Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niania do niemowlaka na nocki

Polecane posty

Gość gość

Co o tym myślicie. Moja dobra znajoma urodziła na początku września dziecko. I ona i mąż nie mogą się wyspać, bo dziecko budzi się co godzinę, więc od początku tego tygodnia mają nianię na nocki 22-6rano, która śpi w pokoju dziecka i do niego wstaje i je karmi. Koleżanka z mężem śpią w sypialni. Zaznaczam, że ich stać, dobrze płacą, a w dzień koleżanka dobrze się opiekuje się dzieckiem i widać, że je kocha. Ja jestem bardzo luźna, w zasadzie róbta co chceta dopóki nikomu się krzywda nie dzieje, ale u nas w towarzystwie prawie wszyscy patrzą na to z pogardą.

Gość gość
Polaki cebulaki na wszystko patrzą z pogardą! Ale nie na księdza molestujacego dziecko. To dla nich w porządku!

Gość gość
kurcze też bym tak chciała:) wyspać się:) bo mój niemowlak od 2 w nocy wierci się stęka i tak do rana:(

Gość gość
A co to za różnica, czy niania przychodzi w dzień, czy w nocy? Jakaś krzywda dziecku się dzieje?

Gość gość
Jak ich stać to nie widzę problemu.Zwłaszcza, że w ciągu dnia normalnie się zajmują dzieckiem sami .

Gość gość
Bardzo dobry pomysł, potem mama ma siłę zajmować się dzieckiem w ciągu dnia. Żałuję, że ja na to nie wpadłam, bo moje dziecko było podobne - do roczku pobudki co godzinę, chodziłam za zombie. Nie dziwię się, że znajomi na to patrzą krzywo, bo pewnie ich dzieci nie budziły się tak często. To zrozumie tylko ten, kto takie coś przeżył

Gość gość
No właśnie, na mnie też patrzą jak na szaloną jak mówię, że nie widzę w tym nic złego. Chyba wyspana mama to nie prawdziwa mama, prawdziwa matka niemowlaka ma być nie wyspana i zaniedbana...

Gość gość
Tak autorko, tylko że z drugiej strony noworodek budzi się bo potrzebuje mamy a nie obcej kobiety, potrzebuje przytulić się do piersi matki :O Nie wiem dlaczego ale pojawiły mi się łzy w oczach gdy to przeczytałam, ja mam 7 miesięcznego synka który jak skończył 4 miesiące przesypia całe nocki.

Gość gość
Nie podoba mi się takie rozwiązanie ,kobieta zrzuca swoje rodzicielskie obowiązki na obcą kobiete... po to ma macierzyński żeby zajmować się dzieckiem. Poza tym uważam że temat jest zmyślony nigdy nie słyszałam o czymś takim żeby do 3 tygodniowego noworodka zatrudniać nianię na noc.

Gość gość
moim zdaniem , dobry pomysl moze nie zeby tylko wstawala niania , mama chociaz raz powinna w nocy wstac przytulic malca i tp, ale z drugiej strony rozumiem cala ta sytuacje jak by mnie bylo stac mysle ze tez bym taki uklad zrobila, jednak mama jest dla dziecka w dzien aktywna maz chce sie wyspac , to przeciez same korzysci :) . a znajomi no coz pamietaj jak ktos na cos nie ma badz czegos zazdrosci zawsze przewaznie to skrytykuje ;p

Gość gość
No ma macierzyński i przecież zajmuje się, z opisu wynika, że przez 16h jest dla dziecka, 8h śpi. A co do zrzucania obowiązków, to kto nie zrzuca, np najmując sprzątaczkę zrzucasz obowiązek sprzątania domu, najmując nianię po macierzyńskim czy dając do żłobka też zrzucasz obowiązek. Ile to mam mieszka z rodzicami i nie wiadomo co się tam dzieje, czyli czy matka czy babcia wstaje. Np znam dziewczynę co mieszka na piętrze u rodziców i ma 3 dzieci, mąż pracuje za granicą. I dwoje dzieci śpi z matką, a trzecie od początku do teraz (7lat) śpi z babcią i dziadkiem w pokoju, a jak patrzysz na tą rodzinę to wszyscy zadowoleni. Swoją drogą, moja już 30letnia kuzynka też od początku z babcią spała i ma super kontakt z rodzicami i dziadkami do dnia dzisiejszego. U mnie za to jak przyjeżdża moja siostra na weekendy do mnie to z chęcią zabiera mi na noc córeczkę i z nią śpi, córka ma 6 miesięcy, także ja mam jedną noc w tygodniu wolną z mężem ;)

Gość gość
Masakra, czemu polacy to tak obrzydliwy naród. Zawiść, zazdrość, krytykanctwo, wp*****lania nosa w nie swoje sprawy. Aż przykro się robi jak się widzi jakie są inne narody z jacy jesteśmy my...

Gość gość
gosc 10:11 dokladnie, przeraza mnie myslenie polaczkow,,,,,, toz to masakra.. nie wiem skad to sie bierze, ja czytajac ten temat sobie pomyslalam kurde, ale ludzie sobie wymyslili gdybytylko bylby mnie stac to kurde.... odrazu :D gratulacje pomyslow. a tu polacy jak polacy ktos ma lepiej ma kase to jest fe i be, wyrodni rodzice :D

Gość gość
Dziwne ze nie dziala na autopilocie w sesnie ja sie budzilam jak tylko dziecko cichutko zaplakalo. Tak dzialaja hormony. No ja bym sie budzila wiec ta naiana w ogole by mi nie pomogal.

Gość gość
Czym karmi niania? Mlekiem dla sierot? Rozumiem oddac dziecko od karmienia do karmienia zeby odpoczac, ale pomysl niani do NOWORODKA, ktory nie ogarnia rzeczywistosci i jedyne co zna i kocha to mama, jest dla mnie słaby. A mowie to jako matka roczniaka, ktory jeszcze nie przespał zadnej nocy, wiec wiem co to zmeczenie, kolki, zeby i pobudki co godzina. Co zrobi jak dziecko bedzie chore, zabkujace, czy bedzie dreczyl je koszmar? Zadzwoni po nianie? JEDNORAZOWO- tak. Na stałe, nie popieram. Dziecko budzi sie bo jest dzieckiem i do posiadania go trzeba dorosnac.

Gość gość
gosc 10:17 tak pewnie. pewnie cie nie stac i dlatego tak piszesz, a jak by ktos ci proponowal to z pocalowaniem reki bys wziela. nie wiem jakie masz dziecko ale moj brat mial dziecko potworka :D dramat co 30 min trzeba bylo byc na bacznosc

Gość gość
Boże,ja bym oka nie zmrużyła,dziwna "madka"... Albo prowo.

Gość gość
Moze i nie stac na nianie w nocy, ale mam rodzine, ktora proponowala to wielokrotnie, ze zajma sie dzieckiem w nocy i nigdy na to sie nie zgodziłam, bo placz dziecka mnie budzi i nie mogłabym wtedy spokojnie spac. Z reszta mowa o NOWORODKU. Rozumiem zostawic niemowle z niania idac na wesele, czy inna okazje, ale na codzien by sie wyspac,wiedzac ze dziecko budzi sie glownie z potrzeby bliskosci- nie, dziekuje.

Gość gość
Tak tak, każda teraz tu nagle nie ona dziękuję itp. No tak, bo CIĘ NIE STAĆ to nie masz wyjścia musisz podziękować. Żałosne babska

Gość gość
Moja znajoma ściąga mleko przed 22 i zostawia w pokoju, mleko może stać do 8h, ale podobno ostatnie karmienie dziecko dostaje mm, czyli wychodzi na to że raz na dobę dziecko dostaje mm. Znajomi śpią w sypialni, a niania śpi w pokoju gościnnym z dzieckiem, zrobili kącik dziecięcy w pokoju gościnnym, a to po drugiej stronie domu, więc nie słychać. Ja mam dwoje dzieci i pamiętam, że przy pierwszym leciałam na każde kwęknięcie, przy drugim już większy luz. Także mamy krytykujące, czy macie jedynaków?

Gość gość
Jako matka jedynaka wypowiedziała się o 8.57, więc nie oceniaj głupio

Gość gość
gość dziś Tak tak, każda teraz tu nagle nie ona dziękuję itp. No tak, bo CIĘ NIE STAĆ to nie masz wyjścia musisz podziękować. Żałosne babska x Głupia jesteś. Też mnie to zdziwiło, że do noworodka nianię zatrudniają. Raz, że matka się budzi na każde zakwilenie dziecka, a dwa czymś to dziecko trzeba karmić. Jeśli zatrudniła nianię, to dziecko pewnie karmione jest mm (przy kp musiałaby wstać przynajmniej raz do dziecka, bo jej cycki rozwali), a wtedy dziecko nie będzie się budziło co godzinę. No i juz widzę, jak niania śpi w pokoju dziecka i się budzi na zawołanie, kiedy to nie jej dziecko i matka obudzi się prędzej niż niania ha ha ha. Ona tam czuwa, a nie śpi.

Gość gość
gość dziś No to w uj tego mleka musi odciągnąć, skoro dziecko się budzi co godzinę, to na 4 karmienia mleka musi mieć. Bzdury piszesz! Jeśli ta znajoma, aż tyle mleka ściąga, to nie ma szans, żeby ją ból piersi w połowie nocy nie obudził, bo laktacja jest rozkręcona na całego. Dziecko zapewne budzi się co dwie, dwie i pół godziny, a nie co godzinę. I wiesz co ci powiem? Znajoma jest wygodna, a jej mężulek to takie ąę oj ja biedny, nie wysypiam się. Mam dwoje dzieci, a drugie budziło się częściej niż pierwsze.

Gość gość
gość dziś Sama jesteś strasznie głupia bo nawet jnie potrafisz przeczytać całego wątku że zrozumieniem. Tepak

Gość gość
gość dziś Ta nianka nie przychodzi tam żeby spać. To jest jej praca, jak ktoś idzie na nockę do roboty to też nie śpi w pracy przeciez. Weź się nie ośmieszaj, logika to ty nie grzeszysz

Gość gość
Super sprawa! Jestem jak najbardziej na tak. A te co lamentuja zazdroszczą i tyle.

Gość gość
Dlaczego obrazacie mnie, jesli wyraznie w pierwszym poscie zostałysmy poproszone o wyrazenie wlasnego zdania? Napisałam tez ze moze na nianie na nocki mnie nie stac, ale rodzina proponowala taki uklad, na co nie poszlam ze wzgledu np. na karmienie. Przy noworodku to cycki by mi wybuchły po nocy bez dziecka. Kazsy robi jak chce. JA PODZIĘKOWALAM. Bo to moje dziecko i zalezało mi na utrzymaniu laktacji, a wiadomo ze noce karmienia ja napędzaja. GGdy bede chciala zalozyc temat o tym czy i na co mnie stac- ocencie, to zaloze. Temat jest o konkretnej kobiecie i co myslimy na ten temat. Pozdro dla hejterow.

Gość gość
Może dziecko potrzebuje milosci mamy a nie jedzenia?? ja od początku spalam z moimi dziecmi w jednym lozku. Dziecko possalo piers i spalo. Niemialam problemu ze wstawaniem. Doradz to znajomej.Dziecko potrzebuje milosci mamy od początku.

Gość gość
Sciąga mleka 150ml na wieczór i w ciagu dnia troche i do lodówki, jak skończy sie to 150 to niania daje z lodowki, ostatnia dawka to mm, a rano budzi się z bólem piersi i od razu ściąga. Aha i ona karmi piersia inaczej tak jak ja czyli sciaganie i z butelki. W dzien je co 2-3h, a w nocy tak czesto sie budzi i je malo, bo ok. 40ml. Wypytalam sie bo sama mam male dziecko i jestem w temacie.

Gość gość
To dziecie jeszcze nie jest niemowlakiem a jest noworodkiem. Noworodek powinien byc przy matce.