Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urlop wypoczynkowy po urlopie rodzicielskim.

Polecane posty

Gość gość

W jakim wymiarze przysługuje? Od czego to zależy? Zapytałam w kadrach, to mi kadrowa powiedziała, żebym pytała na 2 tygodnie przed urlopem wypoczynkiwym :O To za późno na takie pytanie, bo będę też korzystała z urlopu wychowawczego, a obowiązują określone terminy składania wniosków. Czy normalnie przysługuje urrlop w pełnym wymiarze, czy są jakieś ograniczenia, związane np. z tym ile miesięcy było L4 itd?

Gość gość
Za cale twoje l4 i urlop macierzynski/rodzicielski normalnie nalicza ci sie urlop wypoczynkowy. Powinnas wykorzystac cały zalegly. Po urlopie rodzicielskim pracodawca nie ma prawa odmowic ci urlopu to szczegolna sytuacja. Ile wnioskujesz to tyle masz.

Gość gość
Nie jestem autorką, wtrące się do dyskusji. Jeśli np. teoretycznie matka jest na wychowawczym, zajdzie w ciążę i jest dajmy na to pół roku na L 4, to urlop nalicza jej się tylko za te pół roku, dobrze rozumiem?

Gość gość
Mnie się wydaje, że nalicza się proporcjonalnie do tego ile miesięcy było L4, jeżeli oczywiście matka była wcześniej na bezpłatnym wychowawczym. Jeżeli wcześniej pracowała, to przysługuje urlop w normalnym wymiarze. Ale pewności nie mam. A czy za macierzyński przysługuje urlop wypoczynkowy? Nie mam dzieci, ale moje koleżanki gdy wracają do pracy po tych wszystkich "macierzyńskich" to dośc długo są na wypoczynkowym, więc przypuszczam, że za czas urlopu rodizcielskiego też się coś należy. Tak gdybam :)

Gość gość
Podpinam się pod temat. Ktoś wie???

Gość gość
U nas jest tak że przed urlopem wychowawczym trzeba wykorzystać w całości o ile dobrze pamiętam zaległy urlop. Wszystko mamy elektronicznie więc w każdej chwili można zobaczyć ile urlopu zostalo