Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o katoliczkach ktore biora slub koscielny w welonie i w ciazy?

Polecane posty

Gość gość

W białym długim welonie.

Gość gość
Ciesze się że dziewczyna nie będzie samotna a jej dziecko będzie rosło w pełnej rodzinie. Trochę życzliwości zamiast dewocji i błudy, a wszystkim nam sie będzie lepiej żyło.

Gość gość
17:24 trafna odpowiedz.

Gość gość
Co co potępiają z byle powodu, zwykle mają grubo za uszami.

Gość gość
To, że bierze ślub kościelny to super. A to, że w welonie to już jest szopka, bo welon jest symbolem czystości i dziewictwa.

Gość gość
to samo co o facecie, który się z nią żeni i namówił ją na sex przed ślubem

Gość gość
Hahaha i każda przed ołtarzem w salonie to dziewica- weź mnie nie rozsmieszaj, nie wspomnę już o tym, ze w innych krajach welony zakładają na śluby, których nie bierze się w kościele

Gość gość
A niech biorą, co mnie to :) ich życie, ich wybór.

Gość gość
A co mnie to obchodzi że ma welon, dobrze że jej się udało. Najgorzej myślę o tych co ją osądzają, tacy i takie przeważnie mają skrywane grzechy a nawet przestępstwa seksualne na swoim koncie.

Gość gość
Moja kolezanka co prawds niezbyt katolicka osobka szla z brzuchem w 8 mies z welonem do slubu bo ja rodzice zmuslili .Ogolnie to mi to zwisa bo tez nie jestem zbyt pobozna ale ona wygladla smiesznie.

Gość gość
Moja babcia brała ślub będąc w ciąży i welonu na zdjęciach ślubnych nie ma. Kiedyś się poważniej traktowało sakrament małżeństwa.

Gość gość
Co ma założenie welonu donpowagi sakramentu??

Gość gość
Gratuluje i cieszę się że dziecko będzie w pełnej rodzinie i oby sie kochali i byli ze sobą szczęśliwi. Nie znosze ludzi,którzy krytykują innych,obgaduja, pokazują palcami. Tacy ludzie to kanalie i zwykle maja wiecej na sumieniu niż ci co biora slub w kościele. Gdyby ludzie byli dla siebie bardziej życzliwi to wszystkim zyloby sie lepiej.

Gość gość
gość dziś To, że w kulturze chrześcijańskiej welon symbolizuje czystość i dziewictwo. Oczywiście kobiety nie-dziewice mogą a nawet powinny brać ślub, ale bez welonu i tylko tyle. Oczywiście można nie być dziewicą i przyjść z welonem, żaden ksiądz na to uwagi nie zwróci, ale to śmieszne jest. Taka szopka. To trochę tak jakby facet szedł do ślubu w dresach. Niby może, ale śmieszne to ;)

Gość gość
A niech sobie chodzą w welonach. Ważne, że chcą przysięgać przed Bogiem i ofiarować Mu swoje małżeństwo pod opiekę. Wszystkie badania pokazują, że małżeństwa kościelne są znacznie trwalszcze niż te nieformalne czy cywilne i to nie tylko w Polsce ale wszędzie na świecie.

Gość gość
W obecnych czasach welon nie ma już nic wspólnego z dawną symboliką, więc przestańcie być śmieszne z tym, ze tylko dziewica może go założyć

Gość gość
Autorko, a ty miałaś welon na swoim ślubie? A jeśli tak, to czy byłaś dziewicą? Ciekawe, czy wy wszystkie, które krytykujecie ciężarne w welonach czekałyście z seksem do ślubu? Czy może jesteście z tych hipokrytek, które uważają, że grzech jest wtedy, jak się wyda?

Gość gość
17;53Teraz to sie wszystkie p/ierdola przed slubem .o jakich wy dziewicach mowicie ,teraz to juz nie ma dziewic. Moja kolezanka nawet dwie kolezanki, najpierw se brzuchy zrobily a potem wielkie sluby mialy. teraz sie kolejnosc odwraca ,najpierw seks lozko a potem slub .takie sa czasy i duzo osob juz mieszka nawet ze soba przed slubem...

Gość gość
Moja żona była dziewicą do ślubu. Mamy po 27 lat. I zanim zaczną się jakieś przytyki, to odpowiadam, tak mam pewność, że była dziewicą.

Gość gość
No i super, ale co nas to?

Gość gość
To was to, że była to odpowiedź do postu powyżej.

Gość gość
Ona była dziewicą, a Ty zachowales czystość do ślubu?

Gość gość
na bank były same dziewice (chyba w uchu ) :-) Nic nie myślę ja nie będę rozliczana z czyichś grzechów proste jak 2 plus dwa