Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczęśliwa Mężatka oszalała dla innego

Polecane posty

Gość gość

Cześć Wam, Muszę się wygadać, podzielić się swoimi uczuciami może znajdzie się ktoś kto ma podobnie. Otóż jestem szczęśliwą mężatką od 5 lat (razem z mężem jesteśmy razem ponad 10 lat) mamy małą córeczkę. Kochamy się z mężem, jesteśmy szczęśliwi na seks nie mogę narzekać jest na prawdę super. No ale jest jedno ale.. kilka dni temu odwiedziłam męża w pracy (opowiadał mi kiedyś że są nowi pracownicy w jego firmie) jak zawsze przywitałam się z męża szefem chwilę porozmawialismy i poszłam do męża. Weszłam do pomieszczenia i zobaczyłam mężczyznę tyłem do mnie kiedy powiedziałam "dzień dobry" a on sie odwrocil i spojrzał mi prosto w oczy, poczułam się tak jakby ktoś zatrzymał czas. Nie wiem ile tak staliśmy i patrzyliśmy się na siebie ale przerwał ta chwilę mój mąż. Ścieło mnie z nóg. Nigdy czegoś takiego nie poczułam nawet do męża na początku znajomości. I tu pojawia się problem... Cały czas myślę o M. Ma takie coś w oczach że jak spojrzy na mnie to od razu robi mi się gorąco.. przylapuje się na tym że coraz częściej myślę o nim i to w takich sytuacjach że aż mi wstyd. Ostatnio jak mąż zaczął mnie całować to zastanawiałam się jak całuje M.. Nigdy nie zdradzilabym męża ale nie mogę przestać myśleć o M. Pomocy

Gość gość
Chupacabra (wym. /tʃupa'kabɾa/; hiszp. la chupacabra, również chupacabras – dosł. wysysacz kóz, z hiszp. chupar – ssać, la cabra – koza) – legendarne latynoamerykańskie zwierzę, obiekt badań kryptozoologii, którego istnienia nie udało się wiarygodnie potwierdzić. Jej rzekome występowanie powiązane jest z Portoryko (skąd pochodzą pierwsze informacje o tym zjawisku), Meksykiem i południowymi stanami USA. Nazwa rzekomego zwierzęcia wzięła się stąd, iż ma ono napadać na zwierzęta domowe i wysysać z nich krew. Opisy stworzenia znacznie różnią się od siebie. Pierwsze relacje z rzekomych spotkań pochodzą z 1990 z Portoryko, od tego czasu chupacabra miała być spotykana najdalej na północ w Maine i najdalej na południe w Chile. Pomimo że wiele osób twierdzi, iż chupacabra może być rzeczywiście istniejącym zwierzęciem, większość naukowców uważa ją za legendarne stworzenie, rodzaj współczesnego mitu. Opisywana jest przez rzekomych świadków jako duże i ciężkie zwierzę, wielkości małego niedźwiedzia, wyposażone w szereg kolców na grzbiecie, ciągnący się od szyi aż do nasady ogona. Według innych zeznań stworzenie to jest nienaturalnie szybkie i potrafi przeskoczyć drzewo. Kryptozoolodzy sugerują, jakoby chupacabra była nieznanym gatunkiem zwierzęcia lub kosmitą. Istnieje również teoria, wedle której chupacabra jest domowym zwierzęciem kosmitów. Według świadków często jej atakom towarzyszą dziwne znaki na niebie.

Gość gość
Tatzelwurm (niem. "robak z pazurami") – zwierzę legendarne, element folkloru alpejskich górali. Obiekt zainteresowania kryptozoologii. Uznawane przez niektórych za istniejące i będące płazem lub gadem, spotykanym w Alpach. Alternatywne nazwy to: Springwurm ("skaczący robak"), Stollenwurm ("robak z grubymi łapkami"), Dazzelwurm lub Praatzelwurm (od lokalnych toponimów) oraz żartobliwe Bergstutzen ("górski niedopałek cygara"), Basilisco (bazyliszek) we Włoszech, a we Francji także Arassas. Opisywany jest jako duży, ponad metrowej długości "robak", wąż lub jaszczurka różnej, najczęściej ciemnej barwy, pojawiający się bardzo rzadko na powierzchni ziemi, a spędzający większą część czasu w jaskiniach i rozpadlinach skalnych. Relacje różnią się w kwestii kończyn – różne podania sugerują, że ma ich dwie pary, jedną parę lub jest zupełnie beznogi. Niektórzy obserwatorzy przypisywali mu dużą agresywność, jadowitość i napadanie na zwierzęta hodowlane. Możliwe wyjaśnienia tego rzekomego fenomenu proponowane przez kryptozoologów to m.in. twierdzenie, że Tatzelwurm jest jakimś gatunkiem płaza ogoniastego, podobnym do salamander olbrzymich lub że jest to jadowita jaszczurka spokrewniona z amerykańskim rodzajem heloderma – wyjaśnienie to proponowane było m.in. przez Bernarda Heuvelmansa. Inna teoria mówi natomiast o dużych okazach beznogiej jaszczurki żółtopuzika bałkańskiego (Alpy leżą poza uznawanym przez zoologię zasięgiem jego występowania) lub o inny nieznany nauce gatunek z rodziny padalcowatych. Tymczasem zwolennicy wyjaśnienia mówiącego o niepoprawnej identyfikacji znanych gatunków zwierząt, wspominają o obserwacjach wydr, łasic czy nawet świstaków. Część badaczy tej sprawy odwołuje się także do ludzkiej psychiki, mogącej generować wizje lub halucynacje dziwacznych stworzeń takich jak Tatzelwurm. Większość doniesień o Tatzelwurm pochodzi z XIX wieku i pierwszej połowy XX wieku. Jedyne zdjęcie pochodzące z 1934 r. uznawane jest za falsyfikat także przez większość kryptozoologów. Najprawdopodobniej więc Tatzelwurm jest jedynie legendą i wytworem fantazji górali alpejskich.

Gość gość
Mokele-mbembe – zwierzę, obiekt badań kryptozoologii. Według niepotwierdzonych relacji żyje w rzece Likouala-aux-Herbes, płynącej wśród rozległych moczarów Konga w Afryce. Podobno ma duży, krępy tułów pokryty rudawą skórą, cztery pękate nogi i długi mocno umięśniony ogon. Mierzy około 9 metrów długości. Opis tajemniczego stwora nie pasuje do żadnego z żyjących zwierząt, do złudzenia jednak przypomina średniej wielkości dinozaura zauropoda. Oprócz opisu słownego i rysunków nie istnieją żadne dowody na istnienie tego zwierzęcia. Według Pigmejów z jednej z wiosek doliny Konga, przedstawionych przez Pata Spaina w odcinku "Potwór z afrykańskich bagien" (cykl "Tajemnicze bestie" na National Geographic Channel) hipotetyczne zwierzę posiada długą szyję, pozwalającą mu żywić się liśćmi z koron drzew, smukłą głowę przypominającą głowę krokodyla, skórę koloru zielono-brunatnego, oraz kolce na grzbiecie (kolce, nie trójkątne płyty). Co ciekawe, opowieści Pigmejów dotyczące śladów tego stworzenia i jego budowy (duże, owalne odciski podobne do odcisków słonia, ale zakończone trzema pazurami) pokrywają się z doniesieniami naukowców-pionierów, którzy ok. 1910 r. badali ten rejon i również napotkali zwierzę. Dolina Konga należy do jednego z najmniej zbadanych obszarów na Ziemi, obszarem dorównuje powierzchni Alaski

Gość gość
Morgawr (w języku kornijskim morski gigant), jest wężopodobnym stworzeniem zamieszkującym rzekomo morze niedaleko zatoki Falmouth w Kornwalii. Kryptyda tam miała być widziana po raz pierwszy w 1876 r. Od tego czasu pojawiło się wiele teorii mających wyjaśnić jej prawdziwą naturę. Najczęściej stwierdzano, iż jest to oszustwo lub zła identyfikacja znanego gatunku zwierzęcia. Pojawiły się jednakże również opinie, iż jest to plezjozaur, który przetrwał do naszych czasów albo nie odkryty dotychczas gatunek foki o długiej szyi. Z powodu braku dowodów na istnienie zwierzęcia w postaci martwego osobnika, wszelkie wyjaśnienia bazują więc na relacjach świadków i niskiej jakości fotografiach.