Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu do cholery uważacie, że wasze dziecko ma 38 miesięcy???

Polecane posty

Gość gość

czemu do cholery uważacie, że wasze dziecko ma 38 miesięcy???

Gość gość
co za pustaki to wymyśliły, wasz gówniak nie ma 12 miesięcy a po prostu rok, półtora, dwa, trzy. to jest takie w chuj śmieszne jak matka mówi 'mój ma 16 miesięcy' NIE KURWA ON MA PÓŁTORA ROKU NIEDOUCZONY IMBECYLU. o waszych 18latkach też mówicie, że mają 216 miesięcy czy, że po prostu 18 lat?

Gość gość
No właśnie, też się nad tym zastanawiam... Moje dziecko ma po prostu trzy latka. Podawanie wieku w miesiącach ma sens tylko w pierwszym roku życia dziecka...

Gość gość
Moj synek ma 154 miesiace

Gość gość
Żeby wk*****ic takie debilki jak Ty. Do okolo 3go roku zycia dziecka istnieje przepasc miedzy poszczegolnymi miesiacami. Wypbraz sobie 2 mamy na placu zabaw i jedno ma 10 miesiecy a drugie 14 i obie powiedza ze ma rok. Jest to sporym naduzyciem.

Gość gość
Tepa jesteś? 10- miesięczne dziecko to jeszcze nie roczniak, o czym autorka napisała, wiec naucz się czytać, zanim wylejesz swój jad

Gość gość
Jest to sporym naduzyciem. xxx "nadużyciem"???? :-D :-D :-D Jest to niedokładne określenie wieku, ale czy jest to "nadużycie"? A jaki wyniknie z tego wielki problem, kiedy obie powiedzą, że dziecko ma rok?

Gość gość
Do okolo 3go roku zycia dziecka istnieje przepasc miedzy poszczegolnymi miesiacami. x Tak jak pomiędzy półtora roku, a 3 lata. xxx Autorko ja myślę, że to po to, aby podkreślić, że mają małe dzieciątko. Moje ma np 187 miesięcy.

Gość gość
Nawet jesli istnieje przepaść między miesiącami to chyba łatwiej powiedzieć, że dzieciak ma rok i 4 miesiące, niż 16 miesięcy. Albo, że do dwóch lat brakuje mu miesiąca.. a nie, że ma 23 miesiace :D Robicie z siebie kretynki do potęgi licząc wiek dziecka ponad rocznego w miesiącach, ale to wasz problem, że się ośmieszacie i wzbudzacie politowanie :D

Gość gość
gość dziś Żeby wk*****ic takie debilki jak Ty. Do okolo 3go roku zycia dziecka istnieje przepasc miedzy poszczegolnymi miesiacami. Wypbraz sobie 2 mamy na placu zabaw i jedno ma 10 miesiecy a drugie 14 i obie powiedza ze ma rok. Jest to sporym naduzyciem. xxxx Tak jest to ogromne nadużycie niosące za sobą niewiarygodne konsekwencje biorąc pod uwagę fakt, że ludzie mają w d***e cudze dzieci i przeciętną matkę na placu zabaw g****o obchodzi czy inne dziecko ma 10 czy 14 miesięcy bo ledwo na nie spojrzy.

Gość gość
Ja zawsze na pytanie ile ma moj syn jak byl maly, odpowiadalam np w lutym skonczyl 2 latka albo w lutym skonczy 3 latka. Tez mnie smieszy to miesiacawanie

Gość gość
Tak jest to ogromne nadużycie niosące za sobą niewiarygodne konsekwencje biorąc pod uwagę fakt, że ludzie mają w d***e cudze dzieci i przeciętną matkę na placu zabaw g****o obchodzi czy inne dziecko ma 10 czy 14 miesięcy bo ledwo na nie spojrzy. xxx MISTRZ : D mi też raz znajoma powiedziała, że dziecko ma 42 miesiące i ja stoję i liczę bo ni cholery nie wiem, śmieszne to

Gość gość
nie wiem o co ci chodzi, moje dziecko np ma już 324 miesiące a jego dziecko 18

Gość gość
Do 12 mcy wskazane jest liczyc miesiace, do 24 mozna, do 36 max. Liczenie miesiecy u 3 letniego dziecka wprowadza tylko zamieszanie bo to juz faktycznie trzeba liczyc... Ale ja sie z tym nie spotykam raczej czesto.. zazwyczaj jednak rodzixe zaokraglaja do rok, poltora, dwa itd, nawet jesli ma miesiac w ta czy w ta.

Gość gość
W niektorych krajach nawet na ubraniach dla dziec***isza w miesiacach.Najczesciej do 36 miesiaca a potem w latach.

Gość gość
Ubrania są logiczne, w końcu dziecko rośnie bardzo szybko więc wiadomo, ze 1.5 roczne dziecko jest mniejsze niż prawie dwuletnie. łatwiej kupowac ciuszki dla dziec***atrząc na miesiące na metce. Ale nie pojmuję po co w rozmowie z kimś podawać wiek dziecka w miesiącach. Nikomu nie chce się w myślach przeliczać miesięcy na lata, a dla przeciętnego rozmówcy to wszystko jedno czy czyjeś dziecko ma 2 miesiące w tą czy w drugą stronę.

Gość gość
Konkluzja. Nie umiecie liczyc i jestescie zaklamane pytajac kogos o wiek dziecka skoro was to nie interesuje to po wuj pytacie? Albo pytasz i liczysz albo stul pysk

Gość gość
mi też raz znajoma powiedziała, że dziecko ma 42 miesiące i ja stoję i liczę bo ni cholery nie wiem, śmieszne to xxx No rzeczywiscie bardzo skomplikowane rachunki. Nie do ogarniecia dla przecietnego zjadacza chleba.

Gość gość
co mie obchodza wasze dzieci, zamknijcie sie

Gość gość
3 latka??? Latka nie lata? I pewnie dziecko obiadek i pije ze szklanki, co? W takim razie ja mam 43 latka!

Gość gość
gość dziś Konkluzja. Nie umiecie liczyc i jestescie zaklamane pytajac kogos o wiek dziecka skoro was to nie interesuje to po wuj pytacie? Albo pytasz i liczysz albo stul pysk xxxxxx Po to pytamy, żeby wiedzieć czy dziecko ma rok, dwa lata czy trzy lata. Nikogo nie interesują szczegóły.

Gość gość
*ze szklaneczki miało być

Gość gość
Jak macie z tym problem to zastrzezcie od razu, zeby podac Wam wiek w latach a nie miesiacach, bo kiepsko u Was z liczeniem. Bedzie po problemie. A jesli jest to zbyt skomplikowane to podpowiadam: teraz w kazdym telefonie jest kalkulator. Uruchomcie go, podzielcie wiek podany w miesiacach przez 12 i bedziecie mialy lata.

Gość gość
Naprawdę myślicie, że wasze bachory są aż tak dla nas ważne, żeby w glowie wyliczac ich wiek albo wyjmować kalkulator i przeliczać? :O zrozum kretynko, że pytanie o wiek jest normalne, ale wiek się podaje w latach dla ulatwienia. Wasze dzieci nie są pępkiem świata, żeby poświęcać im jakąkolwiek uwagę. Chcesz to mów ludziom, że twój bachor ma nawet i 324 miesięcy ale uwierz mi, ze nikogo, ale to dosłownie nikogo to nie obchodzi i nikt nie poświęci nawet sekundy na przeliczanie tego na lata. Szkoda czasu na takie pierdoły. Już lepiej się zastanowić co zjeśc na obiad. Jak sobie chcesz to trzymaj sobie ten wiek w tajemnicy, w końcu i tak wiadomo, że większosć pytań o dzieci jest grzecznosciowych, bo każdy człowiek ma w d***e obce bachory. I tyle w temacie.

Gość gość
Może dlatego, że u lekarza do 2 lat podaje się wiek dziecka w miesiącach. Więc każda matka ma zakodowane w głowie te miesiące żeby przed lekarzem/pielęgniarką się nie jąkąć

Gość gość
gość dziś A po co pytasz o wiek cudzego "bachora" jak cie to nie interesuje. Nie pytaj to nie bedziesz miala takich problemow. No kurcze problem nie do przejscia, bo kobiecie ktos wiek w miesiacach podal a ona nie potrafi przeliczyc.

Gość gość
13:01 to po ciula zadajesz pytanie ile jak to nazywasz bachor ma. Nie pytaj i po sprawie. Jak idę na plac zabaw to nie wypytuje matek ile mają ich dzieci bo mnie to rzeczywiście nie obchodzi. Natomiast jeśli z jakąś prowadzę rozmowę i ten fakt sam wychodzi w czasie jej trwania to na prawdę nie widzę problemu że matka mi powie że młody ma 26 miesięcy. Nie jest to matematyka na wyższym szczeblu. Może gdyby podała że w nawiasie 2 do trzeciej potęgi dodać 5 razy 2 to może bym i stwierdziła że ybnięta.

Gość gość
no to sie zamknijcie jak nie macie o czym opowiadac tylko o jakim gowniaku co zre sra i placze

Gość gość
Musisz byc strasznie sfrustrowana osoba. Mysle, ze braki z podstawowki da sie jeszcze nadrobic. Dzielenie przez 12 nie jest az tak skomplikowane jak to w pierwszej chwili moze wygladac.