Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Witam , jestem dziewiętnastoletnią dziewczyną i jestem w klasie maturalnej. Od ponad roku współżyje z moim chłopakiem .Ostatnio miałam trochę więcej sytuacji stresowych związanych ze szkołą ale również przechodziłam przeziębienie przy którym nie brałam żadnych antybiotyków itp. Od 4 dni spóźnia mi się okres. Zawsze miesiączki miałam regularne czasami zdarzały się max 2 dni opóźnienia. Oprócz braku okresu odczuwam bóle w podbrzuszu (takie jak przed miesiączką) i moje piersi są nabrzmiale co też zawsze było moim normalnym objawem przed okresem . Oprocz tego odczuwam jakby gazy w podbrzuszu Ostatnią miesiączke miałam 1 września mój cykl trwa zazwyczaj 27 dni . Zrobilam już 3 testy i każdy był negatywny . Gdy uprawialismy seks w dni płodne zawsze zabezpieczalismy się prezerwatywa (która nie pękła) a w dni niepłodne nie zabezpieczalismy się ale nie było wytysku w pochwie. Mimo tego ze test jest negatywny nie mam nadal miesiączki nie ukrywam że jest to dla mnie ogromny stres ponieważ nie planowałam ciąży. Czy mimo negatywnego wyniku mogę być w ciąży? Proszę o jakieś informacje które pomogłyby mi w tych pełnych stresu i obaw dniach.

Gość gość
Nie możliwe żebyś była w ciąży ale ciebie doskonale rozumiem ja też w twoim wieku panikowałam i czywiście w niechcianą ciąże nie zaszłam tak że spoko w ciąży nie jesteś to niemożliwe.

Gość gość
Ale skoro to nie ciąża a okres nigdy mi się o tyle dni nie spóźnial to jaki może być powód opóźnienia miesiączki?

Gość gość
Kalendarzyk metodą zabezpieczenia... Dziewczyno, może ty zacznij się uczyć, bo z wiedzą to u ciebie kiepsko, szczególnie z biologii

Gość gość
Jesteś jeszcze młoda i takie drobne nieregularności mogą się przytrafić, czasami może z przemęczenia czy stresu, to wszystko jest w normie zapewne jeszcze w tym tygodniu dostaniesz miesiączkę.

Gość gość
Jeśli… - obawiasz się, że jesteś w ciąży, - nie planowałaś ciąży, a stało się… - rozważasz aborcję, - miałaś aborcję, … i przeżywasz w związku z tym trudności, którymi nie masz się z kim podzielić skontaktuj się z nami. Jesteśmy dla Ciebie codziennie od 18.00 do 23.00.