Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jessi23

Czy po wyjściu za mąż kochanek może obniżyć alimenty?

Polecane posty

Gość Jessi23

Były kochanek dowiedział się, że wychodzę za mąż i straszy mnie obniżeniem alimentów z powodu, że mój dochód znacząco się zwiększy. Czy ma na to szanse?

Gość gość
Alimenty na ciebie czy dzieci? Na dzieci nie ma szans obniżyć z tak absurdalnego powodu

Gość Jessi23
Na dziecko. Ja pracuję

Gość Roberta

Udało mi się podnieść alimenty przez kancelarię https://grzybkowskiguzek.pl. Było ciężko wygrać z mężem, bo miał naprawdę solidne zaplecze prawne. Moje argumenty, a także pomoc prawników okazała się zbawienna. Ogólnie warto poszukać dobrego prawnika, nie żałować pieniędzy, a jak przychodzi, co do czego to liczy się przecież tylko pozytywny wynik. Pieniądze zawsze można odpracować później. Kancelaria udostępniła mi również arkusz umożliwiający szybkie przeliczenie wydatków na dzieci, co się bardzo jednak w sądzie przydaje.

Gość beata22

Ja dużo zawdzięczam adwokat  Pawłowskiej z Wrocławia. W sumie to dzięki niej się przełamałam żeby wnieść pozew o rozwód, wcześniej po prostu bałam się własnego męża (ma problem alkoholowy). Ale cale szczęście że zdecydowałam się na ten krok, bo tamte życie było pełne strachu napięcia i niepewności.

Gość xyzed2

No proszę jaka ładna reklama kancelarii prawniczych :D

Powiem tak : zawsze można wnioskować o obniżenie alimentów ale trzeba mieć ku temu argumenty. W przypadku alimentów na dzieci zawarcie kolejnego małżeństwa przez matkę dzieci nie jest żadnym argumentem przemawiającym za ich obniżeniem. Natomiast jeśli powód wykaże ,że alimenty w dotychczasowej wysokości są dla niego zbytnim obciążeniem,bo np stracił pracę i wprawdzie ma nową ale dużo gorzej płatną,to wówczas może dojść do obniżenia alimentów. Powody obniżenia mogą być oczywiście inne ale i tak wszystko zależy od oceny dowodów przez sąd.