Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beamk

Brak miesiączki

Polecane posty

Gość Beamk

Mam do was prośne o poradę. Od kilku dni odczuwam bole bodbrzusza i piersi.,od 2 dni mam wrazenie jakby leciała krew ale jej ne ma dodam ze @ spoznia się 5 dni. Dzis odczuwałam mdłosci i doszly bole lędźwiowe.. pgolnie czuje sie fatalnie . Ciażę wykluczam bo z meźem uwazamy co prawda bez zabezpieczen ale nigdy nie konczy we mnie. Jestem obecnie na wyjeździe u rodziny za granica i nie mam możliwości wizyty u lekarza przez nastepny tydz a martwie sie . Dlatego prosze was o porady czy powinnam sie czym martwic i wracac do Polski zbadac sie.

Gość gość Anka
Takie niby uważanie to żadne zabezpieczenie. Owszem może ileś razy się udać, ale do czasu. Na 100 % to nikt nie powie czy to ciąża. Też mogą być inne powody opóźnienia miesiączki. Może zacznij od zrobienia testu ciążowego. Jeśli to nie ciąża to oczywiście ginekolog powinien sprawdzić co się dzieje. A tak na przyszłość to może jakaś antykoncepcja? Ja belarę biorę i powiem Ci, że to duży spokój, miesiączka jak w zegarku zawsze, przy okazji bez pms.

Gość gość
Brak okresu to nie zawsze ciąża. Może to być spowodowane brakiem odpowiednio długiego odpoczynku (jesteś na wyjeździe zagranicznym- imprezy, nieprzespane noce, stres, zmiana klimatu, alkohol). Opisywane przez Ciebie bóle mogą mieć różne pochodzenie- włącznie z psychosomatycznymi. Tak bardzo podświadomie stresujesz się ciążą, że jesteś obolała na samą myśl o niej! Zgadzam się z przedmówczynią, brak zabezpieczeń (a jedynie stosunek przerywany) to tak jak byś uprawiała seks do tzw. "końca". Zastanów się czy takie postępowanie jest warte twojego zdrowia psychicznego. Jeśli możesz pozwolić sobie na zakup testera cyklu to polecam Ci go. Ja stosuje. Cyklotestmyway. Jest drogi, ale bardzo fajny w użyciu oraz szybko dostosowuje się do mojego trybu życia. istnieją na rynku starsze generacje, ja wcześniej miałam cyklotest2. Chyba nie warto jest co miesiąc się stresować? ;)