Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nottivago

Nie by艂am u spowiedzi od 3 lat

Polecane posty

Go艣膰 nottivago

Teraz chcia艂abym p贸j艣膰, ale si臋 boj臋. Po pierwsze m贸wienia, jak dawno nie by艂am (mog臋 sk艂ama膰 i p贸藕niej wyspowiada膰 si臋 z k艂amstwa, ale to troch臋 bez sensu), a po drugie spowiadania si臋 z samookaleczania. Obawiam si臋, 偶e po prostu tego z siebie nie wydusz臋, i 偶e w odpowiedzi na po艂膮czenie informacji o tym grzechu i czasie bez spowiadania si臋 otrzymam jaki艣 bulwers. Kiedy艣 ksi膮dz zacz膮艂 si臋 czepia膰, jak posz艂am po podpis do bierzmowania po tym, jak powiedzia艂am, 偶e ostatnio spowiada艂am si臋 rok temu, a inny zacz膮艂 prawie krzycze膰: "Czemu ty rodzic贸w nie szanujesz?!1", bo m贸wi膮c jakie艣 standardowe grzechy w wieku 14 lat, powiedzia艂am, 偶e nie s艂ucha艂am rodzic贸w, czy co艣 w ten dese艅. Je艣li trafi艂abym na jakiego艣 jeszcze bardziej nawiedzonego, to mog艂abym us艂ysze膰 ma艂o przyjemne komentarze. Chcia艂abym si臋 nawr贸ci膰 i mimo 偶e nie zgadzam si臋 ze wszystkimi zasadami ko艣cio艂a, to jednak nie mam do niego totalnie negatywnego nastawienia, ale spora cz臋艣膰 ksi臋偶y, kt贸rych spotka艂am, zachowywa艂a si臋 irytuj膮co, ci spoko byli w mniejszo艣ci.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
przera偶aj膮ce co indoktrynacja robi z lud藕mi :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na wst臋pie zr贸b kiecuchowi loda z po艂ykiem to mo偶e ci odpu艣ci. Jak masz na艣cie lat albo na tyle wygladasz, to spust... o sorry, to odpust masz jak w banku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja posz艂am do spowiedzi po o艣miu latach. To by艂a najlepsza decyzja w moim 偶yciu. Pami臋taj, 偶e nie spowiadasz si臋 ksi臋dzu, ale samemu Chrystusowi. On wybacza wszystko, je艣li szczerze przyznasz si臋 do upadku i szczerze 偶alujesz. Zanim p贸jdziesz do spowiedzi, polecam Ci obejrze膰 filmiki o.Szustaka o spowiedzi oraz lektur臋 'Tajemnica Mszy 艢w.' Cataliny Rivas. Nie daj si臋 艣ci膮gn膮膰 na dno ludziom, kt贸rzy dali si臋 zaw艂adn膮膰 szatanowi i chc膮, aby艣 i Ty by艂a r贸wnie nieszcz臋艣liwa jak oni. Pomodl臋 si臋 za odwag臋, spok贸j i 艣wiat艂o Ducha Swi臋tego dla Ciebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a jak powiesz ksi臋dzu 偶e codziennie trzepa艂e艣 zaciekle konia ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Spowied藕 zosta艂a wymy艣lona pod koniec 6 wieku n.e., na jednej z irlandzkich wysp, ok. 5000 km od Ziemi 艢wi臋tej, a wmawia si臋 nam, 偶e ustanowi艂 j膮 Chrystus. Spowied藕 potrafi cz艂owiekowi mocno zjecha膰 psychik臋, doprowadzi膰 do nerwicy i my艣li samob贸jczych, zw艂aszcza jak m艂ody wra偶liwy cz艂owiek spowiada si臋 przed starym wkurzonym cynicznym facetem, kt贸ry ma du偶o wi臋cej grzech贸w ni偶 penitent. No ale jak si臋 chodzi do szko艂y to inni decyduj膮 za nas.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja niebylem u spowiedzi jakies 30 lat napewno wiecej i juz napewno nigdy nie bede

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie boisz si臋 piek艂a?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
idz do spowiedzi, tak tylko wyleczysz sie z l臋k贸w i chor贸b psychicznych musisz takze wybaczy膰 i przebaczy膰 to warunek by B贸g zaczo艂 dzia艂ac w twoim zyciu a l臋ki ssa od demon贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
6:24 nie masz sie czym chwalic. Twoje zycie pod tym wzgledem to ruina . Moze warto cos zmienic? Bog bez Ciebie sobie poradzi ale Ty bez Boga? Mysle,ze nie jest Ci latwo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kilka miesi臋cy temu by艂am u spowiedzi. Te偶 bardzo si臋 ba艂am. 艁zy same lecia艂y gdy wyrzuca艂am grzechy, a na ogo艂 jestem twardo st膮paj膮c膮 po ziemi. Ksi膮dz powiedzia艂, 偶e 偶al kt贸ry we mnie zobaczy艂 jest ju偶 moj膮 pokut膮. Odwa偶 si臋. Ten sakrament jest dla grzesznik贸w, a nie 艣wi臋tych. Jezus Ci臋 uleczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie ma jezusa szatana demonow , niema nic oczywiscie jesli sie w cos wierzy piepiej sie zyje ,moze to byc nawet brzoza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie ma jezusa szatana demonow , niema nic oczywiscie jesli sie w cos wierzy piepiej sie zyje ,moze to byc nawet brzoza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Istnieje taka teoria, nie wiem kto to powiedzia艂. Lepiej wierzy膰 w Jezusa, bo nic nie tracimy przez to, ale mo偶emy zyska膰 偶ycie wieczne je偶eli okarze si臋, 偶e B贸g istnieje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Teori istnieje wiele

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zgadza si臋. Ka偶dy robi co uwa偶a. Ma tym polega nasza wolno艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie ma Boga ludzie!! A ko艣ci贸艂 to sekta do dojenia bezopodatkowanej kasiory!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja nie by艂em 7 lat :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie ma Boga ludzie!! A ko艣ci贸艂 to sekta do dojenia bezopodatkowanej kasiory!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
6:50 Taka wiara to jest g****o wiara. Ta prawdziwa nie my艣li o nagrodzie po 艣mierci tylko po prostu jest. Rzyga膰 si臋 chce na te hipokryzje i zaklamanie ludzkie. I tacy jeszcze maj膮 czelnosc kogokolwiek poucza膰 na wiele temat贸w. Zero wiedzy i do艣wiadczenia a mordy rozszczekane szczuja z ko艣ciolow. Obrzydzenie bierze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja nie by艂em u spowiedzi ponad 10 lat. Poszed艂em i poczu艂em si臋 jakby 10 ton spad艂o mi z serca. Taki ci臋偶ar w sobie nosi艂em. Czy ksi膮dz co艣 powiedzia艂, 偶e tyle lat mnie nie by艂o? Tak, "dobrze, 偶e wr贸ci艂e艣" tylko tyle. Spowied藕 to pi臋kne oczyszczenie serca. AUTORKO GOR膭CO CI POLECAM!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nottivago
6:50 to jest zak艂ad Pascala. Dzi臋ki za odpowiedzi (te bardziej ogarni臋te i kulturalne). Chyba si臋 zbior臋 i w najbli偶szym czasie p贸jd臋 do spowiedzi, chocia偶 mam ambiwalentne odczucia w stosunku do ko艣cio艂a, do Biblii w sumie te偶, bo tam niez艂a patola si臋 potrafi pojawia膰. Od jakiego艣 czasu chc臋 co艣 zrobi膰 ze swoj膮 duchowo艣ci膮, ale tak trwam w zawieszeniu. Mimo wszystko czuj臋, 偶e b臋dzie mi lepiej, kiedy stan臋 si臋 przynajmniej minimalnie religijna. Nic nie strac臋 na tej spowiedzi, nawet je艣li ostatecznie mi to nawracanie si臋 nie wyjdzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przesta艅cie mi wymadla膰 nieszcz臋艣cia albo pope艂ni臋 samob贸jstwo. Nie p贸jd臋 do spowiedzi dop贸ki b臋dziecie si臋 modlic przeciwko mnie. Jak wymodlicie mi 艣mier膰 ostatniej bliskiej osoby, zabij臋 si臋 natychmiast. Nic nie trzyma mnie na tym 艣wiecie a wy b臋dziecie winni mojego samob贸jstwa. Przeklinam waszego bezdusznego boga, was, wasze klasztory i ten kult cierpienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wst膮pi臋 do 偶adnego zakonu, nienawidz臋 boga tak jak on mnie, i NIE WYSPOWIADAM SI臉, dop贸ki b臋dziecie mi wymadla膰 cokolwiek z艂ego. Przesta艅cie uzywa膰 waszego religijnego voodoo przeciwko mnie, albo nigdy nie wr贸c臋 do waszego boga. Nie zmusicie mnie do niczego, nie zrobicie ze mnie jednej z was, ale zawsze mog臋 si臋 zabi膰. My艣l臋 o tym powa偶nie. Tak wi臋c wyno艣cie si臋 z mojego 偶ycia albo popelniam samob贸jstwo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rozumiem szatana kt贸ry powiedzia艂 NON SERVIAM. B贸g jest z艂y i niesprawiedliwy, dlatego ja te偶 m贸wi臋 NON SERVIAM, do chwili kiedy ten satrapa przestanie si臋 nade mn膮 zn臋ca膰. Je艣li nie przestanie, pope艂niam samob贸jstwo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nigdy nie wybacz臋 bogu 偶e nie mog艂am mie膰 w艂asnej rodziny, 偶e trafi艂am na ludzi ktorzy mnie od tego odwodzili w jego imi臋, 偶e by艂am i jestem prze艣ladowana za cudze przest臋pstwa, 偶e spad艂o na mnie nie wiem ile pom贸wie艅 o czyny kt贸rych nie pope艂ni艂am, 偶e musia艂am przej艣膰 przez to 偶ycie sama i nie mia艂 mnie kto broni膰, 偶e b贸g mi zawsze podcina艂 nogi kiedy pr贸bowa艂am sie pozbiera膰 i co艣 zrobi膰 ze swoim zyciem, i tego co mi wymodlili艣cie tego lata, kiedy to prze偶y艂am d艂ugi bolesny koszmar, te偶 bogu nie przebacz臋. To on powinien si臋 przede mn膮 spowiada膰, a nie ja przed nim. Ja nikogo tak nie skrzywdzi艂am, jak on mnie. Niech b臋dzie przekl臋ty demon jahwe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶ecie sobie usuwa膰 tego posta, skopiowa艂am go i znowu wklej臋.

Udost臋pnij ten post