Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fajne przepisy na potrawy

Polecane posty

Gość gość

Wchodzisz i czytasz? To zostaw jeden przepis na to co lubisz. Ja zaczynam sosem miesnym. Podsmazyc mieso w kawalkach (np karczek), dodac sporo pokrojonej cebuli, jak sie poddusi to doprawic miodem, octem jablkowym, przecierem pomidorowym, tymiankiem, pieprzem i sola. Dusic do miekkosci.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kotleciki z piersi z majonezem i mocarella kroje drobno pierś z kurczaka w kostkę dodaję jajko łyżkę majonezu łyżkę bądz dwie mąki , startej na wiurki mocarelle ser , i koperek doprawiam według uznania papryką słodką solą pieprzem , mieszam robi się fajna masa, i smażę kotleciki , do tego podaję z frytkami jogurtem na wierzchu i koperkiem :) palce lizać dla dzieciaków idealne a i dorosły zje <3

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Litr wody mieszam z 2 kostkami bulionu.Na to wsypuje 2 woreczki ryzu.kilka palek kurczaka,a na koniec warzywa.Wszystko dusze okolo godziny na duzej patelni.Pycha obiad,nie trzeba stac przy garach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Litr wody mieszam z 2 kostkami bulionu.Na to wsypuje 2 woreczki ryzu.kilka palek kurczaka,a na koniec warzywa.Wszystko dusze okolo godziny na duzej patelni.Pycha obiad,nie trzeba stac przy garach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No,dawajta jakies przepisy.......

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
podsmazam filet z kurczaka ( ten z biedry) na masle , wyciagam na talerz. Na tym samym masle podsmazam pokrojonego w piorka pora i 3 srednie ziemniaki w kostke. Jak wszytsko sie zblanszuje dolewam okolo 1 litr dobrego rosolu. Gotuje okolo 20 min az warzywa dojda. Potem blenduje i wtedy wkladam do garnka w calosci rybe i wlaczam na malutki ogien. Dodaje 1 lyzke pieprzy cytrynowego i ewentualnie mage (wiem, ze niezdrowa :D ) do smaku. Super zupa krem z takie jak teraz chlodne dni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość ja z 13 56
mialo byc oczywiscie filet z lososia a nie kurczaka :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeszcze nie robiłam ale jutro zrobię. Karczek pokroić na plastry . 0.5l śmietany 30 %wymieszać z 1 zupa cebulowa 1 zupa borowikowa 1 zupa ogonowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×