Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaległe szczepienia. Błagam pomóżcie.

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny. Moje 4 letnie dziecko było szczepione tylko po urodzeniu i w drugim miesiącu życia. Później przerwa i parę dni temu otrzymał anatoksynę przeciw tężcową. Czy któraś z Was nie szczepiła dziecka i później nadrobiła wszystko? Jak to wygląda? Musimy z następnym szczepieniem odczekać miesiąc, w przychodni sami do końca nie wiedzą jak to po uzupełniać a ja chcę żeby jak najszybciej był zaszczepiony. Może ktoś był w podobnej sytuacji ;(

Gość gość
Rozumiem, że dziecko nie było szczepione ze wskazań lekarskich ze względu na poważną chorobę? Jeśli tak, to lekarz prowadzący powinien dać kontakt do immunologa, który doradzi odpowiedni kalendarz szczepień. A jeśli dziecko nie było szczepione przez głupotę rodziców to cóż, dziecka szkoda, ale jak sobie pościeliliście to teraz śpijcie.

Gość gość
Poradnia Chorób Zakaźnych (tam gdzie kierują m in wcześniaki, i dzieci z grup bardziej narażonych na NOP) lub Centrum szczepień (tam gdzie odpłatnie szczepią np przed podróżami). Tam pracują lekarze wakcynolodzy, powiedzą ci które szczepienia trzeba już odpuścić, które szczepionki powinny być wykorzystane i jak dobrze trafisz to możesz poprosić o rozpisanie indywidualnego planu szczepień, który potem będziesz realizować w POZ. Rozwieją wszystkie twoje wątpliwości i odpowiedzą na wszystkie pytania. Do Poradni Chorób Zakaźnych mogłabyś w twojej sytuacji dostać skierowanie od lekarza POZ, pytanie tylko czy będzie chciał je dać i jak odległe są terminy. Prywatna wizyta konsultacyjna w centrum szczepień to ok 100zł.