Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co te matki leniwe krowy kupują słoiczki kiedy są na macierzyńskim

Polecane posty

Gość gość
I już w swojej głowie wysłałaś dziecko koleżanki na onkologie, bo karmi sloiczkami :D

Gość gość
A ty myślisz że w warzywniaku i mięsnym masz takie super zdrowe eko i w ogóle z******te bez chemii rzeczy? :D kolejna naiwniaczka. Porponuje zainteresować się gdzie taki właściciel warzywniaka jedzie o 3 w nocy po warzywa.. :D to zabaczysz to to znaczy "eko" w warzywniaku

Gość gość
"BIO" hahahaha. Czyli zdrowe! No jasne! To jak moje dziecko je starte świeże jabłko z marchewką nawet z warzywniaka, to je gorzej niż Twoje, które je wygotowaną, zmieloną i spasteryzowaną marchewkę ze słoika sprzed roku? Twój słoik nie ma ŻADNYCH wartości odżywczych! To jedzenie jest martwe, tak jak matka jest leniwa. KONIEC KROPKA. A na opakowaniu napiszą wszystko bo to jest REKLAMA. Tak jak w MCdonaldzie wychwalają swoje zestawy dla dzieci. Tak działa reklama. Witamy w XXI wieku! Aha nie uzywajcie plastykowych butelek is ztućców bo powodują białaczkę i RAKA. Butelki tylko szklane, a łyżeczka dla dziecka ze stali/srebra kogo stać.

Gość gość
Martwe jedzienie:D kafe bawi i uczy widzę. Szkoda że tylko kretynki

Gość gość
Ale oczywiście że martwe. Nie ma wartości odżywczych, straciło je przy takiej długiej obróbce termicznej i mechanicznej! Nie wiem co robiłaś na biologii. Ja Ciebie nie obrażam.

Gość gość
Krem ze zużytego papieru toaletowego PRZEPIS SKŁADNIKI: 7 kulek ze zużytego papieru toaletowego litr moczu rodzynki orzechy łoniaki łyżeczka smegmy przyprawy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Po wytarciu dupska, osrany papier zgnieść w kulki i wrzucić do garnka. Zalać moczem i podgrzać do temp wrzenia. Po 30 minutach gotowania dodać rodzynki, orzechy, łoniaki i smegme dla smaku. Mocz odparować lub dodać mąki ziemniaczanej. Podawać z chlebem lub pampuchami. Posypać przyprawami na 10 minut przed podaniem.

Gość gość
A mi jedzenie dosłownie uciekało z talerza jak byłam w Paryżu :-) bo to żywe jedzenie było! Mało nie zwróciłam

Gość gość
To ja autorka nie sądziłam że taką burze rozpętam. Koleżance nie chodzi o to że słoiki są "EKO", bo dziecko ma już ponad rok i ona potrafi dawać mu ciastka typu delicje, jakieś chrupki flipsy inne badziewie albo inne niezdrowe rzeczy no sam syf. A słoik otwiera w porze obiadu i daje dziecku XD A potem się żali że jej nie stać. Śmiac mi się chce z tego.

Gość gość
10:20 mama Ci dawała na obiadek?

Gość gość
Biedne białka, tłuszcze , cukry zostały zabite, bo ma już ich, wyparowaly:( pokój ich duszy.. Już nigdy nie będą mogły być strawione...

Gość gość
obróbka mechaniczna zabija wartości odżywcze. oooooooooo!!!!!! już nigdy nie pokroje marchewki, całe zycie ja zabijalam?!!!!!. boże co ja zrobiłam!!!!

Gość gość
No akurat CUKRY zostały, czego nie można powiedzieć o witaminach ;) No ale zawsze można kupić vibovit, w końcu reklamują.

Gość gość
Obróbka mechaniczna jak najbardziej zabija witaminy i inne wartosciowe skladniki. Im dluzsza im bardziej zaawansowana tym straty są większe. Nie uczono Cię?

Gość gość
Co tam, kupi w pluszu witaminy syntetyczne. Ale mają dobrą wchłanialność, tak mówili w reklamie. A do popicia "napój o smaku malinowym". No ale na butelce jest namalowana malina, więc chyba zdrowy, prawda?

Gość gość
Obróbka mechaniczna. MECZANICHNA? Ty naprawdę jesteś taka głupia czy TYLKO UDAJESZ?

Gość gość
Mechaniczna czy tam termiczna to dla matki debilki z kafe przecież jedno o to samo :D ona wode gotuje mieszając ja łyżka :D przecież to to samo

Gość gość
Tarcie marchewki zabija witaminę A. Nie uczyli cię tego przy rejestracji na forum kafeteria? W regulaminie to jest napisane. Ale pewnie też nie czytałas!

Gość gość
Ja też kupowałam słoiczki jak moje dziecko miało 4-6 miesięcy,ponieważ w domu blenderem nie dało się rozdrobnić na taki miał, jak jaki jest w słoiczkach ,dziecko moje krztusiło się gdy sama robiłam, bo czasami gdzieś była jakaś grudka,a w słoiczkach są tak zmiksowane na papkę ,że w domu nie da się tak zrobić, dopiero jak synek skończył 7 miesięcy i mógł już jeść z grudkami to wtedy zaczęłam robić sama, poza tym te dania ze słoiczków są zdrowsze bo jest przestrzegany czas gotowania a w domu no czasami te warzywa się rozgotowały i witaminy ulatują.

Gość gość
W którym miejscu napisałam "meczanichna"? A nawet jeśli - czeski błąd, szkoda mi czasu na Ciebie więc pisze szybko. Widze że brakło argumentów więc zaczynają się wyzwiska. Coraz weselej. Hat hat hat

Gość gość
gość dziś nie, ale podam np świeżo wyciskany sok z dowolnego owoca lub warzywa. Akurat to w domu uwielbiamy. A gotując zupę też tracisz witaminy.. Co nagle fakt że gotowana w domu powoduje że magicznie zalamane są prawa fizyki i witamin nie tracisz? Serio nadal istnieją takie głupie kobiety? 500 plus widzę działa dobrze

Gość gość
10:36 no to ejst powód, tak. Miałaś powod potrzebe ok kupowalas te alternatywe, wszystko dla ludzi. Ale chyba nie żaliłaś sie zalemu swiatu jaka to jestes biedna, jak to ci 500plus idzie na same sloiczki itp.

Gość gość
Żywienie dziecka dobrej odpowiedzialnej matki etap 1 karmienie piersią, ewentualnie mm etap 2 dobre domowe zupy na warzywach z warzywniaka i mięsie z mięsnego (nie z marketu). etap 3 prawidłowe domowe żywienie, unikanie wszelkich słodyczy, żywności przetworzonej i restauracji typu fast-food. Uprawianie sportu 2x w tygodniu. NIE ZMIENICIE TEGO! xxx i tak umrze, prawdopodobnie na to samo co zapasione, no moze chwilę później. Teraz chemia jest wszędzie , cukier tez. Nawet nie wiesz jakie g...moze być w warzywach z warzywniaka (od paru lat zaden kupny pomidor nie smakuje tak jak kiedys), czy w mięsie i tak nafaszerowanym woda z chemia i solą

Gość gość
Domowe żarcie ZAWSZE ma więcej witamin niż kupne. AMEN.

Gość gość
A potem rosną grube dzieci na tych sztucznych pokarmach. Pojdzcie do pierwszej lepszej podstawowki. Ilu kiedyś było grubasów w klasie? Jeden, dwa? I pisząc grubasy mam na myśli dzieci nieco okrąglejsze od reszty. Teraz tamtejsze grubasy niczym by się nie wyróżniały. A potem lament 14 latka waży 75 kilo, oczywiście się odchudz, ale bez głowy bo głoduje, potem macie te anoreksje i bulimie. A wystarczy od małego naturalnie i zdrowo karmić.

Gość gość
gość dziś Oczywiście że mam argumenty. Obróbka mechaniczna to np krojenie.. Wytłumacz jakim cudem podczas krojenia tracisz witaminy. Wytłumacz, proszę. A widać tobie brakuje argumentow skoro przyczepiasz się literówki!

Gość gość
Pamietam jak w dziecinstwie mama zabraniała nam jesc chipsów mowiac jakie to niedrowe. Jak przyejchała do nas ciocia z córką, to wzięła nas na zakupy i kupiła swoj córce (mojej kuzynce) chipsy. Pamietam ze było to dla mnie takim mega wiekim szokiem. Ta kuzynka moja miała problemy z waga straszne, waży teraz ponad 100 kg na spokojnie. No i ma raka :( Tzn już jej wyleczyli ale ciągle musi się badac czy nie ma przerzutów :(

Gość gość
Poprzez kontakt z metalem, z żelazem się one niszczą. Np sałatę powinnismy rozrywac palcami wlasnie z tego powodu.

Gość gość
Jesli do tego dodac pasteryzację i okres czekania to robi się już dość sporo. To jedzenie nie jest niezdrowe. Ono jest jałowe. Wyparzona zapychająca masa. Ta tak jak burak - kiedy zjesz surowego, rpzyswoisz najwiecej żelaza. Już ugotowany da Ci mniej składników. Buraki - wiórki jeszcze mniej. Buraki - wiórki ze słoiczka ze sklepu noo tu nie ma prawie wcale. Rozumiesz

Gość gość
Ale autorce nie chodziło o jakość tych słoików tylko o to że madka płacze i żali się "jakie to żywienie dzieka jest drogie" a podaje drogie gotowe produkty zamiast gotowac. To tak jakby ktos jadał w restauracji i sie zalił że jego nie stac na ejdzenie.

Gość gość
gość dziś ale do sliczkow nie daje się krojonej salaty więc mi dalej wytłumacz jakie to obróbki mechaniczne zabijają witaminy.