Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eamkkkkkk

Pomaganie w nauce i w lekcjach

Polecane posty

Gość Eamkkkkkk

Jak i ile czasu pomagacie swoim dzieciom w nauce ,czy wyręczacie ,pomagacie czy wręcz nie robicie nic. Jestem mama 2 dzieci corka chodzi do 3 kl a syn do 5 kl . I tak sie zastanawiam czy popełniam bład. A mianowicie, córce tylko sprawdzam a jak potrzeba wytlumacze zas z synem ju inaczej jak był w 4 kl pomagałam w nauce na sprawdziany tzn. Z nim sie uczyłam w pracach domowych bardzo duzo tłumaczylam ,od razu napisze ze nigdy za dzieci prac nie odrabiałam i tego robić nie bede,wolę by dostały 3 /4 za niz 5 czy 6 mojej pracy. A wracajac ,teraz syn jest w 5 kl juz z nim sie nie ucze tylko przepytuje prace domowe sprawde . Ale wydaje mi sie ze nadal to duzo ,co rozmawiam z innymi matkami one nie siedza nie kontroluja i ze przedadzam. I tak mysle ze faktyczne moge robic cos nie tak,ale najpierw chciala bym poznac opinie innych matek. Dodam ze jak i corka tak syn sie ucza dobrze geniuszami nie sa ale wyniki sa ok☺

Gość gość
Ja mam co prawda przedszkolaka dopiero ale moja siostra to bardzo długo pomagała swojemu synowi. W gimnazjum jak był, może nawet w liceum to goniła go do nauki, coś tłumaczyła, uczyła się z nim angielskiego.

Gość gość
Syn jest w 5 klasie. Nie sprawdzam prac domowych, nie przepytuję przed sprawdzianami. Pytam tylko czy wszystko odrobił. Nigdy nie wyręczłam w pracach domowych. W młodszych klasach spawdzałam czy są dobrze zrobione. Póki co nie muszę nic tłumaczyć, dużo wynosi z lekcji. Uczy się bardzo dobrze.

Gość gość
Ja nie sprawdzam prac domowych, kontroluję, żeby były odrobione. Hyba, że moje dzieci poproszą mnie i spr. Pomagam im w nauce, gdy widzę, że potrzebują pomocy lub gdy o pomoc poproszą. 3 i 4klasa

Gość Eamkkkkkk
Chyba nauczyłam syna do dobrego co prawda o lat szkolnych 1-3 nie miał nic zadawane dosłownie nic taka pani i od 4 kl przyszło bum nagle trzeba było co robic i musiałam siedziec****ilnoowac i kontrolowac córka w 3 kl ma wymagajacego nauczyciela bardzo duzo prac domowych ale to naprawde ogron zadan domowych od 1 kl i inaczej sobie radzi ,samodzielnie podchodzi do nauki. Nie sie kontroluje a jest w czolowce w klasie .....widze ze rodzaj nauczania ma ogromny wplyw a brak prac domowych w najmniejszych kl. Nie uczy wiele