Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dbanie o siebie, swoje ciało

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do pracujących, zabieganych mam jak dbacie o siebie o swoje ciało? Macie na to czas? pytam głownie o aktywność fizyczną, ćwiczycie?, chodzicie do fitness klubów?, może w domu? Macie czas żeby robić to regularnie czy raczej od przypadku do przypadku? Zabiegi kosmetyczne robicie w domu na zasadzie szybko zrobię pazurki, nałożę maseczkę czy w salonie macie czas na dluzszsze wizyty? Pogadajmy jak to jest u was? Celowo pytam pracujące zawodowo mamy bo te które pracują w domu maja nieco inny rytm dnia i nieco inaczej to wygląda.

Gość gość
Bieganie zajmuje mi najmniej czasu, a daje dobre efekty. Ok 30 min co drugi dzień. Do tego czasami ćwiczenia w domu, silownia sporadycznie. Zabiegi pielęgnacyjne głównie w domu. Zdrowo odżywiam się.

Gość gość
ćwiczę w domu 4 x w tygodniu po 60 minut - mam tak ustawiony dzień ze te 60 minut muszę mieć i koniec. W soboty i niedziele kiedy jeszcze cała rodzinka śpi chodzę na 6 rano na basen. Do kosmetyczki chodzę tylko na brwi co 2 tygodnie, fryzjer co 4-5 tygodni. Pazury hybrydy robi mi sąsiadka wiec nie tracę czasu na dojazd do salonu. Resztę robię sama w domu. a i wszędzie chodzę piechotą akurat do do pracy mam 5 km wiec idealny spacer w ta i z powrotem. Dzieci zawozi i odwozi mąż bo ona ma dalej do pracy wiec korzysta z samochodu.

Gość gość
2-3 razy w tygodniu jade do pracy rowerem, jak mam czas to wracam dluzsza trasa, w weekendy jezdzimy cala rodzina na wycieczki rowerowe. W sumie z niczego robi mi sie po 80km tygodniowo na rowerze. Raz w tygodniu biegam, to zajmuje mi do godziny; na basen chodzimy w weekendy cala rodzina, plywam a maz pilnuje dzieci, potem zmiana. Poza sportem nie dbam o siebie, nie chce mi sie robic tych wszystkich pilingow czy maseczek; paznokcie skracam i maluje bezbarwna odzywka raz na tydzien, do fryzjera chodze jak juz musze w przerwie na lunch w pracy, wlosy mam krotkie zeby ich umycie i ulozenie bylo jak najszybsze, nie maluje na codzien, rano nakladam tylko krem BB i pociagam brwi kredka.

Gość gość
Dbam i zawsze znajduję na to czas. Nie chodzi nawet tyle o wygląd, co o zdrowie i dobre samopoczucie. Ćwiczę 4 razy w tygodniu - 2 razy joga i 2 razy basen lub zajęcia fitness. Dużo pracuję, ale na szczęście połowę pracy wykonuję w domu i mam nieregularny harmonogram, więc mogę wyskoczyć na zajęcia w środku dnia. Bardzo dobrze mi to robi, np. dzisiaj zaczynam pracę o 9:00 (powinnam od 7 ta 9 to wyjątek), będę pracować do 12:20, potem idę na basen, zakupy i ogarnę obiad w domu, posprzątam. Od 16 do 20 znowu pracuję. Basen czy joga w środku dnia przyjemnie mnie relaksuje i dodaje energii. Jak już kompletnie nie mam czasu, a są i takie dni, to robię półgodzinne ćwiczenia z youtube w domu. Ogólnie trzymam się zasady - 4 razy w tygodniu musi być aktywność fizyczna. Jeśli chodzi o urodę, to wykonuję zabiegi sama w sobotę przed południem. Nie lubię chodzić do fryzjera czy kosmetyczki, uważam to za stratę czasu, poza tym nie lubię jak dotyka mnie obca osoba. Chodzę wyłącznie podcinać końcówki u fryzjera raz na pół roku. Farbuję włosy w domu. Co sobotę robię peeling kawowy całego ciała, nakładam maskę na twarz i włosy, robię paznokcie, reguluję brwi i ew. nakładam hennę. Jeśli chodzi o codzienne zabiegi, to co rano po prysznicu wcieram w całe ciało dobrej jakości olejek arganowy. Zajmuje to chwilę (wcieram kilka kropli w mokre ciało), a skóra jest miękka i nawilżona. Nakładam też wieczorem kroplę żelu hialuronowego na twarz i kroplę tego olejku arganowego zamiast kremu na noc. Uważam, że kremy drogeryjne nic nie dają, a po olejku efekt jest super (byle nie za dużo).