Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

realne przyczyny prawictwa

Polecane posty

Gość gość
dziś Realne przyczyny? Stawiam na nieśmiałość jako główną przyczynę. X To prawda jestem nieśmiały. X dziś 16:00: w jaki sposób odłożyłeś tyle kasy i przez jaki okres czasu? X Pod koniec drugego roku pamiętam że miałem dopiero kilkanaście tysięcy złotych. Potem już systematycznie odkladalem i inwestowalem na rynku finansowym okolo dekady.

Gość gość
gość dziś Człowieku, ja mam swoje mieszkanie, kupione za swoje własne pieniądze i zaskoczę Cię, bo nawet nie mam jakiegoś mega wykształcenia, nie skończyłem studiów. Auto też mam w porządku, na życie ma. Dziewczyn w swojej młodości miałem sporo, z większością z nich sypiałem, teraz mam wspaniałą żonę, z którą mam piękną córeczkę i stać mnie na to, aby żona nie musiała pracować. Nie próbuj mnie tu ściemniać, że jesteś prawiczkiem tylko dlatego, bo kończyłeś szkołę i zarabiałeś kasę, bo to śmieszne! Wielu ludzi się kształci i zarabia, a partnerów i seks ma. Albo wyglądasz mega kiepsko, albo to coś z głową, że jesteś prawiczkiem w tym wieku. Sorry, jestem szczery i nie uwierzę w to co piszesz.

Gość gość
serio on zył emeryturą w wieku 25 lat. Chyba nie uwierzę, że takie typy istnieją. X To jest źle napisane on pewnie próbował być wolny finansowo czyli np dorobić sie kilku mieszkan na wynajem i mieć emeryture w wieku np 40 lat. Oczywiście że sa tacy ludzie co chcą się szybko dorobić emerytury np idzie na policjanta. X Można w wieku 30 lat nie mieć odłożonego na mieszkanie, bo mieszkanie to wydatek rzędu 200 tysięcy. Bez wsparcia rodziców ciężko uzbierać taką kwotę, bo każdy przeciez ma też bieżące wydatki. X Czyli wolisz *****cza który jest goły i wesoły niż prawiczka z mieszkaniem. Zadna nowość, powiedział bym, że standard u kobiet. W sumie nawet dzisiaj mi się śniło, że nie mogę wsadzić do dziurki :D

Gość gość
dziś No to fajnie widoczne mam coś z głową trudno nie każdy musi mieć żonę ;) może faktycznie nie potrafię ogarnąć kilku rzeczy na raz :)

Gość gość
16.28 Żadnego błędu nie było, myślał o tym by mieć wysoką emeryturę, sporo odlozonych pieniędzy, opowiadał co wtedy będzie w końcu robić, odpoczywać itp. Żył wyobrażeniem siebie po 60tce. Nie patrzył na chwile obecna.

Gość gość
Widzisz mozliwe że coś mi się popiepszylo bo trzymalem cnote dla tej jedynej jak dziewczyna a powinienem po kolei probowac z każdą dziewczyna czyli zaliczac. Nie wiem w każdym razie nie interesowaly mnie dziewczyny do póki nie będę miał czegokolwiek do zaoferowania. Bez nich tez mozna byc szczęśliwym :)

Gość gość
dziś 16.28 Żadnego błędu nie było, myślał o tym by mieć wysoką emeryturę, sporo odlozonych pieniędzy, opowiadał co wtedy będzie w końcu robić, odpoczywać itp. Żył wyobrażeniem siebie po 60tce. Nie patrzył na chwile obecna. X W sumie w wieku 25 miałem podobnie. Może to bylem ja ;) powinien trafić na oszczedna by się dogadali :)

Gość gość
Nie próbuj mnie tu ściemniać, że jesteś prawiczkiem tylko dlatego, bo kończyłeś szkołę i zarabiałeś kasę, bo to śmieszne! Wielu ludzi się kształci i zarabia, a partnerów i seks ma. X Ja bardzo dużo oszczedzalem, nie miałem budżetu na randki kino czy kebaby. Więc jeśli chcesz na mieście wydawac 0 to tym bardziej nie szukasz dziewczyny która będzie tego przeciwna.

Gość gość
16.37 Tez uważałam że powinien znaleźć kogoś podobnego, może jedynie lepszego w komunikacji i bardziej dojrzałego by i on dojrzał pod względem emocjonalnym ;)

Gość gość
Nadal nie jest to dla mnie priorytetem by stracic prawictwo z pierwsza lepsza. Mam hobby działalność i tym obecnie zyje.

Gość gość
dziś 16.37 Tez uważałam że powinien znaleźć kogoś podobnego, może jedynie lepszego w komunikacji i bardziej dojrzałego by i on dojrzał pod względem emocjonalnym oczko.gif X Mogłaś mu powiedzieć by połowę wydawal polowe oszczedzal. Kompromis i miała byś męża :(

Gość gość
gość dziś Posłuchaj, żyjesz jak chcesz i mi nic do tego. Ale co Ty masz z tego życia, skoro nie wiesz jak smakuje spacer z Kobietą, randka, pocałunek, czy seks. Skoro aż tak oszczędzasz, to pewnie nawet nie wiesz jak smakuje ten kebab, chyba że szkoda Tobie tylko wydać te 15 zł na Kobietę, to już w ogóle całkiem co innego. Cieszę się, że ułożyło mi się tak jak ułożyło i nie szkoda mi kilku złotych dziennie na przyjemności dla żony i córki, a w przeszłości dla dziewczyn czy koleżanek.

Gość gość
dziś gość dziś Człowieku, ja mam swoje mieszkanie, kupione za swoje własne pieniądze i zaskoczę Cię, bo nawet nie mam jakiegoś mega wykształcenia, nie skończyłem studiów. Auto też mam w porządku, na życie ma. Dziewczyn w swojej młodości miałem sporo, z większością z nich sypiałem, teraz mam wspaniałą żonę, z którą mam piękną córeczkę i stać mnie na to, aby żona nie musiała pracować. Nie próbuj mnie tu ściemniać, że jesteś prawiczkiem tylko dlatego, bo kończyłeś szkołę i zarabiałeś kasę, bo to śmieszne! Wielu ludzi się kształci i zarabia, a partnerów i seks ma. Albo wyglądasz mega kiepsko, albo to coś z głową, że jesteś prawiczkiem w tym wieku. Sorry, jestem szczery i nie uwierzę w to co piszesz. X Nie zdziwilbym sie gdyby ten wywód został napisany przez kobietę. To taka idealna wizja faceta oczami kobiety. A jeśli tak widzą ideał to nie ma co sobie nimi głowy zawracać.

Gość gość
16.48 Wtedy sama miałam pod tym wzgledem braki, ale w komunikacji byłam lepsza ;) Nie posłuchałby mnie, był bardzo zorientowany na cel. Myślę też że wątpił w swoją wartość a praca była pocieszeniem i pewnym źródłem samozadowolenia. Z dziewczynami był bardzo niepewny. Nie posłuchałby jazgotu baby, szybciej uznałby za nawiedzoną i bez myślenia przyszłościowego :D Mam nadzieję że znalazł lub znajdzie tę właściwą osobę :)

Gość gość
Ja moge o swpich powiedziec mam 30: I są to: - ospałosc w relacjach z kobietami (miałem 2 bliskie kolezanki pierwsza gdy mialem 20 lat a druga gdy mialem 22, kurcze ja wtedy myslałem ze mam jeszcze czas i odrzucilrm obie znajomosci (a obie die chciały żenic bo brzydki nie jestem) niestety nastepnych szans nigdy nie było bo ja nadal byłem mułowaty i olewający... -katechizm - moja głupia ideologia że musze miec na koncie koniecznie minnimum 30 tysi i samochód (ani jednego ani drugiego do dzis nie osiągnąłem kasy bo szła na przyjemnosci i tak naprawde mam chyba z 3 tysie oszczędnosci, jak była szansa jechac miedzy studismi to za granice nie jezdzilem, a teraz wszedzie podniesli wymagania odnosnie angieldkiego i do tego az na minimum 0,5 roku a ja mimo iz na wycieczki zagraniczne chetnie jezdze na tyle sam nie pojade)., a fobia społeczna mnie skasowała odnosnie prawka wiec samochód to u mnie rzecz nieosiagslna jedze tylko rowerem i autobusem...

Gość gość
dziś gość dziś Posłuchaj, żyjesz jak chcesz i mi nic do tego. Ale co Ty masz z tego życia, skoro nie wiesz jak smakuje spacer z Kobietą, randka, pocałunek, czy seks. Skoro aż tak oszczędzasz, to pewnie nawet nie wiesz jak smakuje ten kebab, chyba że szkoda Tobie tylko wydać te 15 zł na Kobietę, to już w ogóle całkiem co innego. Cieszę się, że ułożyło mi się tak jak ułożyło i nie szkoda mi kilku złotych dziennie na przyjemności dla żony i córki, a w przeszłości dla dziewczyn czy koleżanek. X Tylko pocałunek i seks nie wiem. Oczywiście, że to wszystko jest przyjemne i jedne z najlepszych wspomnien ale nie będę rzucał wszystkiego i na siłę szukał kobiety. Trafi się to będzie nie to nie. Przecież nie mówię, że nie chcę. Bardzo chcę mieć ale nie byle co i kogo. A to nie takie proste sobie znaleźć dla mnie. Innym to przychodzi bardzo łatwo może są bardziej atrakcyjni wizualnie, mają duże doświadczenie w podrywaniu nie wiem. Dla mnie to bardzo trudne rzeczy. Może przez nieśmiałość czy jakieś problemy z własną wartością. Nie mam tych umiejętności trudno się mówi. Świat się na związkach nie kończy.

Gość gość
Roskosmos. Jesteś rozbrajający. Piszesz to już setny raz.

Gość gość
Nie jestem ciapa.....buhahahahahabahahaha

Gość gość
To ja co mam 30 i 3 tysie. Chyba jeszcze ze 4 sie połudze i se zapukam do klasztoru może mnie przyjmą??? Bo rodzice napewno nie będą juz tolerowac mojej samotnosci, cisną mnie zresztą juz tak ostro to ze 3 lata!!!

Gość gość
moja głupia ideologia że musze miec na koncie koniecznie minnimum 30 tysi i samochód X Wcale nie głupia, bardzo dobrze mieć równowartość rocznych zarobków na koncie. To taki fundusz bezpieczeństwa w razie potrzeby zmiany pracy itd itp z mojej strony powiem szczerze że 30 to mało oszczędności. Ja miałem tyle mając 22lata powiedzialem starszej koleżance a ona ze ma 140 bo sprzedała mieszkanie po babci także tego :p

Gość gość
dziś To chyba w głównej mierze przez moją 20 kg nadwagę, która mi towarzyszy całe życie i bycie introwertykiem, odludkiem. No ale te argumenty z czasem mi coraz bardziej nie wystarczają. Te dwie rzeczy mogły by być rażące dla jakiejś nastolatki ale już nie dla rówieśniczki. Ludzie się zmieniają w moim wieku już na niekorzyść. X To drugie, ludzie z nadwagą też mają kobiety. Jak gruby ma gadane to cały czas otacza się kobietami. Miałem takiego kolegę. A jak poszedł na tiry to nawet na Facebooku publicznie go podrywaly :o

Gość gość
dziś 16.48 Wtedy sama miałam pod tym wzgledem braki, ale w komunikacji byłam lepsza oczko.gif Nie posłuchałby mnie, był bardzo zorientowany na cel. Myślę też że wątpił w swoją wartość a praca była pocieszeniem i pewnym źródłem samozadowolenia. Z dziewczynami był bardzo niepewny. Nie posłuchałby jazgotu baby, szybciej uznałby za nawiedzoną i bez myślenia przyszłościowego smiech.gif Mam nadzieję że znalazł lub znajdzie tę właściwą osobę usmiech.gif X Mimo wszystko lepiej odłożyć niż głupio trwonić pieniądze. Zawsze to lepiej się śpi mając oszczędności niż kredyty. No ale jak tam chcesz. Tylko później nie płacz na siepomaga jak coś się stanie.

Gość gość
Twoj kolega był frugal. Ja też. Lubię też minimalizm. W życiu trzeba też się dobrać finansowo. Oszczędny dusigrosz nie wytrzyma z rozrzutna blondynką chcacą żyć na instagramie i odwrotnie.

Gość gość
17.22 Jest różnica w bezmyślnym wydawaniu pieniędzy a w racjonalnym podejsciu ktore pozwala na drobne a czasem większe ale rzadsze przyjemnosci dnia codziennego. Ktoś kto nie myśli o życiu wyłącznie w kategoriach pieniężnych i materialnych nie jest automatycznie rozrzutną osobą.

Gość gość
dziś 17.22 Jest różnica w bezmyślnym wydawaniu pieniędzy a w racjonalnym podejsciu ktore pozwala na drobne a czasem większe ale rzadsze przyjemnosci dnia codziennego. Ktoś kto nie myśli o życiu wyłącznie w kategoriach pieniężnych i materialnych nie jest automatycznie rozrzutną osobą. X Nie przy polskich zarobkach. Ale fajnie napisane. Tak mądrze jak moje. Chyba że chcesz odkładać 10% i wierzysz, że uzbiera sie dobra suma. Można też wierzyć w emeryturę z zus. Na jedno wychodzi.

Gość gość
A w międzyczasie w nikim się nie zakochaliście? To jest warte analizy, tym bardziej, że to mężczyzna inicjuje zazwyczaj kontakt.

Gość gość
Według mnie filozofia typu "samo się stanie". Ona mi się podoba, ale jeśli mamy być razem, to "świat nas do siebie zaprowadzi". Coś w ten deseń.

Gość gość
dawniej brano śluby z konieczności. teraz można się samemu utrzymać także po co.... często jest mniej dzieci, a nie 5-12 w domu, wiec nie trzeba się wyprowadzać.... teraz rozwódka z dziećmi nie ma się gdzie podziać, bo ciężko jak zarabia się tylko na najem. w Niemczech najem kosztuje 1/3 wypłaty, u nas 1/1.

Gość gość
Autor nigdy nie pomyślał że można z kimś być razem i razem oszczędzać... Z dwóch pensji trochę łatwiej kupić to mieszkanie niż z jednej.

Gość gość
Prawiczkami zostaja ci, ktorzy wpasowuja sie w kryteria wyborow kobiet. Jak kobiety leca na dupkow to dupki nie sa prawiczkami i tak jest naprawde. Nawet kryminalisci, mordercy a nawet g****iciele maja "fanki". Dozylismy czasow absurdu.