać 3 czy 4 latek czyta , liczy. Jednak nie ma u nas zwyczaju rozwijać nadal takie dzieci. Albo rodzic się poświęci, albo szkoła go zrówna do ogółu.

Gość gość
Pewnie tak jest. Wiem, że malucha (3 czy 4 latka) można nauczyć piosenki, kolorów, liczyć do 10 czy 20 itp., ale liczyć ze zrozumieniem (dodawać , mnożyć, dzielić) to już karkołomne zadanie. Do tego dziecko musi mieć predyspozycje i wtedy dla niego to zabawa.

Gość gość
Moja 5 latka dopiero miesiąc po swoich urodzinach zaczęła pisać swoje imię, mama tata i uczy się powoli literek. Liczby wie jak wyglądają do 10 ale nie umie ich pisać. Albo masz nad wyraz zdolne dziecko albo chore

Gość gość
to ty jestes chora ,

Gość gość
Mój sąsiad w wieku 2.5 roku znał wszystkie literki. W wieku 3 lat zaczął czytać. Cholernie zdolny dzieciak!! Jednak z czasem stawał się coraz mądrzejszy, a zarazem bardziej bezczelny i krzykliwy. Niestety to choroba. Jednak da się z nią żyć w miarę normalnie. Tylko rodzicom życzę wiele cierpliwości.

Gość gość
Do rodziców którzy mają żądne wiedzy dzieci. Jak pomagacie swoim pociechom ?