Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alealealealeale

clo i duphaston czy ktos tak mial

Polecane posty

Gość alealealealeale

Witam. Od 2 miesięcy jestem na duphastonie a od miesiąca na clo. Byłam na monitoringu i wszystko ładnie pięknie. Clo brałam id 5 dc. Fo 9 dc. A dupka od 16 do 25 dc. Lekarz zalecil abym 25 dc zrobiła test ciążowy jak wyjdzie negatywny odstawić dupka a hak pozytywny brać dalej. Zrobiłam test ske był negatywny wiec odstawiłam. Dzis jest 6 dzień po idstawieniu a ja dalej nie mam miesiączki. Dodam ze jak odstawiłam to miałam bole na miesiaczke wiec myślałam ze na dniach będzie. W tamtym miesiącu dostałam na drugi dzień po odstaeieniu.

Gość gość
Po odstąpieniu progesteronu, krwawienie powinno się pojawić do tygodnia. Monitoring miałaś, a czy było na nim potwierdzone pęknięcie pęcherzyka?

Gość alealealealeale
Byłam dwa razy na monitoringu i pęcherzyki były i ladne ale czy pekly nie wiem bo kiedy miałam wizytę położna zadzwoniła ze lekarza nie będzie sprawy rodzinne cos mu wypadło. Jutro będzie tydzień jak odstawiłam nawet dzis test ciążowy robiłam ale negatywny. Wizytę mam za tydzień w czwartek.

Gość gość
To pamiętaj,żeby koniecznie sprawdzić prĄd następna kuracja clo, czy z pęcherzyków nie zrobiła się torbiel- monitoring powinien być do potwierdzenia owulacji

Gość gość
Lepiej zrobić beta hcg, chociaż raczej test by już coś pokazał. Ja miałam clo i duphaston, czułam się jak na okres, odstawilam bez testu i okazało się że jest ciąża..

Gość alealealealeale
A czy jeżeli zrobiłaby misie torbiel to mogło to spowodować brak okresu? Mimo ze brałam duphaston. A może mam zbyt nale stężenie hcg i testy nie pokazują? Dzis 30dzien cyklu. Okres miałam co 32 30 dni.

Gość gość
Torbiel może wstrzymać miesiączkę. Kiedy byla owulacja? Zrób beta hcg.

Gość alealealealeale
Owulacja była 19dc ale tak jak pisałam wcesniej nie wiem czy pecherzykl pekl sprawadzalam to tylko testem owu. Dodam ze temp codziennie rano mam powyżej 37 stopni i bola mnie sutki od ok owulacji.

Gość gość
Jak owulacja była 19 to skąd pomysł na test 25? Za wcześnie. Test nie jest wiarygodny, beta już powinna.

Gość gość
Brałaś leki, więc nie doszukuj się objawów.

Gość alealealealeale
Dzis tez robiłam test i negatywny.

Gość gość
Bez sensu! Brałaś duphaston przed owulacją?! Kto Ci to zalecił?! 19 dc po clo...- późno. Owu potwierdzona? Monitoring polega też na sprawdzeniu czy jajeczko pękło. Nie liczyłabym na powodzenie. Zmień lekarza.