Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś ma tu normalną teściową?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Hmm... Chyba nie myślisz, że bez powodu pisze na tym forum. 2 domu mają, w jednym oni mieszkają, w drugim szwagier. Więc po śmierci dopiero coś by mąż dostał, to chyba logiczne, że do tej pory spłacimy swoje... Szwagier najpierw się podniecił, że będzie chrzestnym, 2 tyg przed zaczął marudzić, że nie ma kasy. Jak zwykle. Pewnie chciał, żeby mu za samolot zapłacić, tak jak na ślub zrobiliśmy. W naszym mieście, za granicą, nie ma katolandu i chrzty są 2 razy w roku. Dlatego dla szwagra daty nie przełoże. Jak naprawdę nie ma kasy, to mógł od razu, 3msc temu mówić... A Jonas imię jak każde inne, nie ma co wydziwiac, mnie się imię teściowej też nie podob, a jakoś nie wymyślam jej nowego, bo kulturę przynajmniej mam.

Gość gość
dziś A co to ma do przekręcania imienia? Mnie się nie podoba Andzelika, bo to spolszczenie, to mam mówić AnGelika, albo Ania?

Gość gość
dziś Ale Janusz też nie jest zdrobnieniem :-D A imienia nie wybieraliśmy dla wieku dziecięcego, tylko dla człowieka, który z nim będzie żył najmniej, mam nadzieję, 100lat!

Gość gość
Właśnie się zastanawiam jak określić moją... bo ma bardzo duży problem z alkoholem i wiele razy była jedna nogą na tamtym świecie i wychodziła z tego przy dużym zaangażowaniu rodziny. Teściowie od razu wiedzieli, że nie dam sobie wejść na głowę. Jak przyjeżdżamy to pomogę, posprzątam, zrobię zakupy, pospędzam z nimi czas ale jak trzeba to wyrażę niezadowolenie, czy wręcz ustawie do pionu. Teść maruda i dużo się denerwuje (a nie może bo ma rozrusznik serca i powinien się oszczędzać) , teściowa czasem pijana wmawia wszystkim, że ona w życiu wódy nie tknęła a 5 min wcześniej piła z gwinta - to są sytuacje, gdzie wtedy nerwy mi siadają, bo jakby nie patrzeć szkoda mi męża, który bardzo to przeżywa i sama też się martwię, bo chciałabym żeby wnuki mieli jak najdłużej dziadków i żeby też oni się nimi nacieszyli. Przez ich stan nie są w stanie nawet przyjechać 20 km na urodziny młodego. Bo teść nie chce żeby teściowa chryje robiła pijąc po kątach, a sam nie przyjedzie bo musi ją pilnować, żeby się do czegoś nie dorwała lub żeby do sklepu nie poleciała po małpkę. :(

Gość gość
W naszym mieście, za granicą, nie ma katolandu i chrzty są 2 razy w roku. xxx Jak przyjedzie wiecej takich osob jak ty to bedzie katoland :-D

Gość gość
Autorko twoja teściowa też jest normalna tylko jest prostą kobietą.

Gość gość
Jak my byśmy nazwali któregoś z synów Jonasz, to bym się zapadła pod ziemię z całą rodziną. Obciachowe imię dałaś dziecku.

Gość gość
To zalezy co kto rozumie przez 'normalnosc' i kto te normy ustala. Bo tak naprawde to wszyscy nie jestesmy normalni i wszyscy jestesmy normalni.

Gość gość
gość dziś Autorka tez jest prosta kobieta.

Gość gość
Ja mam normalna teściowa. Nie wtrąca się w nic jak zapytany o zdanie to wtedy udziela pomocy. Super kobieta. Ma 10 wnuków od 23 do 2 lat kazdego traktuje jednakowo. Jestem z mężem 4 lata po ślubie 7 lat łącznie nigdy nie miałyśmy zgrzytu a rodzina bardzo liczna.

Gość gość
Wspolczuje tym z was ktore maja wredna tesciowa, bo sama przez to przeszlam. Jedyna rada to ograniczyc kontakt i samej stworzyc normalny dom. No i wyciagnac z tego lekcje jak samej byc kiedys matka czy tesciowa, zeby wasze synowe nie pisaly podobnie.

Gość gość
Ale to już było i wraca jak bumerang 0/10

Gość gość
nigdy nie powiem, ze mam normalną teściową. Nikt nigdy mnie tak nie zgnębił psychicznie jak ona. Wylądowałam na kozetce, bo syn nie umiał mamusi ustawić. Potem coś go ruszyło, skoro żona już w depresję popada. Tzn., wtedy jeszcze narzeczona. Kobieta wyrządziła mi wiele złego. M.in. skutecznie zepsuła mi humor w moje wesele, celowo. Dawała do zrozumienia, że ludzie ze wsi to gorszy sort, etc. Wiele by wymieniać. Jak urodziłam syna, starała się za wszelką cenę pokazać mi, że woli innego wnuka.

Gość gość
Miałam normalna Teściowa, życzliwa była dla mnie, naprawdę całkiem dobrze się z nią żyło (nie pod jednym dachem oczywiście, ale kontakt był czesty). No ale zmarła.

Gość gość
gość dziś Ha, ha, taki mój plan!

Gość gość
gość dziś Nawzajem

Gość gość
gość dziś Uu, chyba teściowa pisze ;-D

Gość gość
Zareczam, ze kiedys bedzie podobnymi teściowymi do opisywanych.

Gość gość
Jestem dwukrotna mezatka.Byla tesciowa to harpia, zimna i wredna baba( nie zyje i lezy na swym syneczku ktorego wykonczyla) . Obecna tesciowa to aniol.Najlepsza babcia dla synka i moich dwoch corek z poprzedniego malzenstwa.Bardzo dobry i piekny czlowiek.

Gość gość
Mój mąż ma normalną teściową.