Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bylyscie na klerze? Warto?

Polecane posty

Gość gość

U mnie w mieście nie graja, znajomi namawiają nas, żeby jechać tylko czy warto?

Gość gość
Poniewaz wszyscy o tym mowią, sa za i przeciw, dobrze jest miec swoje zdanie, a zeby je mieć, trzeba zobaczyć Dobry film, choc to, co w nim przedstawione, bylo przedtem nie raz opisywane w reportażach , wlaściwie prawie wszystko mam swój pierwowzór, znane sprawy, jednak nikt przedtem nie osmielił sie tego pokazać w filmie i chyba na tym polega jego głowna wartośc.

Gość gość
Bylam.Dobry, mądry film.Wiary nie obraza tylko władze koscioła.Mnie poruszyl

Gość gość
U nas w mieście go zakazali więc dużo osób jedzie do sąsiedniego miasta. Mi się nie bardzo chce robić specjalną wyprawę. Tym bardziej ze będziemy musieli jechać autobusem bo mąż z kolegą będą chcieli iść na piwo potem.

Gość gość
Byłam. Moim zdaniem warto, ale ja w ogole lubie Smarzowskiego, więc nie poszłam ze względu na tematykę, a po prostu na Jego kolejny film, o czymkolwiek by nie był. Na pewno nie jest to nie wiem jaki atak na Kosciół, co to to nie. To raczej film o ludzkich słabościach, chociaż moim zdaniem trochę jednostronne. Gajos mistrz, dla mnie Braciak najlepszy w tym filmie.

Gość gość
A ja liczyłam że samolot z braciakiem się rozbije, ale niestety. Mi się film nie podobał. Jest zbyt prawdziwy. Nie ma happy endu. Jak w życiu. Ale w kinie wolałabym zobaczyć coś innego. Ze gnoje dostali za swoje a nie ze mają się świetnie :(

Gość gość
To jest żenujące że zakazuja filmu. Gdzie ja żyję k****. Ktoś chce to ogląda a ktoś nie to nie. To ma być demokracja?

Gość gość
Pogrążaja się tylko zakazami. Przeciez chyba kazdy spotkal sie z przynajmniej jedną taką pokazaną sytuacją, poza tym ludzie czytaja chyba gazety i wiedza , co sie dzieje. No chyba, ze ktos tylko Goscia niedzielnego czyta. Sama pamietam księdza przygotowujacego do komunii, ktory bluzgal przy dzieciach, wymyslal matkom od idiotek, albo ksiedza, ktory chodzac po koledzie znikal na niewiadomo ile u sasiadki, ktorej maz wyjezdzql, wszyscy wiedzieli po co. Albo strasznie grubego, ktory z kolei wszedzie musial sie objesc i napic,ze pod koniec ledwie chodzil. Na religii inny opowiadal oblesne historyjki 8latkom, szcesliwie, malo wtedy rozumialam . Mysle,ze kazda z nas pamieta cos podobnego, uzbierałoby sie.

Gość gość
Ja akurat w życiu nie miałam styczności z niczym takim. Za to nauczyciel wf-u często nam do szatni zaglądał. A co do filmu. Zakończenie mi się nie podobało. Tego polubiłam najbardziej i szkoda że Smarzowski tak wymyślił.

Gość gość
Warto.. Jestem kinomanka, lubie smarzowskiego. Film jest swietny ale nie do śmiania

Gość gość
Zauwazcie, ze u nas wolno krytykowac wszystkie zawody, a ksiezy (oficjalnie) kazdy sie boi tknąc, chocby byl wiadoma ich wina( chyba że gdzies na anonimowych forach) .Smarzowski jak Smarzowski, on zawsze robi kontrowersyjne filmy, ale podziwiam aktorów, ze zagrali, przeciez juz na niektorych zaczyna sie nagonka..

Gość gość
Więckiewicz jak zwykle pijany :D

Gość gość
Byłam, warto moim zdaniem film zobaczyć. Dobra obsada aktorska, dobry film, chociaż zakończenie faktycznie nieadekwatne. Co do wyprawy to nie rozumiem koniecznośc***icia piwa po filmie :-( dla mnie podróż autobusem z pijanymi facetami to jakaś porażka :-(

Gość gość
Dla mnie Jakubik mistrzostwo. Troche szkoda, ze nie pociągneli wątku sióstr/zakonnic, chociaz to tematyka na osobny film tak naprawde. Zakonczenie mocne, powiem, że w stylu Smarzowskiego, kto oglądał np. dom zły może się spodziewać niespodziewanego.

Gość gość
Gajos genialnie gra arcybiskupa Głodzia. Pycha, zarcie, chlanie, bogactwo, cynizm, pomiatanie ludzmi. Do tego poparcie wladzy, ktora przymyka oczy . Spytajcie ludzi z Gdanska.

Gość gość
Mąż nie będzie pijany po jednym czy dwóch piwach! Ale za kółko nie wsiada nawet jeśli wypił coś poprzedniego wieczora. Takie ma zasady.

Gość gość
Jak dla mnie-najlepsza scena prosiaczka w wykonaniu Braciaka. Kwi. Do tej pory leje. Film poważny ale było kilka śmiesznych momentów.

Gość gość
Zakonczenie akurat mi sie nie podobało, wobec calosci i tak mocnej, a zgodnej z prawdą, ta scena była wymyślona i podwazyla wg mnie autentyzm reszty.

Gość gość
'Flaszka', jak jest nazywany Głódź, z Gdańska to wiadomka :). Szkoda aż, że nie pociągneli z Gajosem wątku Actimela, z którego wszyscy w gdańsku się smiejemy :)

Gość gość
Ta scena spalenia była jedyną nieprawdziwą, chyba żeby nawiązać do samospalenia Piotra Szczęsnego, ale to jednak nie to samo.

Gość gość
gwoli wyjaśnienia- w 3miescie krązą 'legendy', ze nie raz i nie dwa Flaszka wysyła młodych kleryków po actimelki na kaca...

Gość gość
Akordeonista skaczący u Głódzia też autentyk.

Gość gość
Tyłu wokół gorliwych katolików i nikt go nie ratował.

Gość swinka
Uważam, że jak najbardziej warto obejrzeć ten film. Ludzie, którzy mówią, że jest to film jedynie przeciwko kościołowi chyba nie zrozumieli prawdziwego przekazu, albo po prostu wcale go nie oglądali. Jest to film przede wszystkim o krzywdzie i dramacie ludzkim. Jak dla mnie z pewnością poruszający.

Gość gość
A mi się nie podoba. Pokazuje że na układy i cwaniaków nie ma rady. A jednak ktoś ostatnio dostał milion odszkodowania. Czyli da się z nimi wygrać

Gość gość
Sceny z bidula na faktach, udokumentowane, wladze koscielne udawały, ze tego nie widzą, straszne!

Gość gość
22:36, a wiesz dlaczego zasadzili to milionowe odszkodowanie? Bo sprawa nie dotyczy "koscioła", a towarzystwa chrystusowego. Jakby trafiło na 'normalnych' księzy, którzy mają układy, konszachty uwierz mi, że politycy, biznesmeni itp. poruszyli by niebo i ziemie, by do takiego wyroku nie doszło.

Gość gość
Kręcą film o siostrze Bernadetcie z bidula, Agata Buzek gra i dobrze, że to pokażą.

Gość gość
Nie wierzę w ten film. Przez tyle lat ofiary milczaly dlatego tak było. Sza gdy głośno o tym mówią to nie jest Jak w filmie. Jest lepiej. Musi być lepiej.

Gość gość
Ale juz zakladaja rewizje wyroku o odszkodowaniu :(