Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

niespełnione marzenia

Polecane posty

Gość gość

Kobitki, nie mam komu a musze sie wyżalić. Boli mnie to tak w duszy od kilku lat. Tak, mam niespełnione marzenia. Zawsze chciałam studiować. Pomyślicie ze w tych czasach to łatwo ale tak naprawdę nie jest. Zawsze chciałam studiować filologie rosyjska ale nigdy na to nie bylo czasu. Dlatego ze musiałam iść do pracy odrazu po liceum . Pracowałam caly tydzień . Od poniedzialku do niedzieli niekiedy aby wyzywic moich starych. W moim domu byla bieda straszna . Emerytura ojca gornicza nie starczala na wszystko. Bylo nas 6 w domu a ojciec wolal kasę przechlac niż dzieciom dać jeść. Taka prawda. Bylam glodna, nie mogliśmy sie kapac codziennie .. I jeszcze do tego przemoc domowa .. Najbardziej mnie bolalo ze musiałam iść do zasranej roboty i zapieprzać po 10 godzin aby miec co jeść.. Ucieklam rok temu z chlopakiem , 600 km dalej. Do szczecina tu gdzie mieszkam. Poczatki byly trudne . Pamiętam ze miałam odlozone pieniadze na wyjazd i do szczecina zajechaliśmy z 50 zl w portfelu. W pociągu dzownilam za praca . Znaleźliśmy prace w hotelu z zakwaterowaniem. W zamian zapieprzalismy od poniedziałku do niedzieli i jeszcze dostawialimy 1000 zl mesiecznie . Teraz wynajmujemy kawalerkę, mamy normalna prace od pon do piątku po 8 godzin na magazynie, weekendy wolne . I zarabiamy dobre pieniadze. Jest pięknie ale wciąż mam w glowie to ze chciałabym studiować . Tu w szczecinie jest filologia rosyjska z anglistyka.. Wiem ze nie dam rady bo angielskiego kompletnie nie potrafię i jeszcze dzienne studia a musze pracować aby utrzymać to wszystko z moim .. Jestem szczęśliwa bo jestem na swoim i to co zrobiliśmy to naszymi rękami , nikt nam nie pomagal. Ale wciąż czuje jakas pustkę... Czegos mi brakuje..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować