Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jesień

Polecane posty

Gość gość

Proszę o pomoc. Jakie zabawy kreatywne można wymyślić dla dziecka 1,5 roku? Już mi brak pomysłów.

Gość gość
Ja z córką niespełna 2 lata nazbierałam kasztanów i już dwa tygodnie nosi je w mieszkaniu w wiadereczkach, torebkach, wrzuca do pojemnika z dziurą w wieczku. Wszystkie instrumenty uwielbia. Nie wiem, czy to jej upodobanie, czy wsZystkie dzieci tak mają, ale cymbalki, keabord (kupiliśmy taki dziecięcy), bebenek, pod kontrolą gitara to zwyczajnie hit. Mając półtora roku zainteresowała się klockami typu lego duplo. Oczywiście ona tylko podawała klocki, a ja układałam, teraz po dwóch miesiącach zabawy zaczynają się próby samodzielnego układania. Kolorowanki i grube kredki swiecowe. Zabawa kubeczkami po jogurtach. Mając półtora roku dostała książkę pucio uczy się mówić, tą z wyrazami dzwiekonasladowczymi i czytamy ją do znudzenia kilka razy dziennie. Lubi też wszelkie książki z dziurkami. Wypożyczamy dużo z biblioteki, bo większość książek idzie w odstawkę po tygodniu. Jak jest bardzo brzydka pogoda może dawaj dziecko na godzinkę do klubu malucha? Pobawi się z dziećmi, będzie mieć atrakcję

Gość gość
Zależy co dziecko lubi. Mój synek ma półtora roku właśnie i wystarczy dać mu dwa pudełka i spinacze to go nie ma na godzinę. Czytamy, malujemy farbami, rysujemy, pomaga mi w codziennych obowiązkach-lubi ze mną sprzątać, gotować. Tańczymy, chodzimy do bawialni. Lubi zwierzęta więc zabawki z tym motywem się sprawdzają. Psy, krowy, słonie. Niekoniecznie używa ich zgodnie z przeznaczeniem ale coś sobie wymyśli

Gość gość
Proszę uważać z tymi kasztanami. Ostatnio siostrzenica męża wymyśliła sztuczkę. Włożyła kasztana do buzi, podniosła głowę do góry i otworzyła usta. Na szczęście nic jej się nie stało. Ma 3 lata. Ja po tym zdarzeniu wyniosłam z domu kasztany bo mój synek też próbował włożyć jednego do buzi. Nie wiadomo co dziecko wymyśli. Proszę tego nie odebrać jako złośliwość. Po prostu możemy się uczyć na błędach innych

Gość gość
Nie wymyślam dziecku zabaw, bawi się samo.

Gość gość
P.s. sprzątanie to przykry obowiazek więc tez to co nie angażuje

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Moja córka uwielbia rysować nawet kupiłam jej tablice naklejana na ścianę. Niestety kasztany wklada do buzi dlatego tylko na chwilkę je dostaje. Ale może spróbuję wsadzić kasztany w pojemniczki żeby nie otworzyła. Jesteście super ☺

Gość gość
Aha. Nie dodałam że córeczka chodzi do żłobka. Więc zostaje nam tylko kilka godzin dziennie dlatego chcę go spędzić jak najlepiej. ☺

Gość gość
do ilu lat będziecie dzieciom wymyślać zabawy?