Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość09

badanie GBS

Polecane posty

Gość gość09

dziewczyny , powiedzcie mi czy jesli nie mam badania GBS o czy moge urodzic w szpitalu ? przyjmą mnie na porodówkę ? lekarz zalecił mi badanie 20 , zaniosłam 24 bo nic nie mówił ze na drugi dzień trzeba zanieść , Był weekend i zaniosłam 24 w poniedziałek wynik otrzymałam 26 , planuję iść w czwartek po ponowne pobranie i zaniesienie, ale właśnie zaczynają się jakieś skurczę boję sie ze do czwartku moge urodzic , czy bez badania mnie przyjmą ?

Gość gość
Ale po co drugi raz Masz to robić?

Gość gość09
gość 9:23 bo panie wydały wynik nie wiarygodny bo za pózno im go przyniosłam ;/

Gość gość09
i na karteczce pisze, wynik unieważniony _ zbyt pózno oddany do badań . i /muszę poprawić ale lekarza mam dopiero w czwartek

Gość gość
Albo idź dzis na pobranie albo kup sobie w aptece zestaw i pobierz sama, a później zawieź do laboratorium, nie wiem po co w takiej sytuacji chcesz czekać do czwartku. A że szpitala nikt Cię nie odesle bez wyniku, jak będziesz rodzila

Gość gość09
nigdy sama nic takiego nie robilam i nie wiem czy zrobie to dobrze, a bez karteczki od lekarza nie jestem pewna czy moge to złożyć , to badanie, w czwartek przyjmuję mój lekarz i myślałam własnie ze wybiore się do niego w czwartek aby kolejny raz pobrał

Gość gość
To nie jest nic skomplikowanego, a próbkę zamówisz do lab i płacisz max do 50 zł

Gość gość
z tego co wiem nie mozna samemu pobrac probki do GBS!!!

Gość gość09
poczekam chyba do czwartku i niech lekarz do popierze sam . Tak bedzie naj pewniej, tylko wlasnie martwie się co w przypadku jak do czwartku zaczne rodzic ? to badanie jest bardzo wazne , czy nie beda robic problemow w szpitalu ? jak to sie odbywa mial ktos tala sytuacje ?

Gość gość
To źle wiesz, bo oczywiście, ze można

Gość gość
gość 9:56 , jak ?

Gość gość
Normalnie- kupujesz probowke w aptece, stosujesz się w domu do instrukcji, odwozisz próbkę do laboratorium

Gość gość09
a nie trzeba miec od lekarza prowadzonego ciaze zaswiadczenia ? aby w ogole w szpitalu przyjeli taki wymaz?

Gość gość
W szpitalu nie przyjmują wymazu, tylko w laboratorium, jeżeli próbka jest pobrana prawidłowo, to dostajesz normalny wynik, jak odbierzesz źle, to Ci o tym w lab powiedzą

Gość gość
Jeżeli do czwartku zaczniesz rodzic to podadzą ci zapobiegawczo kroplowe na gbs i tyle

Gość gość09
gość wyzej u mnie wlasnie w szpitalu przyjmują w laboratorium mikrobiologi taki wymaz i tylko tam. Pochodze z malego miasteczka i wiem jak to tu wyglada,

Gość gość
To ważne badanie. Jak wychodzi dodatnio to piszą na czerwono wielkimi literami żeby nie zapomnieć antybiotyku.

Gość gość09
gość wyżej wiem wiem :) bardzo wazne badanie dlatego to moje pytanie, a czy np nie majac go to na wszelki wypadek podadza antybiotyk ?

Gość gość
Ja sobie nie jeden raz pobierałam wymaz sama. To naprawdę nic trudnego. A co do czasu dostarczenia do laboratorium - najlepiej tego samego dnia, maksymalnie następnego. Nie wpadłabym na to żeby tak długo zwklekać

Gość gość
Jak się nie ma aktualnego wyniku badania to podają antybiotyk "z urzędu"

Gość gość
Możesz rodzić w szpitalu, po prostu profilaktycznie dostaniesz antybiotyk podczas porodu, a dziecku 2 razy żądają krew na crp

Gość gość
Możesz rodzić normalnie bez wyniku GBS. Poprostu w szpitalu rozpoczną procedurą jakbyś miała wynik dodatni. Czasami zdarza się że kobieta zacznie rodzić nim otrzyma wynik. I co wtedy mają jej odmówić przyjęcia do szpitala? Nie. Więc się nie martw. Jak masz możliwość niech zostanie pobrany gbs i zanieś szybciutko do laboratorium.