Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fajne przepisy na potrawy

Polecane posty

Gość gość

Wchodzisz i czytasz? To zostaw jeden przepis na to co lubisz. Ja zaczynam sosem miesnym. Podsmazyc mieso w kawalkach (np karczek), dodac sporo pokrojonej cebuli, jak sie poddusi to doprawic miodem, octem jablkowym, przecierem pomidorowym, tymiankiem, pieprzem i sola. Dusic do miekkosci.

Gość gość
kotleciki z piersi z majonezem i mocarella kroje drobno pierś z kurczaka w kostkę dodaję jajko łyżkę majonezu łyżkę bądz dwie mąki , startej na wiurki mocarelle ser , i koperek doprawiam według uznania papryką słodką solą pieprzem , mieszam robi się fajna masa, i smażę kotleciki , do tego podaję z frytkami jogurtem na wierzchu i koperkiem :) palce lizać dla dzieciaków idealne a i dorosły zje <3

Gość gość
Litr wody mieszam z 2 kostkami bulionu.Na to wsypuje 2 woreczki ryzu.kilka palek kurczaka,a na koniec warzywa.Wszystko dusze okolo godziny na duzej patelni.Pycha obiad,nie trzeba stac przy garach.

Gość gość
Litr wody mieszam z 2 kostkami bulionu.Na to wsypuje 2 woreczki ryzu.kilka palek kurczaka,a na koniec warzywa.Wszystko dusze okolo godziny na duzej patelni.Pycha obiad,nie trzeba stac przy garach.

Gość gość
No,dawajta jakies przepisy.......

Gość gość
podsmazam filet z kurczaka ( ten z biedry) na masle , wyciagam na talerz. Na tym samym masle podsmazam pokrojonego w piorka pora i 3 srednie ziemniaki w kostke. Jak wszytsko sie zblanszuje dolewam okolo 1 litr dobrego rosolu. Gotuje okolo 20 min az warzywa dojda. Potem blenduje i wtedy wkladam do garnka w calosci rybe i wlaczam na malutki ogien. Dodaje 1 lyzke pieprzy cytrynowego i ewentualnie mage (wiem, ze niezdrowa :D ) do smaku. Super zupa krem z takie jak teraz chlodne dni.

Gość gość ja z 13 56
mialo byc oczywiscie filet z lososia a nie kurczaka :P

Gość gość
Jeszcze nie robiłam ale jutro zrobię. Karczek pokroić na plastry . 0.5l śmietany 30 %wymieszać z 1 zupa cebulowa 1 zupa borowikowa 1 zupa ogonowa