Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bylyscie na klerze? Warto?

Polecane posty

Gość gość
Ale najgorsze , że ludzie wciaz jak stado baranów godza sie na wszystko, np bo trzeba miec slub, pogrzeb i co inni powiedza. A rodzice nie wierza swoim dzieciom. To nie film przeciw religii tylko przeciw skorumpowanej wladzy KK

Gość gość
W filmie był tekst ze dzieci są krzywdzone bo szukają miłości i to wina rodziców. W pewnym sensie jest to prawda

Gość gość
gość dziś W filmie był tekst ze dzieci są krzywdzone bo szukają miłości i to wina rodziców. W pewnym sensie jest to prawda x to cytat z ksiedza, zapomniałam nazwiska . ktory sie tłumaczył ,ze dzieci same lgna szukajac miłosci. No nie takiej, do cholery!

Gość gość
Mile zaskoczyla mnie ta merytoryczna wymiana zdan.Bez bluzgania,hejtu.Mądre wypowiecdzi jak nie na kafeterii.Pozdrawiam.Film bardzo mi się podobal.

Gość gość
gość dziś Mile zaskoczyla mnie ta merytoryczna wymiana zdan.Bez bluzgania,hejtu.Mądre wypowiecdzi jak nie na kafeterii.Pozdrawiam.Film bardzo mi się podobal. x Za to hejt i bluzgi mozesz poczytac u cejrowskiego, ktory filmu nie widział i nie bedzie ogladał , bo "wie", że jest zły, wylal na niego wiadro pomyj, do tego wulgarnie.

Gość gość
22.49 Masz niestety świętą rację. Tak właśnie jest. Nie dostajesz miłości, zrozumienia, czasu od rodziców, to szukasz tego gdzieś indziej. To jest straszne. Znam to niestety z autopsji. I placi za to oczywiście dziecko, a nie rodzic.

Gość gość
'Flaszka', jak jest nazywany Głódź, z Gdańska to wiadomka usmiech.gif . Szkoda aż, że nie pociągneli z Gajosem wątku Actimela, z którego wszyscy w gdańsku się smiejemy Musisz być mocno związany z Kościołem bo ja jestem z Gdańska i wogole nie wiem że takie przezwiska maja, bo wogole mnie oni nie interesuja.

Gość gość
Ja dziś idę na to do kina

Gość gość
Ja z 22:49 Może rozwinę swoją wypowiedz. Chodziło mi o to że dzieci które nie znajdują miłości i oparcia w rodzicach są latwiejszymi ofiarami. Takie dziecko które nie ma więzi z rodzicem i brak mu poczucia bezpieczeństwa w domu gdy zostanie zastraszone nie będzie szukalo pomocy w rodzicach. A rodzice którzy nie mają bliskich relacji z dzieckiem nie zauważają że dzieje się z nim coś złego.

Gość gość
I winę w takiej sytuacji ponosi przede wszystkim osoba molestujaca a w drugiej kolejności rodzice. Nie koniecznie patologiczni ale czasem zbyt zajęci praca, kariera, sobą by zauważyć że dziecku stała się krzywda. A kilkuletnie dziecko które lgnie i ufa dorosłym i staje się ich ofiarą nigdy nie ponosi winy.

Gość gość
gość dziś 'Flaszka', jak jest nazywany Głódź, z Gdańska to wiadomka usmiech.gif . Szkoda aż, że nie pociągneli z Gajosem wątku Actimela, z którego wszyscy w gdańsku się smiejemy Musisz być mocno związany z Kościołem bo ja jestem z Gdańska i wogole nie wiem że takie przezwiska maja, bo wogole mnie oni nie interesuja. x A szkoda, ze nie interesujesz sie tym, jaki wplyw na miasto i nie tylko mają czołowe w nim postacie ( a arcybiskup do nich przeciez nalezy. Nie trzeba byc do tego mocno zwiazanym z kosciołem. Wlasnie takie "nieinteresowanie sie" sprawami otoczenia powoduje bezkarnośc obrzydliwych działan, jakie pokazane jest m. in w Klerze.

Gość gość
O wiele rzadziej dziecko "lgnie" niz po prostu nie śmie zaprotestować, wtydzi sie i boi o tym komukolwiek powiedzic, tym bardziej oskarzyc osobve, ktora każą szanowac nie tylko rodzice, ale spoleczenstwo, szkoła, rząd itd. Mysli, ze tak musi widocznie być. Dlatego tak trudne do ujawnienia sa te praktyki.

Gość gość
Wybiore sie na film, ale mama niedawno przyznala, ze kiedys po syna naszej sasiadki przyjezdzal ksiadz wieczorem, zabieral go do siebie i odwozil rano. STRASZNE !

Gość gość
Pomyslcie - jaki młody, zdrowy psychicznie i fizycznie męzczyzna zdecyduje sie na zycie w celibacie, w zhierarchizowanym systemie, gdzie nie mozna wyrazac własnego zdania, trzeba byc bezwglednie posłusznym zwierzchnikom. Idą ludzie z problemami osobosciowymi,, czesto homoseksualiści bojacy sie ujawnienia tozsamosci. wielu liczy na latwa "karierę", szacunek, pieniądze. Kiedys do koscioła wstepowali ludzie ze wzgledów politycznych, jeszcze wczesniej , przy slabszym rozwoju nauki, wiecej było autentycznie wierzących ale teraz? Dlatego nie moze to byc zdrowa organizacja. I nie jest to wytlumaczenie dla jej czlonkow, bo kazdy miał wolny wybór.