Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy nastolatków

Polecane posty

Gość gość

Cześć ! Mam na imię Krystian, uczęszczam do 3 klasy gimnazjum i w ostatnim czasu dużo się w moim życiu wydarzyło. Jakiś czas temu moja 15-sto letnia dziewczyna oznajmiła mi, że jest w ciąży i nie wie co ma zrobić z tym faktem. Nasi rodzice są przeciwni naszemu związkowi, obie rodziny uważają, że nie jesteśmy dla siebie odpowiednimi bratnimi duszami. Twierdzą, że w tym wieku liczy się tylko nauka, zabraniają nam się spotykać i robią wszystko, żebyśmy mieli jak najmniej kontaktu ze sobą. Kochamy się bardzo, ale nie wiemy co w danej sytuacji zrobić, boimy się tego co nas czeka, a jednocześnie cieszymy się, że już niedługo będziemy tworzyć własną, pełną rodzinę. Myśleliśmy, żeby uciec, ale po przedyskutowaniu tego wyjścia uznaliśmy, że to najgorsze co możemy teraz zrobić. Rozmawialiśmy też na temat tego, żeby poinformować o tym naszych rodziców, ale nie jesteśmy pewni ich reakcji na tą informacje. Boimy się, rozłączą nas, zabiorą dziecko, albo co najgorsze każą nam je oddać, bądź usunąć ciąże. Wspieramy się nawzajem, ale musimy coś zrobić, bo sami nie damy rady. Macie jakąś propozycje, rozwiązanie ? Kto może nam w tej sytuacji pomóc ? Gdzie szukać tej pomocy ? Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam.

Gość gość
Gimbaza się bzyka, a potem nie wie co robić. Tak to jest, jak się myśli kindybałem.

Gość gość
Efekt lewactwa i uni europejskiej