Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olga9800

Dziewczyny, pierwsze objawy ciąży!

Polecane posty

Hej, chciałabym poruszyć temat pierwszych objawów zaraz na początku ciąży. Czy któraś mogłaby opowiedzieć dokładniej jak to było u niej ? Pozdrawiam kochane

Gość gość
Gdyby nie spóźniona miesiączka to nie wiedziałabym, że jestem w ciąży. Nie miałam żadnych objawów. Żadnych mdłości, bóli piersi ani nic. W sumie to do 6 miesiąca nikt by nie pomyślał, że jestem w ciąży, bo brzuch miałam malutki, przybrałam tylko 7 kilo.

Gość gość
Ja dokładnie to samo jak pani wyzej, nic mi nie bylo oprocz braku okresu. A przez cala ciaze nir mialam mdlosci w ogole, zero. Pamiętam jak siedzialam w pracy i zaczelo mi sie w brzuchu przewracac, to bylam przekonana ze okres dostane. Ale okres nie przyszedl.

Gość gość
co ty za bujdy opowiadasz, nie ma takiej opcji zeby przez cala ciaze przytyc jedynie 7 kg, no chyba ze bylas mega gruba przed ciaza, ale nawet wtedy przytylabys jakies 11 kg. Samo dziecko wazy ok. 3kg, a gdzie wody plodowe i inne. Takie bajki opowiadaj dzieciom na dobranoc. Zegnam.

Gość gość
18:15 większe piersi ok dodatkowy litr krwi macica lozysko dziecko plyn owodniowy ok. 2 litrow plynu zgromadzonego przez organizm. Nie ma opcji aby nie orzytyca minimum 11kg Klamczucha.

Gość gość
Ja jestem po dwóch ciazach i w obu nie miałam żadnych objawów.. czułam się świetnie.. obie bardzo podobne bo brzuszek zaczął pojawiać się 4/5 miesiącu więc nawet nie było po mnie widać.. W obu zaczynałam zaczynałam z wagą 50kg i do obu porodów szłam z wagą 58kg więc nie ma reguły ;)

Gość gość
Ja mialam w 5miesiacu lekko zaokraglona pileczke i duzo osób nie wiedzialo ze jestem w ciazy. Objawow zero, nawet zachcianek nie mialam wiec wydaje mi się ze zachcianki ciazowe to jakis wymysl. Nie doszukuj sie objawow na sile bo zwariujesz i bedziesz sie dodatkowo frustrowac jak sie okaze ze w ciazy nie jestes.

Gość gość
Nastepna bajkopisarka co 8 kg przytyla.

Gość gość
Ja w pierwszej ciazy przytyłam 10 kg. Teraz w drugiej jestem w 6 miesiącu i na plusie 3 kg. Ale fakt startowałam z wysokiego pułapu :p

Gość gość
a mi się dupczyć cały czas chciało

Gość gość
I to był ten objaw ?

Gość gość
18:30 to ile Ty przytyłaś jak nie wierzysz w 8 kg. Same pisalyscie.... dziecko 3 kg macica 1kg wody 1kg cycki 1 kg to jeszcze zostaje 2 kg na zachcianki i tłuszcz

Gość gość
18.43 tak, żona w tym czasie bardzo mnie podniecała, sam jej widok z brzuszkiem z sutkami brązowymi, a gdy stałem przy jej ramieniu kiedy rodziła libido mi wzrosło

Gość gość
Mnie brzuch bolał w ciąży ,teraz w kolejnej też boli,na początku jeszcze miałam bóle głowy i spać mi się chciało, czuje też czasami ból z głodu i wtedy muszą coś zjeść , do słodkiego też mnie ciągnie, w poprzedniej przytyłam około 11kg miałam bardzo mały brzuch i chyba waga równomiernie się rozkładala bo uda też przytyły

Gość gość
18:52 jeszcze zapomnialas o lozysku, krwi itp. Wszystko to co najmniej 11 kg.. Poczytaj w necie. Jak sie za malo w ciazy tyje to jest to stan patologiczny i wymaga diagnozy.

Gość gość
18:21 Tak, przytyłam tylko 7 kilo, startowałam w wagi 52 kilo. Ciąża rozwijała się książkowo, wyniki badań idealne. Dziecko urodzone z wagą 3090 gram i 50 cm długości. W dniu porodu waga 59 kilo. Liczysz do wagi zachcianki ciążowe? Ja nie miałam żadnych, odżywiałam się zdrowo i racjonalnie. To, że Ty jadłaś za dwoje nie oznacza, że każda kobieta tak ma.

Gość gość
19:17 "Poczytaj sobie w necie". Ja wolę jednak słuchać co mówi lekarz z doświadczeniem, a nie czytać w necie. A moja lekarka jakoś nie wnosiła zastrzeżeń do mojej wagi skoro ciąża rozwijała się prawidłowo i wyniki badań były wporzadku.

Gość gość
Nieprawda. Jak ważysz dużo przed to wskazane jest jak najmniejsze przytycie. Mój ginekolog powiedział ze w ciazy nie trzeba wcale przytyć. Poza tym łożysko noże zwiększać Wagę a Ty możesz chudnąc z tłuszczu w tym czasie a na wadze nie odczujesz różnicy. Ja przytyłam 3 kg a brzuch już mam wielki.

Gość gość
Startując z waga 86 kg przez pierwsze 3 miesiące ciąży ciągle wymioty i brak apetytu. W konsekwencji poleciał 5 kg w dół. W dniu porodu ważyłam 88. 5 kg czyli niewiele przytyłam w czasie ciąży. Wszystko jest możliwe. Tym bardziej że dwa tygodnie po porodzie ważyłam 75 kg co dla mnie bylo miłym zaskoczeniem. Dziecko " wyciąglo" ze mnie chyba wszystko co mogło. Heh

Gość gość
19:42 po co sobie dorabiasz historie do mojego zyciorysu? Wczesniej pisalam ze nie mialam zadnych zachcianek i jadlam normalnie, nie jadlam za dwoje wiec twoje teorie to czysta bezczelność. Jak moglas przytyc tak malo skoro samo dziecko wazy ok. 3kg? A gdzie reszta? Albo klamiesz albo na dziwnej wadze sie wazylas.

Gość gość
19:44 nastepna madrzejsza od lekarza. To moze twoje dziecko zamiast w wodach plodowych rozwijalo sie w prozni?

Gość gość
Ja w ciazy z corka przytylam 7 Kilo...mialam zachciewajki ale tylko na owoce ,( zeielone jabka ,grapefruity ,arbuzy), kapuste kiszona i ogorki.Bylam w ciazy,a wszyscy mowili boze jak pani schudla pomimo,ze brzuch rosl..po porodzie wazylam duzo mniej niz przed. A teraz wracajac do pytania zalozycielki tematu...chyba od pirwszego dnia zajscia w ciaze(dwukrotnie)bardzo bolal mnie brzuch ,a lekarze nie mogli jeszcze rozpoznac ciazy- dopiero po kolejnych tygodniach,no i bardzo duzo spalam

Gość gość
Jak mądrzejsza od lekarza jak lekarz mi powiedział ze wcale nie muszę przytyć. Znam wiele kobiet które nie przytyły nic albo Max 6-7 kg wiec jak Ty przytyłaś 30 to nie wmawiaj innym ze nie mogą przytyć 3

Gość gość
Gosc 21:14 co ty potollisz ? Czy chcesz przytyc czy nie to.przytyjesz. ja przez cala ciąże nic nie tylam az tu nagle ostatnie 2 miesiące 8 kg na plus. Same wody i dziecko wazylo z tego 5-6 kg. Nie ma tak ze sie nic nie przy tyje :D

Gość gość
Jak schudniesz na początku 7 kg a do końca przytyjesz 5 i jak się Ciebie ktoś zapyta ile przytyłaś w ciąży to co powiesz ?

Gość gość
Biały śluz w dużych ilościach, ból brzucha, nadwrażliwość skóry ( nagle zaczęły mnie drapac wszystkie metki, szwy, drsznil biustonosz), w drugiej ciąży też wahania nastrojów. Dama uznałam, że coś się dzieje, gdy się poryczalam, że pada deszcz:) senność i wrażliwość na zapachy przyszły później.

Gość gość
20:37 Najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem, a później pisz. Ale żeby Ci ułatwić dziś 19:17 "Poczytaj sobie w necie". Ja wolę jednak słuchać co mówi lekarz z doświadczeniem, a nie czytać w necie. A moja lekarka jakoś nie wnosiła zastrzeżeń do mojej wagi skoro ciąża rozwijała się prawidłowo i wyniki badań były wporzadku. A teraz przeczytaj jeszcze raz, ze zrozumieniem.

Gość gość
20:35 Ważyłam się zawsze na tej samej wadze, w gabinecie położnej przed wejściem do gabinetu ginekologa. Wyobraź sobie, że nie każdej kobiecie zatrzymuje się woda w organizmie, nie każda puchnie, nie każda na wielkie piersi w ciąży. To, że Ty tak miałaś nie oznacza, że każda kobieta tak ma. Ale Ty jesteś mądrzejszy od mojej lekarki i wiesz lepiej ile przytyłam w ciąży i jaka była moja ciąża.

Gość gość
Cześć ja mam problem jutro mam mie @, a od paru dni boli mnie prawy jajnik jak na ovu, dziś test negatywny.