Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem zla kobieta bo nie chce biednego faceta?

Polecane posty

Gość gość

Całe dzieciństwo żyłam w biedzie, dorabialam jako dziciak jak moglam i oddawaam pieniadze rodzicom, ngdy nie bylo mnie stać na buty i ladne ubrania, szkoła średnia później studia, zdawałam sobie sprawę że muszę się uczyć by wyjść z biedy a uczyłam się bardzo pinie, 0 znajomych i imprez, wszystko z myślą o przyszłości, po studiach pracowałam na 1,5 etatu przez 3 lata, później wyjechałam za granicę by zarobić na wybudowanie domu, ja pracowałam tam a mój tata z wujkami i ekipą ciężko pracowali przy budowie mojego domu. Teraz jestem już w Polsce mam rodzinę, dom i dobrą pracę z tym, że pracuję po 10 h dziennie i teraz najwiekszy problem.. Ostatnio kiedy odmówiłam kilka randek z pewnymi facetami np budowlańcem, bibliotekarzem, stolarzem i magazynierem, znajomi powiedzieli mi że mam za wysokie wymagania, że biedny nie znaczy zły, że to że zarabiają po 2500-3000 zł nie powinno ich skreślać... nie o to chodzi, zaznałam w życiu dość biedy, ciężko pracowałam, zarywałam noce, płakałam niejednokrotnie na studiach z głodu, teraz kiedy stać mnie na to by jechać na wakacje, kupić sobie porządne ubrania, zjeść coś lepszego i mieć faceta który np zarobi 2500 zł to jak my mielibyśmy razem żyć? całe życie na to pracowałam i mam żyć o połowę biednej żeby zasponsorować faceta bo jemu nie zależało wcześniej na tym by postarać się, żeby w przyszłości żyło się mu lepiej? nie rozumiem takiego toku myslenia..

Gość gość
Gdybym harowala jak wol polowe zycia, wybudowalabym dom za swoje i miala dobra prace a do mojego domu chcialby sie wprowadzic facet zarabiajacy 2500zl to bym go chyba smiechem zabila.

Gość gość
Masz rację autorko. Nie podawaj biedakowi na tacy. On tego nie doceni.

Gość prawi 124
Ale ci faceci ciebie stalkowali ( tzn nachodzili nawet jeśli odmówiłaś randki kilka razy ) ? Bo jeśli nie to wyczuwam ból duóupy .,,. Zwykle facet który do ciebie podchodzi nie ma pojęcia o twoim portfelu .. Więc skoro zaproponował spotkanie to nie dlatego ze zarabiasz 5 tys , a dlatego ze mu się podobałas .. I nawet gdybys zarabiała najnizszą krajową to by mu to nie przeszkadzało ..

Gość gość
Ja również popieram autorkę, pracowała na to co ma a ktoś przyjdzie na gotowe, oj nie nie. Ludzie powinni się dobierać wg standardów.

Gość prawi 124
ale zgadzam sie, ze ludzie powinni sie dobierać wedlug dochodów inaczej mogą być kłopoty .. Mogą być , ale nie muszą .. To też zależy od ich charakterów

Gość gość
Prawi ok ale jesli dziewczyna zyla w biedzie i harowala jak wol na to wszystko to teraz ma znowu zyc na nizszym standardzie by zyci na rownym poziomie?

Gość prawi 124
Zauważyłem, że autorka ma jakieś kompleksy . Ona naprawdę sądzi że robi łaskę komuś bo się z nim umówi ? Nie ty to będzie inna Kobiet ogląszających się na portalach randkowych jest setki tysięcy https://www.youtube.com/watch?v=aJcRqL4vk_4

Gość prawi 124
to teraz ma znowu zyc na nizszym standardzie by zyci na rownym poziomie Nic nie musi..To wolny kraj i jej decyzja ... Dlaczego robisz z siebie więznia ? Związek ma sens jesli tylko 2 osoby są gotowe .,

Gość gość
Jeżeli harowała jak wół zamiast dopieszczać faceta w łóżku , to nie dziwne , że teraz jest starą panną koło 30 i jej nikt nie chce.

Gość gość
Bez przesady... Nie zgodzę sie , że pensja ok. 3 tyś to musi być bieda straszna...zależy, gdzie żyjesz...na czym Ci zależy???? Uważam że jezeli ktos zarabia 3 tyś to jednak jakoś te rachunki może zapłacić. Jeżeli facet jakkolwiek podobałby mi się to spotkałabym się kolejny i kolejny raz. A stolarz to ma mozliwość rozkrecania zakładu, bibliotekarz jednak musiał zrobić studia ...no chyba , że Ci mężczyźni totalnie są dla Ciebie na :nie No mi np. ciężko byłoby sie spotykać z kims kto totalnie nie podoba mi sie fizycznie...dla mnie to byłby wymuszony związek.

Gość gość
Najwyraźniej prostaczka z ciebie, skoro budowlańcy cię podrywaja. Nie masz wyboru, żaden lekarz na ciebie nie spojrzy.

Gość gość
Bez taty i wujków byłabyś dziś bezdomna i ta kasa z zagranicy szybko by się rozeszła. Faceta nie interesuje twoja marna kasa tylko wygląd. Jeśli masz ponad 30 lat to lipa.

Gość gość
Dziekuje za wszystkie obelgi. W tym temacie vhodzi tylko o jedno, dlaczego ludzie nie rozumieją, że ktoś kto pracował całe życie na to co ma, ni chce komuś oddać tego za darmo, ja nikogo nie szukam, znajomi szukają mi kogo na przysłowiowego chama, z miejsca mowia facetom co posiadam i nagle jest masa chetnych, gdyby nie poinformowali danego faceta o domu i kasie pewnie moglabym zapomniec o randce. Kiedy odmawiam, zostaje okrzyknieta najgorsza paniusia bo jak cos mam to co mi szkodzi sie podzielic jesli pokocham.

Gość gość
Ty po prostu nie chcesz żadnego faceta, jak większość kobiet która z biedy się urwała.

Gość gość
w normalnym związku kobieta musi narobić setki albo tysiące lodów zanim dojdzie do słubu .. Spotykają sie od 18 roku życia , malżeństwo zawierają mając około 31 lat .. Co z autorką ? Żaden facet nie jest gotów w nią zainwestować .. najlepsze czasy życia seksualnego są już za nimi .. Zaczynają się problemy z impotencją około 40-tki CZy oby na pewno problemem jest tylko wygląd ?

Gość gość
17:45 moja droga miło się pisze gdy sie nei wie, prawda? wszystkim wujkom i braciom, za prace placilam, nie ma nic za darmo.

Gość gość
Znam ten typ, z żadnym nie będziesz szcześliwa, bo nie zaznałaś szczęścia w dziecinstwie. Najlepszym rozwiazaniem dla ciebie, jeśli chcesz mieć dziecko, jest samotne macierzyństwo. Tylko nie rób sobie dziecka z byle ogórem ze wsi.

Gość gość
Kolejna golddiggerka.

Gość gość
A ty ile zarabiasz?

Gość gość
Teraz nawet nie mam czasu na faceta, i zdaje sobie z tego sprawe, już kilka lat temu zamroziłam swoje komorki jajowe. Mam nadzieje ze iedys jednak przyjdzie czas i odpowiednia osoba do zalozenia rodziny.

Gość gość
Kobiety, które wyszły z biedy, mają zupełnie inne priorytety. Zawsze będą odczuwały strach przed pogorszeniem się sytuacji materialnej, zawsze na pierwszym miejscu będą stawiały swoje potrzeby, niezaspokojone w dzieciństwie. Dla ciebie każdy facet będzie przeszkodą i ograniczeniem. Będziesz szczęśliwsza sama, uwierz mi.

Gość gość
Autorka chciała dobrze ale wyszlo/wyjdzie źle. Z jednej strony autorka rozumiem bo skoro na to pracowała to może wybierać. Ale z drugiej, jako dość zamożny Facet, nie widze w Tobie nic interesującego. I w sumie wolałbym utrzymywać biedna niż mieć bogatą taka jak Ty. No i będziesz miała problem, klasyczny do kwadratu. Ci którzy będą Ci odpowiadać nie będą zainteresowani, Ci co Ci odpowiadają- nie będą Tobie. Kobiety nie powinny się w życiu przejmować praca i pieniędzmi bo zawsze źle na tym wychodzą.

Gość gość
A ja mam mnostwo kasy, ktora sie chwale w nadzieji, ze jakas do siebie przyciagne, ale nic z tego... wszystkie dziewczyny mnie zlewaja... :(

Gość gość
Naprawdę facet nie jest potrzebny do szczęścia. Ona nie potrzebuje ogóra który leci na jej pieniadze poza tym, sama odpycha mężczyzn nieswiadomie bo nie chce się z nikim wiązać.

Gość gość
Jedna z najpiękniejszych rzeczy na świecie jest miłość. Bez faceta się nie da. Bo co autorka w ogóle takie rzeczy robiła. Zainwestowalaby w urodę i ciuchy i miałaby setki bogatych facetów do wyboru.