Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Witam, Mam pytanie dotyczace zatrucia lekiem stosowanym do aborcji farmakologicz

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam pytanie dotyczace zatrucia lekiem stosowanym do aborcji farmakologicznej(celowo nie podaje nazwy). Otoz miesiac temu podano mi ten lek , zeby wywolac porod, gdyz ciaza byla juz po terminie i byly do tego wskazania medyczne. Najpierw dawke testowa i po kilku godzinach kolejna. Lek nie zadzialal, tylko wywolal zatrucie. Wymiotowalam caly dzien i cala noc, do tego biegunka, drgawki i dreszcze. Po zatruciu podano mi zel ( prawdopodobnie ten sam skladnik) ktory zadzialal dopiero w 3 dawce. Niestety jeszcze bardziej pogorszylo to moje samopoczucie. Przez caly porod wymiotowalam. Po dwoch dniach zaczela swedziec mnie skora na brzuchu i udach. Pojawily sie czerwone plamy na skorze w ogromnej ilosci. Caly brzuch i uda byly w plamach. Poszlam do lekarza rodzinnego, ale stwierdzil, ze czegos takiego nie widzial, zapisal mi jakies masci i odeslal do dermatologa. Nadal czekam na wizyte u dermatologa, ale plamy nie znikaja nawet po takim czasie i boje sie, ze juz zostana. To moja trzecia ciaza, dwie poprzednie byly bez komplikacji. Czy spotkal sie ktos z taka reakcja organizmu?

Gość gość
A nie jest to przypadkiem pokrzywka ciążowa?ja miałam coś takiego kilka dni po porodzie. Też mieli problem z zdiagnozowaniem tego, dali jakieś maści że sterydami, ale używałam tylko na nogach bo karmiłam piersią.myslalam, że zadrapie się na śmierć.plamy zeszły po jakimś czasie.masz chłopca z dużą waga urodzeniową?