Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama13241324

Mleko dla dzieci

Polecane posty

Cześć Mamusie Mam pytanie. Moja córka ma niecały rok i pije Bebilon Profutura 2, jak skonczy rok, bedzie piła Bebilon Profutura 3 i do kiedy ona ma pić to mleko? Jest to mleko po 1 roku życia, ale do kiedy skoro nie ma mleka po 2 roku życia. Jesli chodzi o Bebilon pronutra to jest mleko nr 3,4,5, ktore są odpowiednio po skończeniu roku, dwóch trzech, a w przypadku Profutury tego nie ma. Czy dziecko 3letnie tez ma pic mleko dla dzieci po 1 roku zycia? czy lepiej po czasie przejsc na zwykly bebilon?

Gość gość
Dziecko po 1 r.ż. może pić normalne mleko ze sklepu. W zasadzie nawet nie musi pić mleka. Zapewne będziesz dawać jogurty,twaróg itd. Mleko nie jest niezbędne. Warzywa to podstawa, tam jest wszystko co potrzebne.

Ja słyszałam, że dzieci w wieku 3 lat nadal muszą pić mleko bo to jest podstawa, dlatego nie wiem jakie mleko wtedy podawac

Gość gość
Będziesz dawać mleko do picia plus przetwory z mleka? Zastanów się.Ile tych posiłków mleczny nadal będziesz dawać dziecku...Tyle ile niemowlakowi.Moje dziecko nigdy mleka nie piło, ma 5 lat i nie ma żadnych niedoborów.