Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obejrzałam KLER i uważam, że film jest mocno średni a nie żadne wow

Polecane posty

Gość gość

Słaby nawet, powiedziałabym. Po pierwsze, rezyser kłamca zrobił trailer w którym wszystko jest do śmiechu, a film jako taki jest po prostu dołujący i mega smutny. Duzo zboczonych scen, reżyserek chyba lubi te klimaty. Nie jestem fanatyczką, nawet nie jestem co niedziela w kosciele, tylko jak mi sie zechce, ale uwazam ze film przejaskrawia tylko te złe strony kaplanstwa i kleru. Ogolnie to obrzydliwe sceny nie wiem czmu mające sluzyc?> Ja i tak nie zraziłam sie do kosciola bo ksieza są rózni

Gość gość
A ja wczoraj oglądałam zaskakująco dobry film totalnie amatorski, klątwa jeziora tukum, polecam jest na youtube

Gość gość
poza tym na UJA pokazywac po sto razy jedno zjawisko. Pedofilia? ok, ale na jakiego wała aż 6 tych scen pedofilskich

Gość gość
To teraz ty nakręć film, który przedstawi katabasów jako niewinne koniki pony. Różowe.

Gość gość
bo w polsce to co wyprawia kapłaństwo jest wyjątkowo smutne i dołujące, więc nie wiem czemu ty się chciałaś pośmiać. a zboczonych scenek dużo bo może to odzwierciedla to, co się naprawdę dzieje?

Gość gość
taaak, na bank to co sie naprawde dzieje... owszem zdarzają się chamskie osoby i zboczone wsrod ksiezy ale błagam was, to nie jest reguła

Gość gość
a kto powiedział, ze to jest reguła? smarzowski nie obiecywał nikomu, ze pokaże film dokumentalny o księżach w tym kraju, tylko film fabularny. Jeśli oczekiwałaś filmu dokumentalnego to się pomyliłaś tępa strzało.

Gość gość
Smarzowski nie robi komedii :D chyba wiadomo że jak porusza jakąś tematykę to będzie nagromadzenie patologii żeby ja pokazać, czerpiesz wiedze o świecie z filmów fabularnych?:D obrzydliwe sceny są obrzydliwe bo życie jest obrzydliwe i takie mają być.

Gość gość
Są ludzie z tak wypranymi mózgami, że choćby nie wiadomo co się wydarzyło, choćby ksiądz im dziecko zgwałcił, choćby sam Jezus przyszedł na ziemię i powiedział, że kk to zło, to i tak się nie zrażą do kościoła.

Gość gość
Autorka inteligencją nie grzeszy. Tak jak ktoś wyżej napisal, Smarzowski robi właśnie takie mocne i dolujace filmy. O to chodzi. Czego się spodziewalas, komedii romantycznej?! Te,jak to okreslilas, obrzydliwe sceny są w tym filmie z konkretnych powodów, a nie dlatego,że reżyser to perwers. One mają dobitnie i jasno pokazać rodzaj, skalę zjawiska. Jeśli raza Cię takie sceny, to polecam może M jak miłość, zrelaksujesz się i nawet posmiejesz . Dziwne tylko,że nie razi cię taki proceder, tzn pedofilia wśród księży, tylko sceny z filmu. Samo zjawisko jest obrzydliwe, Smarzowski tylko to unaocznil. Zresztą nie tylko o pedofilie w tym filmie chodzi. Ja uważam, że produkcja jest dobra, warta obejrzenia i późniejszych refleksji.

Gość gość
A ja mam bekę z tego szumu wokół filmu :D Nagle się wszyscy podniecają PACZCIE POKAZAŁ CAŁĄ PRAWDE O KOŚCIELE PACZCIE CZARNA MAFIA PACZCIE HIPOKRYZJA KATOLI OJEJEJEJ :D Ludzie sikają po internetach jakby właśnie wyszła na jaw wielka tajemnica, podczas gdy zamieszanie wokół księży i pedofilii w kościele trwa już od kilku ładnych lat, lewicowe media powracają do tematu co jakiś czas, potem na chwilę cichnie i tak w kółko. Grażynki i Sebki cieszą się, że odkryli oczywistą oczywistość i zaczęło się zakładnie grup na fb, wydarzeń, sranie po nogawkach bo jakieś kino w Kopydłowie nie chce wyświetlić filmu, który pewnie za pół roku będzie pokazywany w tefałenie :D A najbardziej się "srają" Karynki co im ksiundz nie chciał Brajanka ochrzcić, Sebki których babcia woli dać na tacę zamiast wnusiowi na tanie wino i faje i pseudointeligenckie studenciki kierunków humanistyczno-filozoficznych itd. Film wyjdzie z kin, temat ucichnie a Smażowski kupi sobie za waszą forsę złote porshe :D

Gość gość
16.41 ty sama jestes Karynka. Pisze się PATRZCIE, a nie PACZCIE :-D

Gość gość
gość dziś Nowa w internetach? :D "paczcie" jest użyte specjalnie, żeby podkreślić grażynkowatość i karynkowatość osób nadmiernie podniecających się tym filmem ;) Żeby nie było do samego filmu nic nie mam, do sztucznie napompowanego zamieszania wokół filmu owszem - śmieszy mnie.

Gość gość
No cóż, jak ktoś się spodziewał komedii romantycznej, to powinien najpierw zapoznać się z dorobkiem reżysera, może by się coś w łepetynie zaświeciło...

Gość gość
Idź na dramat o pedofilii w Kościele po czym zrób z siebie w necie idiotę, narzekając, że to był dramat o pedofilii w Kościele, a nie komedyjkę obyczajową.

Gość gość
Cepy z was, autorka ma rację że skoro film ma być dołujący to z łaski swojej niech zrobią dołujący trailer a nie zabawny . Bo trailer jest zabawny, nie mówcie że nie. Nie zrozumieli ścienne tematu tego posta, same jesteście grazynki i tępe dzidy. Ja na przykład na pewno nie poszłabym na film jakby w trailerze była scena olewania spowiednika lub przytulania gołego ministranta. Mam coś takiego że nie lubię patrzeć na patologie. A inny film tego pana to nie czasem Cicha Noc? Nie przesadzała bym że taka niby patole w każdym filmie prezentuje. Za to tutaj mu wyszło.

Gość gość
Nie przesadzalabym * miało być

Gość gość
nie, Cicha noc to nie film Smarzowskiego choć też dołujący i pokazujący biede, chlanie i wszystkich w szarych barwach. W Polsce mamy do wyboru albo słodkopierdzące komedyjki o korpoludkach z Wawy albo ukazujące totalną patologię i degeneracje, albo wojenne. Inne filmy Smarzowskiego, równie dołujące to: Dom Zły, Wesele, Wołyń, Pod mocnym Aniołem, wszystkie po których obejrzeniu człowiek miałby ochote rzucić sie pod pociąg gdyby tylko uwierzył, ze tak wygląda rzeczywistość.

Gość gość
A ja lubię te komedyjki o korpoludkach, choć sama nie pracuje w korpo i nie zamierzam. Ale mieszkam od lat w Warszawie i lubię o niej komedie. Trailer Kleru był jajcarski i bekowy, myślałam że film będzie taki takze. I tylko dlatego poszłam do kina. Uważam bowiem że życie samo w sobie jest tak trudne chwilami że masochizmem jest jeszcze dołować się w kinie. Ludzie chodzący na ostre dramaty lub horrory tak naprawdę żadnego prawdziwego dramatu nie zaznały i niczego się nie przestraszyły tak do szpiku kości i chyba się dostymulowują. Niech się cieszą niebożęta że w realnym życiu glaskano ich po główce i żeby poznac życie muszą iść do kina.

Gość gość
Szczerze to i ja wolę takie filmy, choć wolałabym czasem zobaczyć coś mniej oczywistego, z ciekawszym humorem i mniej opatrznymi aktorami, coś co by wzruszyło i się zapamiętało a nie przeszło bez echa i zlało sie z poprzednim filmem, nie wyglądało jak kolejny odcinek m jak miłość. Bardzo mnie niepokoi fakt, że Polacy tak bardzo chcą kolejnych dołujących filmów, im więcej krwi, beznadziei i dołu pokazanego w fabule tym film jest bardziej ambitny i lepszy. Co jeden to wspomnienia z wojny, komuny albo apel o patologii w policji, szpitalu, w konfesjonale... kto następny? Już dość tego dołowania się na każdym kroku.

Gość gość
Nie lubię jego filmów. Denerwuje mnie takie przerysowywanie i soczewkowanie obrazu patologii w grupach zawodowych. Dowolnych.

Gość gość
Trailer to trailer, urywek. Reżyser mógł sobie w nim pokazać co chcial.. Ale jak się idzie na film Smarzowskiego,który jest znany z ostrego, naturalistycznego kina, film który jest sklasyfikowany jako dramat, a potem zastanawia czemu nie było komedii bo w końcu trailer taki wesoły.. to sorry,ale na prawdę o wysokiej inteligencji to nie świadczy.

Gość gość
20.21 w punkt! Nic dodać nic ująć

Gość gość
Trajler wcale nie jest wesoly, jesli sie pomysli co tak naprawde opisuje- w kazdym razie nie takie zyccie, jake księża - ludzi nauczajacy moralnosci, powinni miec.

Gość gość
Właśnie że nie jest w punkt, wiele trzeba dodać i wiele ująć z tej koślawej, pseudointelektualnej krytyki autorki powyżej. Trailer POWINIEN stanowić NAJLEPSZY WYCIĄG Z FILMU i pokazywać jego ducha i nastrój. Tutaj tak nie jest, trailer zaś (jakiegokolwiek filmu) powinien być zrobiony tak, by potencjalny widz NIE ZNAJĄC ANI JEDNEGO FILMU TEGO REŻYSERA mógł od razu ocenić czy chce go zobaczyc, czy nie. Tutaj trailer ewidentnie pokazuje tylko mało szkodliwe sytuacje z całego filmu. Mówię: jakby pokazali tego palącego się księdza, ja bym na film nie poszła. Dekiel wiedział że ludzie nie lubią takiego bagna wiec trailerek zrobił lajtowy.

Gość gość
Serio ktoś chodzi na filmy bez przeczytanie o czym jest? Nie lubię filmów, nie lubię kina, nigdy nie chodzę, bo mnie nudzi, ale nawet ja słyszałam kilkakrotnie w radiu jaka jest tematyka filmu i że jest to film wstrząsający.

Gość gość
Niech sobie Smarzowski kupi to Porsche, należy mu się, bo nikt inny nie odważył się do tej pory nasrać na łeb obłudzie i przestępcom a kościele. Dość robienia ludziom wody z mozgu i żadne przesmiewki nie spowodują, że ludzie zapomną, że kościół MUSI przestrzegać zasad wiary jak każdy katolik, a za przestępstwo MUSI odpowiadać jak zwykły zbir.