Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

2.5 latek

Polecane posty

Gość gość

Mam 2. 5 letniego synka. Jest pogodny, bystry jak na swój wiek, ale niestety mało mówi (np. Koko to ptak, mu krowa, jak idzie spać to mówi że idzie aaaa) . Robi papa, brawo, wita się, przesyła buziaki, przybija żółwik, piątkę, pokazuje nos. Zapisałam syna do poradni wczesnego wspomagania rozwoju i do logopedy. Synek na spacerach czasem idzie w odwrotna stronę niż my, czasem ucieka, w sklepie nie można za nim nadążyć, natomiast z moim tatą, jego dziadkiem chodzi za rękę i słucha się. Ładnie bawi się z dziecmi uwielbia towarzystwo. Czasem jest nerwowy gdy coś mu nie wychodzi i potrafi rzucić zabawka. Po drzemie w dzień często wstaje z płaczem. Rano po przebudzeniu krzyczy, kopie mnie i rzuca się po łóżku. Lubi bawić się autami. Lubi wszystko co się kręci wiatraki na polu, nawet dojrzy wiatrak w klatyzacji przy sklepie. Próbuję sam się ubrać, wykonuje polecenia takie jak odnieść kubek do zlewu, przynieś buty, rozumie wszystko co się do niego mówi. Je wszystko z apetytem. Sam posługuje się sztuccami. Zasypia po kąpieli i bajeczce w cichym pokoju kładę się z nim, ma własne łóżko i kolorowa pościel. Śpi przy delikatnym świetle. Zasypia koło 20 lub 21. Około 23. 30 zaczyna się kręcić wierci, płacze jeczy, steka i tak 2 godziny płaczu lub pobudek co 5 minut. Potem zmęczony zasypia by znów za 2 godziny się obudzić. Od urodzenia nie przesłał nocy. Synek nie pije mleka. W nocy pije tylko herbatkę. Czy coś może dolegac mojemu synkowi? Mam zapisana wizytę do neurologa. Robaki robiliśmy wyszły negatywnie. Proszę was o pomoc. W ciąży miałam dużo nerwów czy to może być przyczyną?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować