Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o ubior dziecka 14 mcy na spacer

Polecane posty

Gość gość

Czy wypada juz wlozyc do wozka spiwor welniany. Chocby na spod bez wierzchniej czesci. W spiworze sa otwory na szelki. Dzisiaj u mnie 10 stopni i wietrznie. Odczuwalnie zimno. Ubralam dzisiaj body na dlugi rekaw, bluza polarowa i kurtka, spodnie plus cienkie getry i skarpety. Przykrylam kocykiem.

Gość gość
przy takiej pogodzie u dziecka 1 warstwa więcej. Jeśli sama chciałabyś się tak opatulić to nie ma powodu zeby tego nie zrobić, sprawdzaj tylko na karku czy nie poci się/ nie przegrzewa

Gość gość
Oj...na dzisiejszy dzień ubrałaś super. Dodałabym cienką czapkę :-)

Gość gość
Ja dzisiaj ubrałam mojej 12 miesięcy body z krótkim rękawem, bluzę i przeciwwiatrową kurtkę, skarpety, spodnie dresowe, buty i cienką czapkę. Po spacerze chłodne miała tylko dłonie.

Gość gość
Sory ale skoro tak opatulasz dziec ko jak jest plus 10 to co mu założysz jak będzie minus 10??? Mój syn dziś ma na dworze tak - body z krótkim, spodnie, skarpetki, bluzka cienka. Na to bluza z kapturem i kamizelka która rozpielam. Bez czapki.

Gość gość
Jak będzie -10 to założy cieplejszą kurtkę lub kombinezon,cieplejszy szalik, cieplejszą czapkę.Mam nadzieję, że pomogłam trochę rozwiązać zagadkę.

Gość gość
U mnie dziś wełniany kocyk, strasznie wieje

Gość gość
Sorry ale jak przy 10 at i takim wietrze można nie założyć czapki dziecku? Ja sama miałam czapke cienką bo uszy aż bolały z wiatru a co dopiero dziecko...

Gość gość
Generalnie ok. Ja osobiscie nie lubie bluz polarowych, fajne jedynie na mrozy, ale jeszcze jest ciepło, a niestety się człowiek spoci w polarze. Lepsza bawełniana bluza. No i na nogach spodnie i pod tym getry? To chyba jak będzie minusowa temperatura:)

Gość gość
Tu autorka. Zapomnialam napisac, ale zalozylam cienka bawelniana czapeczke dziecku, a jak zasnal to lekko naciagnelam kaptur...

Gość gość
Ja sama w welnianym golfie i lekkiej puchowce , u nas 10 stopni, zazdroszczę że wam tak ciepło.

Gość gość
Ja swojemu założyłam body z długim rekawem i cienką kurtkę tzw wiatrowke, jeansy, skarpety i adidasy. Czapkę z daszkiem. Starszego też tak zbierałam Dziś miał bluzkę z długim rękawem i bezrękawnik, jeansy i trampki za kostkę oraz czapkę z daszkiem. Młodszy sam chodzi. Jakby był w wózku to bym przykryla jakimś kocem.

Gość gość
Moj ma poltora roku. Dzis w wozku byl. Mial body z dl rekawem, kurtke jesienna cieplejsza, cienka czapke, spodnie, skarpetki i adidasy. Jesli nie bralabym wozka i by szedl cala droge, to zamiast kurtki mialby bluze plus kamizelke albo bluze z misiem cieplejsza. Czapka cienka na razie. Sama mialam blyzke z dlugim rekawem, kurtke jesienna i mimo wiatru spocilam sie i bylo.mi za cieplo dzis. Moj nie jest zmarzlakiem. W zeszla zime spiwor uzywalismy tylko tydzien, gdy zrobilo sie - 15. Gdy bylo kolo 0 to bralam kocyk. Nigdy nie zmarzl, chory- odpukac- jeszcze tez nie byl. Dzis widzialam dziecko kolo roczku w zimowej kurtce, czapka i kaptur na glowie, gruby koc i oslonka na nozki. Tez sie zastanawiam, co mama zalozy zima.

Gość gość
Dzis widzialam dziecko kolo roczku w zimowej kurtce, czapka i kaptur na glowie, gruby koc i oslonka na nozki. Tez sie zastanawiam, co mama zalozy zima. x Ja ostatnio widziałam tak ubranego malucha, ale jak było 5 stopni więcej i bez wiatru (kilka dni temu). Mama młoda.

Gość gość
Wszystko zależy od temperatury odczuwalnej. U mnie miało być dzisiaj 12 stopni ale odczuwalna to 5 stopni. Rano jak szliśmy do przedszkola na termometrze był 1 stopień na plusie. Mi samej bylo zimno i założyłam dzisiaj płaszcz i botki. Nie rozumiem pytań czy wypada już coś założyć. Jeśli wam i dziecku zimno to nawet rajtki pod spodnie możecie założyć, jak ciepło, to rozbierać bez względu na porę roku. Różnie ludzie chodzą ubrani i różnie ubierają dzieci, więc nie ma co się sugerować zdaniem innych ludzi.

Gość gość
Nie pytaj czy wypada bo to Twoje dziecko i Ty dbasz o jego zdrowie. Dziecko siedzące w wózku powinno być w taką pogodę ciepło opatulone bo siedząc zupełnie inaczej odczuwa temperaturę niż my chodząc!!! Jak najbardziej śpiwór może być. Sama mojego 18mcy ubrałam w kombinezon.

Gość gość
Moja co prawda młodsza, bo pół roku, ale na spacerze była ubrana w podkoszulek, bluzkę z długim rękawem, na to bluza polarowa (włochata). Spodnie dresowe, przykryta kocykiem. Na głowie bawełniana czapka.

Gość gość
Ja zalozylam mojej body bez rekawow, sweter, kurtke, chustke na szyje, cienka czapke, getry i buty, na nogi koc. Jak wyszlysmy to bylo pelne slonce, chcialam ja odkrywac, siebie rozpielam, stwierdziłam ze przegielam:) za 5 minut nagle zerwal sie wiatr, niebo zrobilo sie szare i lunal deszcz, takze zmarzlysmy troche koniec koncow. Wstrzymaj sie moze z tym spiworem bo teraz ma byc kilka dni w miare fajnych. Ja jednak spiwor zamontuje ok 5 stopni wiec jeeeszcze.

Gość gość
Śpiworu jeszcze bym nie dawała. Dziecko musi się stopniowo przyzwyczajać do niższych temperatur. Na wszelki wypadek możesz mieć w torbie w wózku koc i pokrowiec na nóżki.