Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza po pierwszej miesiączce od poronienia

Polecane posty

Gość gość

Witam. 19 lipca poroniłam był to 8 tc. dostałam lekki i się sama oczyściłam. Lekarz dla pewności wykonał zabieg łyżeczkowania ale tylko doczyszajacy. Po równym miesiącu dostałam miesiączkę. Dziś (27.09) zrobiłam test ciążowy który wyszedł pozytywnie. Czy któraś z was zaszła w ciąże po pierwszej miesiączce i było wszystko wporzadku ? Zaczynam się stresować :(

Gość gość
Dodam jeszcze ze dwa tygodnie po poronieniu byłam u gina i powiedział ze wszystko ok

Gość gość
A co ci lekarz po poronieniu powiedzial o kolejnej ciąży? Dał zielone światło czy kazał czekać?

Gość gość
No to ciesz sie ciążą i nie szukaj sobie zmartwień.

Gość gość
Kazał czekać do pół roku

Gość gość
Powiedział mi ze wszystko się oczyściło

Gość gość
A dlaczego pół roku?

Gość gość
Nie wiem , to nie ja (autorka postu) pisałam pol roku. Mi lekarz powiedział ze wszystko się wyczyściło. Ze można odczekać do 3 miesięcy nie dłużej ale ze jak się wydarzy wcześniej to tez dobrze

Gość gość
No to czyli jest ok. Daj na luz w takim razie. :) Spokojnej ciąży życzę.

Gość gość
Dziękuj***ardzo. Trzymajcie kciuki!

Gość gość
Zycze Ci aby ciaza sie utrzymała. Ja po pierwszym poronieniu tez tak szybko zaszlam i niestety skonczylo sie tak samo. Idz do lekarza i niech Ci da leki na podtrzymanie ciąży. Moja lelarka nie dała mi nic. Teraz jak zajde to juz innego mam lekarza, ktory od razu wypisze recepte zeby pomoc ciąży. Choc ja mam blokade psychiczna i unikam seksu od czerwca kiedy miało miejsce drugie poronienie...

Gość gość
A w którym tygodniu byłaś za pierwszym razem? Bardzo mi przykro wiem co to za koszmar. Dlatego teraz bardzo się boje ze może się to powstrzymać

Gość gość
14:32 Oba poronienia 6 tydzień. Zarodek sie nawet nie zagniezdza. Jest podejrzenie, ze za niski progesteron, ale lekarz nie chce mnie kierowac na badania i naciagac na koszty bo nic nie jest refundowane. A on nie bardzo wie jak to wszystko wygladalo bo badal mnie wylacznie po drugim poronieniu. Stwierdzil, ze mamy działać i sprobujemy z duphastonem lub luteina i zobaczymy bo a nóż ciaza bedzie przebiegac dobrze przy malym wspomaganiu i po coz kase wywalac, stresowac sie wynikami etc. Jak nie pomoze duphaston to będziemy myslec co dalej, ale doktor mowi ze zacząłby od mojego męża ze względu na to, ze ja mam dziecko (z poprzedniego związku) a moj maz zadnego nie ma.

Gość gość
Bardzo współczuje wiem co to znaczy. Napewno się uda! Ciesz się ze swojego szczęści które już masz. Ja nie mam jeszcze żadnego. Mam nadzieje ze los będzie dla mnie łaskawy i teraz już się uda.