Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapłodnienie

Polecane posty

Gość gość

Czy może dojść do zapłodnienia w dni niepłodne?

Gość gość
Płodna jesteś przez najwyżej dwa dni w cyklu miesięcznym. Ale plemniki mogą przeżyć w Twoim ciele nawet do pięciu dni. Dlatego jeśli miewasz nieregularne miesiączki, żyjesz w stresie, chodzisz często na imprezy i ogólnie masz mało stabilne i uregulowane życie to pamiętaj, że sama nie jesteś w stanie "na oko" przewidzieć kiedy jesteś płodna a kiedy nie. Twoja płodność polega na tym, że dojrzała komórka jajowa jest gotowa na przyjęcie plemnika, ma również przygotowane na to miejsce, dlatego na to byś była płodna i mogła zajść w ciążę wpływa szereg czynników- a głównie stres i zmęczenie. W dni niepłodne nie dojdzie do skutecznego spotkania się komórki jajkowej z plemnikiem, ale pamiętaj, że plemniki mogą "poczekać na komórkę"- nawet kilka dni. Jeśli nie chcesz się stresować, kiedy możesz spokojnie współżyć to zainteresuj się takim urządzeniem jak tester owulacji ze śliny Afrodyta. Ja stosuje już od wielu miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolona. Ma wielkość szminki do ust, jest niedrogi i precyzyjnie wskaże Ci kiedy jesteś płodna. Poleciła mi go koleżanka. Na prawdę warto ;)