Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znacie jakichs minimalistow?

Polecane posty

Gość gość

Ludzi, ktorzy ni potrzebuja do zycia wiele przedmiotow

Gość gość
Prostytutka Vanessa Lux. Niby taka lux a potrzebowała tylko150zł/h Miała 19 lat ale zmarła na AIDS jakiś rok temu:(

Gość gość
Znam dwa rodzaje minimalistów. Takich którzy mają faktycznie mało rzeczy, ale patrząć na nich nie pomyślisz, że to minimaliści. Takich, którzy lubią styl minimalistyczny

Gość gość
Co masz na mysli? Mam znajomego, ktory ma naprawde duzo kasy, a ostatnio bylam u niego w domu. W pokoju ma jedna szafe, materac (!) i stolik z Ikea. W kuchni ma jedna szafke, kuchenke, turystyczna lodowke i stol. I wypasiony ekspres za moje dwie wyplaty i blender za pol... I mowi, ze wiecej nie potrzebuje.

Gość gość
Jest od jakiegoś czasu moda na styl minimalistyczny - czyli proste meble, brak pirdółek na półkach, proste ubrania w stonowanych kolorach, bez dodatków lub bardzo skromnie. Mam też znajomych którzy wyglądają jak małe choinki jak ich spotkach, ale to co mają na sobie to większość tego co mają tak ogólnie :) Przez ostatnie lata poznałam ludzi którzy jak Twój znajomy nie zbierają rzeczy bo twierdzą, że ich nie potrzebują. Niektórzy dużo podrózowali i mała ilość rzeczy była im na rękę.

Gość gość
A czemu pytasz? Ja lubie rzeczy wytworne, wartosciowe, eleganckie ale raczej nie ciagnie mnie do luksusu. Uwazam, ze prawdziwie szczesliwy jest ten, kto potrafi sie obejsc od wiekszosci rzeczy materialnych. W dzisiejszych scyfryzowanym, technologicznym, konsumpcyjnym swiecie to nie lada wyczyn.

Gość gość
On tez duzo, podrozuje. Zdziwila mne tak mala ilosc rzeczy. A ja mam raczej prosty styl. Meble z ikea, jeansy, itp. U nas na olx ikea rzadzi :)

Gość gość
Ja osobiście zbieram rzeczy, ale nie przepadam za luksusem. Np. mam kanapę którą zabiły koty, ale nie chcę się jej pozbywać bo ją lubię - mam aż niezdrowy stosunek do rzeczy :P

Gość gość
Ja mogłabym mieć mało w ogóle wszystkiego. Jest to jest nie ma to nie ma. Tylko książek bym się nie pozbyła.