Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na jakiej kapuscie robiecie golabki?

Polecane posty

Gość gość

Wloska najlepsza? Czy ta zwykla?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Włoska albo pekińska

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak robisz z pekinskiej? Gotujesz liście czy zaparzasz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robię najlepsze gołąbka na świecie, ze zwykłej kapusty. Kapustę sparzam, farsz robię z mięsa mielonego przesmazonego z cebulką, z ryżem i kaszą. Po zawinięciu golobkiuklasam w gesiarce i piekę w piekarniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zwykła kiszona w całych główkach (i smaczniejsze wychodzą, i nie ma zabawy ze sparzaniem liści bo są mięciutkie i same odchodzą).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nigdzie nie widzialam takiej. Kupujesz czy sama kisisz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jedno i drugie. Mam małą beczułkę do kiszenia, więc tylko główka tam wchodzi oprócz "normalnej" kapusty. Jak potrzeba więcej to kupuję, można kupić i całe główki, i - to rzadziej widziałam - już odseparowane liście.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A gdzie widzialas do kupienia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ze strony lokalnyrolnik (mieszkam we Wrocławiu), ale widziałam też i na targu czasami (w Warszawie na Hali mirowskiej bywa ponoć).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×