Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rubinella

Jakie polecicie konta bankowe

Polecane posty

Gość rubinella

Witam, ciekawa jestem jakie macie/ polecacie konta bankowe? Płacicie przy tym co miesiąc np. za korzystanie z karty, prowadzenia konta, za przelewy do innych banków itp? Obecnie mam konto rachunkowe w PKO BP Inteligo, ale koszty utrzymania zaczynają mnie-delikatnie mówiąc- "drażnić", co raz to dostaje smsa z wiadomością, że za korzystanie z karty 6zł, za płacenie przy użyciu karty 11zł, powiadamianie sms-6zł itd.. Bez mała co miesiąc pobiera mi 50-60zł za nic! Tak więc może warto przejść do innego banku? Co polecacie?

Gość gość
nest bank, 0zł za prowadzenie konta, bez żadnych warunków, 0zł za korzystanie z karty, do tego mam konto walutowe za które też nie płacę. Ktoś przebije ofertę nest banku?

Gość gość
O co Ci chodzi, że bez żadnych warunków?

Gość gość
Ze nie muszę robić żadnych wpłat co miesiąc jak jest w innych bankach albo jest też tak, że trzeba zrobić ileś tam płatności kartą za jakąś łączną kwotę i wtedy jest za darmo a jak nie to płacisz, ja mam 0zł beż zadnych takich warunków

Bo rzeczywiscie na tym koncie nie ma zadnych dodatkowych warunków.Jeśli piszemy o warunkach to chodzi w tym, że przykładowo karta jest darmowa, ale jedynie jeśli wykonasz płatności kartą miesięcznie w wysokości 300 zł. Albo tych płatności będzie kilkanaście. Albo konto jest darmowe ale jedynie jeśli co miesiąc bedziesz na nie wpłacała po 1000 zł ( jak w millenium banku). Polecam jeszcze poczytać sobie opinie o nest banku https://www.tanie-konto.pl/nest-bank/nest-konto/ - znajdziecie je jak zjedziecie na dół strony.

Gość mikst
Ja mam konto w banku Raiffeisen i nie jest źle. Wszystko z czego korzystam (bankomaty, pakiet przelewów, bankowość mobilna) mam za darmo. Ciekawostką jest to że zakładający konto po raz pierwszy mogą zyskać w ciągu roku nawet 550zł.