Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobic z awokado?poleccie jakis przepis na paste..samo jest ohydne..

Polecane posty

Gość gość

Mam awokado i nie wiem jak wykorzystać..może ktoś ma pomysł?

Gość gość
Awokado jest przepyszne. Pokroj pomidorki, do tego cebulka, awokado, pieprz, sól i na kanapkę siup. Pyyyycha

Gość gość
Ugniec, skrop sokiem z cytryny, pieprz, sol i suszone pomidory-takie z zalewy i pyyychotka

Gość gość
Ja tez nie lubiłam awakoda i w sumie samego dalej nie zjem. Ale w paście jak najbardziej. Weź 100gr twarogu, pól awokado, sol, pieprz, zabek czosnku i lyzeczka soku z cytryny. Posmaruj chleb i śniadanie gotowe. Naprawde pyszne to jest. Możesz jeszcze pomidora na wierzch pokroić, tzn. Na kanapke

Gość gość
można też na słodko. Miksujesz z bananam, kakao lub karobem, dodajesz trochę cukru i masz zdrową poza cukrem wersję nutelli

Gość gość
Ta nutella jest obrzydliwa

Gość gość
awokado, kilka kropel oliwy z oliwek, ząbek czosnku posiekany, sol i pieprz stosowac zamiast masla

Gość gość
Po uj lac jeszcze oliwę do awokado które ma 80% tłuszczu

Gość gość
A z jajkiem tez można?

Gość gość
Ja kroje na kawalki, posypuje sola i jem samo. Tylko musi byc dojrzałe.

Gość gość
zrob guacamole lub dodaj do salatki ...

Gość gość
Avocado jest pyszne ! Ja dodaje go do wszystkich mozliwych salatek albo jem samo z porto : avocado przeciac na pol, wyjac pestke na jej miejsce wlac porto i wybierac lyzeczka.... mmmmmm :)

Gość gość
Z jajkiem tez jest pyszne, ale dodaj do tego pomidora bo będzie zbyt mdłe i oczywiście przyprawy

Gość gość
Ja często robię sobie kanapkę z szynką i na to kładę plasterki awokado, czasem dodaje sól i pieprz. Można tez zrobić pastę z awokado i ugotowanego jajka, ugniatasz razem widelcem, pieprzysz, solisz, możesz dodać trochę cytryny i czosnku granulowanego. Najważniejsze, żeby było dojrzałe. Pamiętam, jak za pierwszym razem kupiłam awokado i nie wiedziałam, że sklepach często jest jeszcze niedojrzałe. Było ohydne. Zastanawiałam się, komu to smakuje ;) Zraziłam się na kilka lat . Dopiero u kolegi na sylwestra zjadłam takie jak powinno być i się zakochałam.

Gość gość
A kiedy jest dojrzałe?

Gość gość
My uwielbiamy jajka w awokado. Wyciągasz pestkę, wydrążasz lekko (co wydrążysz zużywasz na pastę czy do sałatki) bo inaczej jest za mało miejsca, wbijasz jajko, lekko solisz, pieprz, do piekarnika na ok. 12 minut na 200 stopni (żółtko ma pozostać płynne). Po wyciągnięciu posypać szczypiorkiem czy pietruszką, do tego lekko zgrilowany chleb, sałatka np. z pomidorów i rukoli, i mamy śniadanie czy kolację mistrzów :)

Gość gość
Zmieszaj sobie z serkiem czosnkowym i ciut majonezu dla poskrecenia smaku. Ja tez kroje na kanapke. Z serwem feta tez dobre.

Gość gość
Dojrzałe awokado lekko ugina się pod palcem, nie jest twarde jak kamień (ale tez nie może być miękkie jak masło - wtedy będzie przejrzałe). Owoc musi być ładny, bez odbić czy uszkodzeń, które mogły powstać w transporcie.

Gość gość
Dla mnie zjadliwe awokado, to z jajkiem i czosnkiem. A tak, to mam olej z awokado, łyk i po krzyku. Zdrowo i nie trzeba się "delektować" smakiem ;)

Gość gość
18.55 Fuj! Avocado na cieplo jest ochydne

Gość gość
Moja córka za jednym posiedzeniem zjada pół awokado łyżeczką, dla smaku trochę jej solę. Sama zjem tylko na kanapce z solą albo jako guacamole. Kup sobie serowe nachosy z biedry. Awokado rozgniec, dodaj pokrojoną w kosteczke czerwona cebulę, czosnek przecisniety, pomidora w kostkę, pol limonki wycisnie tej, sól, pieprz, ostra papryka i kmin rzymski (kumin) do smaku. Dla mnie i męża pycha!

Gość gość
gość dziś Sama jesteś fuj. Kulturalny człowiek powie "to mi nie smakuje".

Gość gość
Ja wypróbuję avokado z jajkiem z pieca, bardzo ciekawy przepis.

Gość gość
My uwielbiamy tak 2 jajka avocado czosnek kilka kropel cytryny sol do smaku